Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

S. László Tibor

Fogágy betegség

Az alsó fogsoromat 5 inplantátum tartja. Kb egy éve állandó vérszivárgást tapasztalok. Reggelre véres a nyelvem. Visszamentem a fogorvoshoz, aki kéthavonta plakk-kezelést végez, de a helyzet nem javul. Használok otthon szájzuhanyt, ultrahangos fogkefét, fogköztisztító kefét felváltva., de az éjszakai vérzés nem szűnik. Mi az Ön véleménye?
Köszönettel: Szabó László

Tömés

Üdvözlöm!

Ma este kiesett a novemberben csinált tömés a kettes fogamból, nem fáj, de hidegre-melegre nagyon érzékeny. Kérdésem az lenne, hogy elég ha hétfőn elmegyek fogorvoshoz ugye? Nem muszáj elmenni ügyeletre? Evés után fogat mostam, szájvizet is használtam (bár erre nagyon éles fájdalommal reagált), így hétfőig nem lehet gond?

Köszönöm

S. Tünde

Nem múló fogfájás

Üdvözlöm!

December közepén bal oldali alsó erős fogfájdalom miatt elmentem a fogorvosomhoz. A fogaim kopogtatásra nem igazán voltak érzékenyek, röntgen felvételen nem látszott semmi különösebb probléma, de az 5, 6, 7 fogaimba elég nagy tömések vannak. A doktor úr az 5. fogat érezte kocogtatás alapján úgy hogy problémásabb mint a többi, így azt gyökérkezelte, röntgen alapján azt mondta rendben van, sikerült jól megcsinálni. Majd továbbra is fájt a fogam, így 3 nap múlva megnyitották a 6-os fogam, amire azt mondták el volt halva. Ez a fog jelenleg is nyitva van. Kb 1-1,5 hétig nem éreztem fájdalmat, de most ismét fáj, sőt felül is ugyanazon az oldalon. Felső fogsoromba érintés alapján az 5-öst érzem érzékenyebbnek, fogmosáskor is ha a fogkefével megnyomom, de alul én sem tudom megmondani melyik fájhat vagy mi okozza. Ott is az 5-ös a gyökérkezelt és ha ujjal kocogtatom, annál érzek másabb érzést, de a fájdalom változó. Többnyire bal alul végig érzem, de van amikor előrébb (4,5 fog környéke) van amikor mintha hátrébb. Bár azon az oldalon nem eszek a nyitott fogam miatt de harapásra nyomó érzés és tompa fájdalom van. Vissza mentem de nem csináltak vele semmit CT-re küldtek, de azon sem látnak semmit, hogy melyik fájhat. Viszont amikor megnyomkodta és kocogtatta a fogaim utána tompán elkezdett fájni majd estére nagyon beleállt végig alul és még másnap is fájt. Az utóbbi pár napban inkább estére erősödik a fájdalom, reggel néha nem is érzem. Gyógyszert nem veszek be, mert nem használt legutóbb sem a Xilox, sem a cataflam. A fájdalom egyébként inkább tompa de időszakosan hol erősebb hol gyengébb. Az biztos hogy nem szúró fájdalmat érzek. Viszont amikor nem fáj akkor is úgy érzem mintha vmi nem lenne okés azon az oldalon. Továbbá fogmosásnál is érzem, hogy azon az oldalon nem olyan érzés mint a másikon, ahol tényleg semmi fájdalmat nem érzek. Bal oldalon ha egyik másik fogamhoz hozzányomom a fogkefét olyan mintha lejebb az állkapcsomba is érezném hogy megy tovább a fogam és ott van. Nem mondom hogy ez fájdalom, de ezt a másik oldali fogaimnál nem érzem.
Az orvosom nem igazán tudja mi a gond, most várnom kell, de igazából egy hónapja küzdök ezzel a fogfájással és nem tudom mi segít majd neki kitalálni hogy mi is van?
Ön szerint merre menjek tovább?
Esetleg az alsó 4-es fog alászuvasodása okozhat ilyen fájdalmat, ugyanis mondtam a fogorvosomnak, hogy szerintem a 4-5 fogam között a tömés mintha feketedne és szerintem ott vmi nem oké, de szerinte az nem okozza azzal nincs baj.
Továbbá attól félek, hogy egy hónapja gyulladásban van valami és nincs kezelve. A CT felvételen a gyulladás látszana vagy ha a tű beletört volna gyökérkezelés során ?
Ön szerinte lehet valami nagy baj, súlyos betegség, ciszta bármi?
További 3-4 nap / 1 hét míg bejutok más fogászatra Ön szerint ronthat a helyzeten, hogy az fogvesztéshez vezessen?
Önöknél egyébként biztosan fájdalommentes minden kezelés?

Előre is köszönöm válaszukat!
Üdvözlettel:
Spekker Tünde

M. Levente

Foghúzás enyhe torokfájás esetén

Tisztelt Uniklinik!
Ki kell húzni egy fogamat, amit nem szívesen halasztanék, mert már be van gyulladva. De ebben a téli időszakban reggelente enyhén fáj a torkom és kicsit bedugul az orrom, de napközben nincsenek megfázásos tüneteim.
Lehet-e ilyen állapotban kihúzni a fogam, vagy meg kell várni, amíg elmúlik a torokfájás. Ez akár több hét is lehet (már egy ideje tart), és a gyulladt fogat nem jobb-e minél előbb kihúzni?
Válaszukat előre is köszönöm,
Levente

Migrén érzéstelenítő után.

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!
Sajnos az ünnepek alatt többször is kellett fogorvoshoz mennem, sőt, még kell is. Azt hiszem, mindig Unicain érzéstelenítő injekciót kaptam. A problémám, hogy amint kimegy a hatása (alul volt, hogy 6 óra után) , vagy azonnal, vagy pár órán belül ilyesztő migrénes fejfájást kapok, ami még erős gyógyszerek hatására is nehezen szűnik. (Egyébként is fejfájós vagyok, de nem ennyire) Találkoztak-e ilyennel, Önök mit javasolnak? Van-e olyan érzéstelenítő, ami nem okoz fejfájást? Esetleg túl sokat kaptam? Kb. minden 3. nap. Még biztosan kell pár fogamban tömést cserélni, amit nem bírok érzéstelenítő nélkül, de nem merek újra injekciót kérni sem.

B. Tímea

Bölcsességfog

Üdvözlöm!
A kérdésem a következő: pedagógusnak tanulok és februárban kezdődik egy hosszú gyakorlatom, amin heti 6 órát kell tanítanom. A probléma viszont az, hogy alsó bölcsességfog műtétre éppen februárban és márciusban kell majd mennem. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint a műtét után tudok majd normálisan beszélni, illetve fájdalomcsillapítóval egy-egy órát letanítani?

Köszönöm válaszát előre is!

Mozgó gyökérkezelt fog.

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!
2016 augusztusában vették le rögzített fogszabályozó készülékem. Utána sajnos a jobb felső szemfogamat gyökérkezelni kellett. Idáig nem jelentkezett semmi probléma, de 2 napja reggel a retenciós sínt levéve a szomszédos fogak tompa, nyomásos fájdalmát éreztem, illetve a jelölt fog enyhe mozgathatóságát (főként nyelvvel való hozzáérés esetén, illetve egyszer ivás közben).
Kérdésem ehhez kapcsolódna, ilyen esetben várható, hogy tehermentesítés után rövid időn belül stabilizálódik a fog vagy valamilyen sínezési eljárás szükséges lenne?
Válaszát előre is köszönöm!

D. Ildikó

csontvesztés

Tisztelt Klinika!

Jelenlegi fogorvosom szerint általános csontvesztés áll fenn a fogaimnál. Antibiotikumos, laser, UH kezelésen már túl vagyok, de nem megnyugtató az eredmény. Különösen a fronton lévő implantátumomnál feltűnő ez a változás.
Foglalkoznak-e ilyen problémával és mi a javaslatuk?

Válaszukat előre is köszönöm!

H. Miklós

Gyökérkezelés

Kedves Doktornő!
Kérdésem röviden a következő: Jobb alsó nyolcas fogamon korábban híd volt, most szabadon áll, de nyomásra érzékeny. Segítene ezen a gyökérkezelés? Holnap 14 órára van időpontom, ezért várom mielőbbi válaszát.
Bővebben: a hatos-nyolcas fogamon volt korábban híd, panaszmentes. 2017 augusztusában ki kellett húzni a hatos fogamat, ciszta miatt, nem volt más megoldás. Új híd készült az ötös-nyolcas fogakra. Egy hónapig volt ideiglenesen felragasztva, két nap után már mintha a saját fogam lett volna. A végleges ragasztás előtt, novemberben visszakerült a technikushoz, mert a porcelán bevonaton kellett valamit javítani. Ezután 2018 májusáig kb 20-szor voltam korrekciós beavatkozásra, míg végül egy új hidat kaptam. Sajnos ez a híd sem lett jobb, terhelni nem lehetett, ideiglenesen volt fenn, most éppen levettem. A fogaim nem érzékenyek, így fedetlenül sem, csak a nyolcas nem terhelhető. A fogorvosom gyökérkezelést javasol. Ön szerint ez lehet a megoldás?
Várom mielőbbi válaszát, köszönettel: Hudák Miklós

C. Csilla

Fogszabályzás

Üdv!
Egy évig volt felül fogszabályzóm a felső két fogamon hátul két harapásemelővel.
Miután leszedték a fogszabályzóm, a harapásemelőt fennt hagyták.Nem mondtak semmit, hogy mikor lesz leszedve.
Az éjszakai fogszabályzóm miatt a harapásemelő feljebb csúszott az ínyemre és már nagyon fáj.
Mit lehet csinálni vele? A fogorvoshoz csak 3 hónap múlva megyek. Esetleg felhívjam előb, hogy nézze meg?

d. diána

fogfájás

Üdvözlöm!

Az lenne a kérdésem , hogy van nekem egy panoráma röggenem, legyen szíves ránézni, hogy ön lát e valamilyen elváltozást rajta (ciszta stb). Azért érdekelne mert az also fogsorom elől eléggé feszül, nem tudom , hogy a bölcsesség fogak miatt van e ténylegesen?!A röggenkép óta a bal alsó, felső bölcsességfogam eltávolításra került, műtéti úton.( még tart a gyógyulás 14-én szedték ki a fogakat.) Nem férnének ki. A háziorvosom is javasolta mert a vérképemben az ASO 200 helyett 550 már évek óta ami kisebb gyulladásra utal.
Illetve az lenne még a kérdésem, hogy az normális, hogy belüről bevan vérezve a szám alul, a műtét óta ?
Ha nem vérzett azóta és szedem az antibiotikumot illetve minden evés után fogat mosok, begyulladhat? Még tompán fáj azért, ez normális?
http://kepkezelo.com/images/etbwzpfwwk2vibmsct7u.jpg

Bölcsességfog húzás

Tisztelt Doktor úr / Doktor nő!Másfél hete húzták ki a felső bölcsességfogam. Azóta fáj a mellette lévő fogam, főleg nyomásra. Ez normális ilyenkor?