Csapatunk

Dr. Molnár Eszter

endodontia szakfogorvosa, mikroszkópos kezelések
A legapróbb részlet is fontos
Dr  Molnár Eszter 2

Fogorvosi tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen végeztem. A diploma megszerzése után az egyetem Konzerváló Fogászat Tanszékén maradtam rezidensként, ahol az ambuláns betegellátás mellett a fogorvostan-hallgatók angol és magyar nyelvű oktatásában is részt vettem.

A klinikai munka után szerettem volna nagyobb hangsúlyt fektetni a betegellátásra, ezért magánrendelőben kezdtem dolgozni, eleinte Miskolcon, majd Budapesten.

2020-ban endodontia (fogmegtartó kezelések, gyökérkezelések szakterülete) szakvizsgát tettem, a szakterület iránti lelkesedésem pedig minden újabb tudományos ismeret és tapasztalat megszerzésével azóta is csak növekszik.

Munkám során szeretem a pácienseket meghallgatni, megismerni, és így olyan kellemes légkört teremteni, ahová minden korábbi félelmüket elfelejtve, teljes bizalommal térnek vissza.

Dr. Molnár Eszter interjúja

Melyik fogászati terület a specialitása?

Amikor a klinikai munka után a betegellátásra összpontosítottam, körvonalazódott bennem, hogy mennyire vonz a gyökérkezelések aprólékos, precíz, körültekintő munkát igénylő világa. Rendkívül motiválónak érzem a bonyolult, különleges endodontiai esetek által nyújtott kihívások megoldását, gyógyítását. A gyökérkezelések iránt érzett szeretetem kiteljesedett az operációs mikroszkóp használatával, mert a nagyítás által minden részlet láthatóvá, felfedezhetővé vált.

Melyik fogászati terület szakembereivel szokott együttműködni a kezelések során?
Endodontusként több szakterülettel kell együttműködnöm a teljes körű ellátás és tökéletes végeredmény érdekében. Egy fog kezelése során nemcsak az adott fogat nézzük, hanem a szájüreget, fogazatot mint egészet tekintjük. Tekintettel kell lenni az adott fog rágásban betöltött szerepére, fogívben elfoglalt helyzetére, a teljes szájüregre vonatkozó kezelési tervre. A gyökérkezelt fogak helyreállítását a protetikus orvos végzi, némely komplex esetben pedig a gyökérkezelés kiegészítéseként szájsebészeti beavatkozásra is lehet szükség.

Mi jelent sikerélményt a munkájában?

A legnagyobb öröm számomra a páciensek boldog, olykor rácsodálkozó visszajelzése: „Nem is éreztem semmit!” vagy „De hát ez nem is volt kellemetlen, majdnem elaludtam!”. Emellett egy-egy bonyolult eset, kezelési nehézség sikeres leküzdése és gyógyulása az, ami beigazolja, hogy minden ráfordított időt és türelmet megér az, amit csinálok!

Melyik esetére emlékszik különösen jól?
Egy kedves páciensem olyan félelmekkel érkezett a rendelőbe, hogy kezdetekben megvizsgálni is alig lehetett. Néhány alkalom után, türelemmel és empátiával sikerült annyira elnyerni a bizalmát, hogy kezelés közben még el is aludt a székben. Azóta bátran, megújult, széles mosollyal jár a rendszeres kontrollokra.

Ön szerint mennyire fontos, hogy odafigyeljen az emberek érzéseire is?

A munkánk nemcsak a fogak, hanem a teljes ember kezelése is. Fontosnak tartom a pácienseket meghallgatni, érzéseiket megismerni, és a teljes helyzetüket látva az igényeiknek és a szakmai követelményeknek egyaránt megfelelő, lehető legjobb ellátást nyújtani.
Szeretek olyan elfogadó közeget teremteni, ahol a páciensnek nem kell szorongani, félni, hanem jókedvűen, nyugodtan jöhet a rendelőbe.

Hogyan szokta megnyugtatni az embereket?

Próbálom őszintén megérteni, hogy mit éreznek, teret adok félelmeik, aggodalmaik kifejezésének. Igyekszem minden esetben elmagyarázni, mi fog történni, megértetni a kezelés lépéseit és miértjeit, elmondom, mire számíthatnak, mikor, mit fognak érezni. Ha az ember a folyamatot megismeri és megérti, könnyebb legyőzni a félelmét.

Amikor éppen nem a mikroszkópos gyökérkezelések bonyolult, aprólékos folyamatában mélyed el, mi köti le az érdeklődését?

Szabadidőmben szeretek a konyhában remekelni, új ízeket és ételeket kipróbálva mosolyt csalni szeretteim arcára, továbbá kirándulni, sportolni.

Kezelések

Rendelési időpontok

Hétfő
-
Kedd
7:30-13:30
Szerda
14:00-20:00
Csütörtök
7:30-13:30
Péntek
változó
Szombat
változó