Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

Csapatunk

Dr. Erdei Csilla

konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, dentoalveolaris szájsebész szakorvos
A tökéletes végeredményhez minden apróság számít
Dr Erdei Csilla


Tapasztalt fogszakorvos vagyok, oktatói háttérrel. Külföldi konferencián poszterrel vettem részt, 2005 augusztusában az FDI éves kongresszusán Montréalban. Négy évig oktattam a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának Fogpótlástani Klinikáján angol- és magyar nyelven, klinikai gyakorlatokon fogpótlástan tárgyat harmad-, negyed- és ötöd éves hallgatóknak. Oktattam a Propedeutikai és Anyagtani részlegen Fogpótlástani Propedeutika és Gnatológia tárgyakat angol és magyar nyelven. Egy évig a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájába jártam, PhD témám címe: A Minerál-Trioxid Aggregátum hatása a fogbél keringésére.

Munkám során lehetőségem nyílt többféle implantációs redszerre pótlásokat készíteni: pl. Alpha Bio, Nobel Biocare. Protetikai kezelések során a fogakat vállas preparációs technika alkalmazásával készítem elő.

Végzettség:

2013      Dentoalveoláris sebészet szakvizsga - kiválóan megfelelt eredménnyel        

2010      Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakvizsga - kiválóan megfelelt eredménnyel                         

2004      Fog-és Szájbetegségek Szakorvosa - kiválóan megfelelt eredménnyel                                

2002      Fogorvosi diploma - cum laude minősítéssel

              Semmelweis Egyetem, Fogorvostudományi Kar  

Angol nyelven felsőfokon beszélek.

Rendelési időpontok
Hétfő 14:00-20:00 Kedd 14:00-20:00 Szerda - Csütörtök 7:30-13:30 Péntek 7:30-13:30 Szombat változó

Dr. Erdei Csilla interjúja

Miért pont a fogorvosi pályát választotta?

Orvosi családból származom, nagynéném és édesanyám is fogorvosok. Gyerekkorom óta otthonosan mozgok a fogászati rendelőben, így pályaválasztáskor nem volt kérdés, hol tanulok tovább.

Főként milyen kezelésekkel foglalkozik?

Fogpótlásokkal és szájsebészeti feladatokkal.

Mi jelent sikerélményt a munkájában?

A legfontosabb számomra az, hogy a pácienseim elégedettek legyenek. Mivel a legtöbb ember a fájdalomtól való félelem miatt vonakodik felkeresni a fogászatot, nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a kezeléseim semmilyen fájdalmat se okozzanak.

Hogyan szokta megnyugtatni a szorongással, aggodalommal teli pácienseket?

Egy mosoly máris oldja a feszültséget! A titok másik nyitja a beszélgetés: ha átbeszéljük, mi aggasztja a páciensemet, az rögtön megnyugtat mindenkit.

Mit tart legnagyobb erényének?

Igyekszem nagyon precíz lenni. A fogpótlások esetében minden apróság számít, hogy az új vagy megújult fog hosszú évekig, sőt évtizedekig jól funkcionáljon, és gyönyörűen belesimuljon a páciens fogsorába. Akkor végzem jól a munkámat, ha senki sem veszi észre páciensem környezetében, hogy fogpótlásra volt szüksége!

Fontos-e a csapatmunka az Ön munkájában?

Csapatmunka nélkül ma már elképzelhetetlen a fogorvos munkája. A páciens az ügyfélszolgálattal veszi fel a kapcsolatot, amikor időpontot egyeztet, így már az ő hozzájárulásuk is fontos az én munkámhoz. A szakasszisztensekkel való közös munka szintúgy létfontosságú: az a jó, ha szinte félszavakból megértjük egymást, és a kezelés flottul haladhat. A harmadik szint a fogszakorvosok együttműködése. Véleményem szerint ma már azoké a fogászati rendelőké a jövő, ahol a különböző területek szakértői ragyogó összhangban tudnak dolgozni.

Miért szeret az Uniklinikben dolgozni?

A fentebb említett csapatmunka döntő fontosságú: itt egy jó hangulatú csapatban dolgozhatok, ahol minden problémát meg tudunk együtt oldani.

Ha nem fogorvos lenne, mi lenne?

Némileg ellentmondásként hangzik, de talán cukrász! A közös pont talán az, hogy szeretek az emberek kedvére tenni, és örömmel tölt el, amikor elégedettek. Az édességek a fogak ellenségei – de ha lelkiismeretesen és helyesen ápoljuk fogainkat, nem árthatnak nekünk.

Ez a végtelen nyugalom a magánéletben is jellemzi Önt?

Éppen ellenkezőleg, nem szeretek egy helyben ülni! A párommal közös szenvedélyünk a futás: rendszeresen veszünk részt versenyeken. Sokat járunk színházba, és szeretünk utazni, sütni, főzni.