Préskerámia héj és mikroszkópos gyökérkezelés

Préskerámia Héj Mikroszkópos Gyökérkezelés

Préskerámia héj és mikroszkópos gyökérkezelés

Mivel keresett meg bennünket a páciens? 

Páciensünk sportolási szokásai jelentették fogászati problémáinak az okát. Szemből érő ütéseknek köszönhetően a fog egy darabja letört, ezen esztétikai problémára kért megoldást. 

Diagnózis és javasolt kezelés: 

A fogakat szemből érő ütések jelei jól megfigyelhetőek a frontfogakon: A jobb felső nagymetsző koronájából nagyobb darab letört, illetve az egyik alsó metsző több árnyalattal sötétebb, mint a többi, ugyanis elhalt. Utóbbira egyértelmű bizonyíték, hogy a röntgenfelvételen látható módon, a bal alsó középső metszőfog gyökércsúcsa körül sötét folt található, ami gyulladásra utal. 

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

Ennek megszüntetése érdekében a fog gyökérkezelésére került sor mikroszkóp segítségével első lépésként. A sikeres gyökérkezelést jelzi, hogy a második röntgenen láthatóan a gyulladás meggyógyult, a sötét folt eltűnt. A fog elszíneződésének megszüntetése céljából belső fehérítést alkalmaztunk, mely során a gyökérkezelés miatt kialakított belső üregbe helyezünk fehérítő anyagot, majd azt lezárjuk tömőanyaggal, így a páciens számára biztonságos az eljárás, hiszen a fehérítő anyag végig a fog belsejében marad. A fehérítő anyagot 2 hetente cseréljük a kívánt árnyalat eléréséig. Ebben az esetben ez 2 alkalmat jelentett. A letört felső nagymetsző helyreállításához préskerámia héj elkészítését választottuk, ugyanis kiváló esztétikai tulajdonságain túl, ez a restaurátum ellen fog állni a jövőben is valószínűsíthető mechanikai behatásoknak. A kezelés végén egyéni sport fogvédő sínt készítettünk fogtechnikai laboratóriumban, a további fogsérülések elkerülése érdekében, hiszen az elkészült héj védelmén túl az ép fogak megóvása is nagyon fontos számunkra.

Szakmailag és emberileg egyaránt magas minőségű, kedves és gyors volt.

Bálint (36)

Kiváló műszaki felszereltség, sokrétű, gyorsan, kényelmesen, helyben igénybe vehető szolgáltatások

Béla (45)

Kapcsolódó cikkek

Valóban lehetséges házi módszerekkel eltávolítani a fogkövet?

Valóban lehetséges házi módszerekkel eltávolítani a fogkövet?

Elolvasom
Nem kell félni a gyökérkezeléstől

Nem kell félni a gyökérkezeléstől

Elolvasom
A mikroszkópos gyökérkezelés újabb diadala

A mikroszkópos gyökérkezelés újabb diadala

Elolvasom