Csapatunk

Dr. Kádár Bence

fogorvos, dentoalveolaris szájsebész szakorvos
A nemzetközi újdonságokkal lépést kell tartani
Dr. Kádár Bence - fogszakorvos, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

2001-ben fejeztem be tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Fogorvosi Karán. A diploma megszerzése után külföldön bővítettem szakmai tudásomat, többek között Padovában, Münsterben és Triesztben. Ezzel párhuzamosan szintén a Semmelweis Egyetemen elvégeztem a dentoalverolaris szakképzést, így azóta is elsősorban szájsebészeti kezeléseket, implantációs beavatkozásokat végzek. Több mint 10 éves tapasztalatomat az egyetemi klinikán és magánrendelőkben szereztem. Jelenleg az Uniklinik Zuglói Fogászati Központ mellett egy írországi magánrendelőben dolgozom vezető szájsebészként. Szakterületem elsősorban az implantológia, és a bonyolultabb szájsebészeti foghúzások. Nagyon fontosnak tartom a nemzetközi szakmai továbbképzéseken, a különböző elméleti és gyakorlati implantációs kurzusokon való részvételt.

Angolul anyanyelvi szinten, németül és olaszul társalgási szinten beszélek.

Rendelési időpontok
Hétfő - Kedd 14:00-20:00 Szerda Csütörtök 7:30-13:30 Péntek 7:30-13:30 Szombat -

Dr. Kádár Bence interjúja

A szájsebészeti beavatkozások gyakran töltik el aggodalommal a pácienseket, de a tapasztalt szakember felkészültsége és részletes magyarázatai eloszlatják a kételyeket.

Fontosnak tartja, hogy megnyugtassa a pácienseket?

Igyekszem jó hangulatot teremteni a rendelőben, mert fontosnak tartom, hogy a páciensek jó élménnyel távozzanak. Ha kell, többször is elmondom, mit miért csinálok, miért szükséges ez vagy az a mozzanat a kezelés sikeréhez.

Milyen fogászati területeken mozog otthonosan? 

A szájsebészet a specialitásom: fogeltávolítások, kisebb nyálkahártyaműtétek, implantációs eljárások, illetve az ezeket segítő beavatkozások, például csontpótló műtétek. Nos, ezek tipikusan olyan eljárások, amelyektől a legtöbb páciens szorong, vagy legalábbis tart tőlük.

Hol szerezte eddigi tapasztalatait?

Kiváló iskolákba járhattam: a méltán jó hírű budapesti egyetemen szerzett szakmai ismereteket tovább bővítettem, például a Padovai és a Münsteri Egyetemen. A szájsebészet és implantológia elméleti megalapozása után a gyakorlatban is kamatoztathattam a tanultakat. Sokat dolgoztam külföldön, illetve a magánpraxisban, pörgős évek állnak a hátam mögött. Az elméleti tudás csiszolását azonban a mai napig nem hagytam abba: folyamatosan továbbképzem magam, hogy lépést tarthassak a legújabb fejlesztésekkel, felfedezésekkel.

Ön szerint merre tart a modern fogászat?

 Egyértelműen a specializálódás felé. A technológia olyan ütemben fejlődik, hogy a fogászati területek szétválása már meg is kezdődött. Az adott területek szakszerű művelése nagy felkészültséget és ügyességet kíván a fogorvosoktól. Ha az implantológiát nézzük, a fogbeültetések és az azokra készülő fogpótlások területén a digitális technológia új dimenziót nyitott. CAM/CAD technológiával készült fogpótlások, 3 dimenziós képalkotás, digitális műtéti sablonok… Amelyik fogászat vagy fogorvos nem használja ezeket, előbb-utóbb lemarad.

Ön szerint mi az Uniklinik Zuglói Fogászati Központ erőssége? 

Itt felismerték, hogy a világ a specialisták felé halad a fogászatban. A legújabb technológiákat és eszközöket használják, és fontosnak tartják, hogy folyamatosan képezzék munkatársaikat. Ugyanakkor nem tévesztették szem elől az első számú szempontot: a páciensbarát szemléletet. Amit most elmondtam az Uniklinik Zuglói Fogászati Központról, az egy az egyben rám is illik – nem véletlen, hogy így egymásra találtunk!

Amikor éppen nem a munkájába temetkezik, akkor mivel foglalkozik?

Nagy szenvedélyem a golfozás. Számomra a golf nemcsak egy sport: kikapcsolódás és egyben életszemlélet is. Ez talán furcsán hangzik azoknak, akik még sosem próbálták, ám az biztos mindenki számára könnyen belátható, hogy a golfozásban az ember főleg önmagával versenyez. Nagyon sportszerű, tiszta játék, ahol valójában nem a másik játékost kell legyőznöm, hanem saját tudásomat kell minden egyes alkalommal túlszárnyalnom. Ha ez nem is mindig sikerül, a természet közelsége akkor is tökéletesen felüdít.