Csapatunk

Dr. Orbán Kristóf

parodontológus szakorvos
Az egészség érték, megőrzése mindennapos feladat
Dr Orban Kristof 7

Fogorvos édesanyám és fogorvos nagyszüleim révén már gyerekkoromtól kezdve lenyűgözött az orvosi rendelők világa, ezért nem volt kérdés számomra, hogy én is folytatni fogom a családi hagyományt.

A Semmelweis Egyetemen eltöltött évek alatt kezdtem megismerkedni a parodontológiával, mely szakterület a fogak rögzítő rendszerének betegségeivel foglalkozik, valamint közeli kapcsolatban áll az elveszített fogak pótlását célzó implantológiával.

Erasmus ösztöndíjjal eltöltött olaszországi félévem során döntöttem el véglegesen, hogy a parodontológiát választom szakterületemnek, ezért 2013-ban, diplomám átvétele után a Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikáján kezdtem meg rezidensképzésemet. Parodontológus-rezidensként számos hazai és nemzetközi konferencián vettem részt, néhányszor előadóként is, melynek hatására szakvizsgámat követően megkezdtem a PhD. képzést Dr. Molnár Bálint adjunktus úr témavezetésével. Kutatási területem az egyszeres- és többszörös ínyrecessziók sebészi kezelése, valamint az implantátumok körüli lágyrész-defektusok helyreállítását célzó beavatkozások vizsgálata.

Magyarországon sajnos népbetegségnek számít a fogak elvesztésével járó fogágybetegség, melyről sokan tévesen azt gondolják, hogy az életkorral jár, és gyógyíthatatlan folyamat. Pedig fontos leszögezni, hogy a fogágybetegséget meg lehet állítani, ezért elsődleges feladatom a fogak megtartását célzó sebészi parodontális beavatkozások elvégzése. Ezen túlmenően szakterületem részét képezik a mukogingivális esztétikai beavatkozások, például a visszahúzódott fogíny, vagyis az ínyrecessziók sebészi helyreállítása, ami gyakran a fogszabályozó kezelés után vagy nem megfelelő fogkefehasználat következtében alakul ki.

Az Uniklinik csapatának tagjaként úgy vélem, nálunk minden lehetőség adott a páciensek komplex, teljes körű ellátására, ahol az egyes specialisták csapatban dolgozva, saját szaktudásukat egyesítve végzik gyógyító tevékenységüket.

Rendelési időpontok
Hétfő - Kedd - Szerda 7:30-13:30 Csütörtök 14:00-20:00 Péntek 14:00-20:00 Szombat -

Kezelések

Dr. Orbán Kristóf interjúja