Gyökértömés csere és préskerámia szólókorona saját fogra

Gyökértöméscsere Préskerámia Szólókorona Saját Fogra

Gyökértömés csere és préskerámia szólókorona saját fogra

Mivel keresett meg minket a páciens? 

A páciens panasza a jobb felső nagymetszőjének hosszanti repedése, illetve annak elszíneződése volt. A kiindulási képen látható repedések általában csak a zománcba terjednek, azonban a röntgenfelvételen is láthatóan, ebben az esetben mélyebb volt a repedés. Jól látható továbbá a fog gyökércsúcsa körüli sötét folt, amely gyulladásos elváltozás jelenlétére utal.

Diagnózis és javasolt kezelés:

A fogra préskerámia szólókoronát javasolt a kezelőorvos, mellyel egyrészt esztétikailag sikerülhet helyreállítani a fogat, másrészről pedig a korona körkörös stabilizáló hatásának köszönhetően lecsökkenti a fog teljes szétrepedésének a veszélyét.

Hogyan zajlott a beavatkozás?

A gyulladás megszűntetése érdekében először a gyökértömést cserélte ki a kezelőorvos a fogban. A gyógyulást követően üvegszálas csap került a fog gyökércsatornájába, hogy a koronai részen extra retenciót alakítsunk ki, mechanikailag megerősítve a csonkot. Az esztétikus korona csak ezután készülhetett a fogra.

Viszonylag sok alkalommal jártam Önöknél, számos kezelésben részesültem és mindannyiszor elégedetten távoztam. Nem emelném ki személy szerint egy munkatársukat sem, mert magas színvonalú ellátást kaptam és korrekt emberi hozzáállást tapasztaltam minden alkalommal.

Gizella (45)

Kapcsolódó cikkek

A fémes szájíz aggodalomra is adhat okot

Fémes íz a szájban: lehetséges okok és megszüntetési módszerek

Elolvasom
Valóban lehetséges házi módszerekkel eltávolítani a fogkövet?

Valóban lehetséges házi módszerekkel eltávolítani a fogkövet?

Elolvasom
Miért nem érdemes halogatni a fogpótlást?

Miért nem érdemes halogatni a fogpótlást?

Elolvasom