Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

Csapatunk

Dr. Petzke Anna

Fogorvos
A szép mosolyhoz csapatmunka kell.
Dr Petzke Anna 8


Diplomámat a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán szereztem 2015-ben. Fogorvosi pozícióm mellett dento-alveoláris sebészrezidensként dolgozom a MH EK Honvédkórház Szájsebészeti Osztályán, amelyet már hallgatóként is hetente látogattam.
A szájsebészet mellett kiemelt szakirányom az esztétikai fogászat (esztétikus tömések, fémmentes fogpótlások készítése), hiszen a magabiztos mosolyhoz elengedhetetlenek az ép, egészséges és szép fogak.
Vidám természetem segítséget nyújt abban, hogy a kezelések a kezdeti szorongások ellenére oldott hangulatban, fájdalommentesen  teljenek. Rendkívül fontosnak tartom az érthető, teljes körű tájékoztatást, mind a konzultációk, mind a kezelések során, hogy a páciensek minden lényeges információt megkapjanak.

Rendelési időpontok
Hétfő 14:00-20:00 Kedd - Szerda - Csütörtök 14:00-20:00 Péntek - Szombat VÁLTOZÓ

Kezelések

Dr. Petzke Anna interjúja

Miért választotta ezt a hivatást? 

Általános iskolás voltam, amikor a bátyámat elkísértem egy fogszabályozó kezelésére, és a légkör teljesen magával ragadott. Akkor döntöttem el, hogy fogorvos leszek. 

És miért pont a szájsebészet mellett tette le a voksát, ami köztudottan az egyik legnehezebb szakága a fogorvoslásnak?

Egy kötelező nyári gyakorlat alkalmával lehetőségem nyílt bepillantást nyerni a Honvédkórház Szájsebészeti Osztályának mindennapjaiba. Az ott látott magas színvonalú szakmaiság és az általános orvoslás iránti érdeklődésem egyértelművé tette: cél a szájsebészeti szakvizsga.

Szájsebészként főleg az idősebb korosztály problémáit orvosolja?

Minden korosztályból érkeznek páciensek. Rengeteg fiatal bukkan fel a fogászatokon: panaszos bölcsességfogak, vagy fogszabályozás miatt egyes fogak eltávolítása céljából. De időnként sajnos az elhanyagolt szájhigiéné okoz gondot.

Tehát van még teendő a fogápolást illetően…

Úgy látom, sokan belekerülnek egyfajta ördögi körbe: a nem megfelelő fogápolás előbb-utóbb problémákat eredményez, ám a fogorvostól való szorongás miatt csak akkor keresik fel a rendelőt, amikor már nagy fájdalmaik vannak, és megesik, hogy a probléma addigra már annyira elfajult, hogy nem lehet megmenteni a beteg fogat vagy fogakat.

Mi lenne a megoldás?

Én a megelőzésre fektetem a hangsúlyt. Igyekszem minden páciensemnek elmagyarázni, mit kellene másképp csinálnia, hogy megelőzze a problémákat. Helyes fogápolás és rendszeres fogászati kontrollok – ez lenne a megoldás. Egyébként azt vettem észre, hogy a megelőzés még a szorongást is oldja: ha valaki megelőzésképp keresi fel a fogászatot, a kontrollon csak egy árnyalatnyi feszültséget lehet érezni rajta.

Mi jelent sikerélményt a munkájában?

Elsősorban az, ha látom, hogy a páciensek elégedettek. De azt is sikernek élem meg, ha egy, a kezeléstől félő páciens arcára sikerül mosolyt csalni. Ez sokszor nehéz, hosszadalmas folyamat. Amikor egy kedves betegem az utolsó kezelés alkalmával kijelentette: „Végre rettegés nélkül járok fogorvoshoz!", úgy éreztem, ez már több, mint köszönet, ez már bizalom.

Ezek szerint Önnek fontos a páciens bizalma.

Véleményem szerint az orvos és a páciens közti őszinte kapcsolat meghatározza a közös munka sikerét. De a látszat ellenére az orvos nem egyedül dolgozik. A sikeres kezelés pillérei az asszisztens, a fogtechnikus és maga a fogorvos, az ő munkájukat a pácienskoordinátorok, ügyfélreferensek segítik a háttérből. A szép mosolyhoz igazi csapatmunka szükséges.

Miért szeret az Uniklinik csapatában dolgozni?

A kollégák szakmai színvonala nagyon magas és örömmel át is adják a tudásukat. Emellett mindig oldott a hangulat- egyszóval jó ide belépni.

A szabadidejére is marad energiája ennyi munka mellett?

Természetesen. Nagyon fontos számomra az aktív kikapcsolódás. Gyermekkorom óta sportolok.  Versenyszerűen kézilabdáztam, atletizáltam, fociztam. Édesapám szinte valamennyi sportágat megismertette velem. Nagy szerelmem a snowboard és a sí. Szívesen futok a Margit-szigeten, de a konditermek világa sem idegen. Persze egy jó mozi, egy baráti beszélgetés és sok minden más is belefér, hisz a fogorvos „páciens”is.