Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

gyökérkezelés

Tisztelt Uniklinik!

Nem mikroszkópos gyökérkezelésen voltam egy másik fogászaton,mert anyagilag a mikroszkópost nem engedhettem meg magamnak.
Két gyökerű, de 3 csatornás fogról van szó mint kiderült.
Első alkalommal nem volt meg a 3.csatorna.Másodszor megtalálta a fogorvos de annyira el van tömődve hogy csak félig tudta kitisztitani.Azt mondta mivel ő nem tud igy tökéletes munkát végezni és idővel ez begyulladhat,inkább kihúzza...Alsó egyetlen 3 tagú hid tartó fogáról van szó igy kihúzatni nem szeretném.Nem fájt annyira,bár korábban begyulladt ,antibiotikumot is szedtem rá....még gyökérkezelés előtt..(de nem volt kibirhatatlan fél algopirinnel tudtam aludni.)..Most nem tudom mit tegyek,mikroszkóppal biztos jobban látható a 3. eltömődött csatorna is .Nem tudom mennyibe kerülne és az összesnek a végleges tömése önöknél igy?
Előre is köszönöm a választ ami sürgős lenne most ideiglenes tömés van benne, 5 nap múlva kéne mennem a végleges tömésre .

Pandotologiai probléma Ultrahangos kezelése

Csontvesztéssel járó tasakokat találtak a fogaim alatt, a tasakok kezelésére van-e lehetőség Ultrahangos kezelésre, kérem szépen?!

Tisztelettel: Magdolna

L. Krisztina

Herpesz

Üdvözlöm!

Érdeklődnék hogy ajakherpesszel is lehet e menni konzultációra.
Még nem jártam az Unikliniknél.
Válaszukat előre is köszönöm.

S. Zoé

fogkorona- problémák

Jó napot!
Nem tudom, hogy elment-e a fogkoronával kapcsolatos kérdésem, ezért inkább leírom még egyszer.
Egy jó néhány éve gyökérkezelt felső négyes fogamra korona került a nyáron, mert széttört, elég nagy része volt tömött. A gyökértömés le lett ellenőrizve rtg-el, mielőtt felkerült rá a korona, rendben volt, de rágtam is azon a fogon, tehát panaszmentes volt, Azonban az íny egy kicsit furcsa/pirosas volt az egyik felénél a fognak, ha jobban bevezettem a fogselymet, időnként vérzett is. A korona felhelyezés után magas volt,elég sokat le kellett belőle csiszolni. Majd gyakorlatilag az első ráharapáskor letört a koronából de nagyon érdekesen, szabályosan csak a széléből, ahol az íny is kicsit problémásabban látszott, régebben is. Az orvosom azt mondta amennyiben így nekem nem okoz panaszt, addig ne szedjük le, ha nem törik tovább, felesleges. Elkezdtem rágni a fog oldalán, de nem konkrétan a fogon, hanem hátrébb, azonban egyszer véletlen ráharaptam és a négyes fog előtti 3as, teljesen egészséges fogból is letört egy pici darab, éppen ott belül, ahol először a még meglévő négyes fogam belső fele is letört. Szóval olyan az egész mintha ott a 3as és négyes fog közötti ínnyel lenne valamilyen probléma. Nagyon aggaszt és bánt, hogy már, az előtte egészséges 3as fogamat is érinti ez az egész.. Emellett, ahogyan elkezdtem rágni az említett oldalon, hiába nem rágok a koronás fogon, enyhébb fájdalmat érzek azon az oldalon, olyan, mintha a felső arccsontom fájna... Nem tudom, mihez kezdhetnék, ha az ínnyel van baj, gondolom egy újabb koronával is ez lenne, vagy hogy egy implantátum megoldás lenne-e? Kopogtatásra is érzékeny a koronás fogam, ezt sem értem... Vagy talán még mindig magas a korona.

Elnézést a hosszú leírásért, de nagyon el vagyok keseredve,
Előre is köszönöm, ha segítenek!
Üdvözlettel: Zoé

U. Melinda

Gyökérkezelt fog csappal

Gyökérkezelt fogból ki lehet szedni a csapot, hogy újra kezelni lehessen?Sajnos nem lett eredményes a kezelés,de a gyökér vége az arcüregbe nyúlik és folyton begyullad az arcüregem😑Ezelőtt soha nem volt ilyen jellegű problèma.

K. Klára

Gyökéreltávolitás

Tisztelt fogászat
Nagyon sok rossz szuvas fekete csonkig letört gyökér van hátul alul felül . Felül több ,alul alul kevesebb van. Szeretném megkérdezni hogy ezeknek a fekete csonkig letört gyökereknek (lehet góc ) az eltávolitása hogy zajlik és fájdalmas e?
Köszönöm válaszát
Üdvözlettel : Klára

K. Péter

Korona mellett ínygyulladás

Tisztelt Doktornő /úr!

Egy hat tagú cirkon hidat csináltattam felső metsző fogaimra, vallás csiszolással.
Az egyik szemfognál kicsit duzzadt az íny és néha érzek kis feszülést is, de nem vészes megszokható.
Mivel alulra harapok eléggé mélyharapás miatt és ráadásul még elég erősen harapok is ezért állítólag kialakulhat ilyen traumás ínygyulladás.
Valóban ezzel nem lehet mit kezdeni, orvosom ezzel nem foglalkozik.
Végülis nem vészes. Foglalkozzak ezzel vagy ez tényleg ilyen?

Üdvözlettel
Peti

E. Balogh

Ajánlatkérés

Tisztelt Cím!

Külföldi ismerősömnek lenne szüksége németül beszélő fogorvosra. 12 db inlay-re szeretnék ajánlatot kérni, illetve a mellékletben található listára.

Köszönöm és üdv: Balogh Eszter

B. Zsuzsa

Fájó íny

Tiszteletem!
Évek óta ki van húzva jobb felső oldalon az egész fogam , sőt évek óta műfogsort hordok. Pár napja elkezdett fájni az ínyem, de csak akkor ha rágok azon az oldalon. Rendszeresen tisztítom, mosok fogat. Semmi jel nincs rajta, nem piros, nem dagadt. Érintésre vagyis ha a nyelvemmel nyomom nem fáj, újjommal nyomom az se fáj csak ha eszek, rágok.
Az lenne a kérdésem, hogy miért fáj az ínyem? Köszönöm a válaszát!
Maradok tisztelettel, Balog Zsuzsa

K. Péter

rágóizom

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Egy hatós hidat csináltattam a front fogakra. Egy idő után húzó-nyomó érzést éreztem a rágó izmaim területén. Fogorvoshoz visszamentem aki megállapította, hogy az egyik szemfognál magasabb a híd, így félre haraptam és szerinte ez okozta a panaszaim. Az állandó próbálgatás, harapdálás talán súlyosbította a panaszaimat. Tegnap történt a korrekció, de még mindig érzem ezt az érzést.
Érdeklődni szeretnék, hogy több nap is kell hogy rendeződjön vagy szükséges orvoshoz fordulni?

Üdvüzlettel.:
Peti

T. Bernadett

Fogsor

Tisztelt Uniklinik! Tapasztalataik szerint melyik fogsor a kényelmesebb? A rugalmas vagy a teleszkópos fogsor? Köszönöm a választ!

porcelán korona alatti fog diagnosztikája

Tisztel Hölgyem/Uram!

Kb. 10 évvel ezelőtt készített porcelán koronámat (fogamat) szeretném megvizsgáltatni (jobb alsó 4).
A fog néha érzékeny, néha fáj, 2 éve röntgenezés után antibiotikum kezelésre jól reagált.

Azt szeretném megkérdezni, hogy megbontás nélkül, egy egyszeri konzultáció alkalmával megoldható -e egy teljes diagnózis+kezelési terv?
Amennyiben szükséges, természetesen CT-felvételt is készíthetünk.

Szeretném megkérdezni még, hogy az egyszeri konzultáció keretében van -e lehetőség góckutatásra is ? Fül-orr-gégészeti problémáim is vannak, el fogok menni szakorvoshoz, gondoltam, előtte ezt is megnézetném.

Köszönettel:
Ida