Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

G. Mária

'Fogas' kérdés

Üdvözlöm Önöket!

10 hetes kismama vagyok, és 3 dolgot szeretnék megkerdezni.

1. A terhességem előtt soha semmilyen nagyobb félelem nem volt egy-egy fogaszati kezelés előtt. Az injekciót kimondottan jól tűrtem, volt hogy egyszerre kapták ki két bölcsességfogamat, de most egy egyszerű fogmosás is problémát okoz. Eddig mindig alaposan mostam, de most extra rövid időn belül kell megmosnom, mert öklendezek, vagy hányok...
Iszonyatosan zavar a sok nyáltermelődés a számban! Ami eddig nem zavart.

Esedékes lesz elmennem a várandós kiskönyvemmel a körzeti fogorvoshoz, de egyelőre nem tudom "hogyan kezeljem" a kialakult helyzezet.

2. Ami még ront a helyzeten, az az, hogy maradt még 1 bölcsességfogam(j.a.8), ami pont most kezdett el "mocorogni", ráadásul nem a tetején feszít, hanem oldalt!!!-olyan mintha "dőlne", meg vagyok ijjedve hogy ki kell szedni!

3. Illetve van már egy korábban (j.f.4) gyökérkezelt fogam, ami elkezdett barnulni, és nem mondom hogy faj, de most 3 napja az így a fogtőnél érzékeny. Nem úgy fáj mint egy tipikus fájó fog, hanem mint ahova beszorult egy kis ételmaradék, és megmosva, kiszedve, fajdalmat, inkább érzékenységet mutat.

És mivel már van egy korábbi panorámaröntgenem, látszik rajta, és az ínyen is kitapintható, hogy szerintem nagy a gyökere!

Egyszóval tudom, hogy már korábban esetleg ki lehetett volna húzatni, de most ez a helyzet, és szeretném kikérni a véleményüket!

Hogy fogok így egyáltalán beülni a fogorvosi székbe. Nem szeretnék pont ott hányni!!
És az jól tudom, hogy csak a 2. Trimeszterben lehet fogat húzni?

Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat!

Üdvözlettel: Gáborné Mária

foghúzás

Tisztelt Doktor!

30 éves elhanyagolt fogazatú férfi vagyok. Több pszichés betegségem van (pánikbetegség, szorongás, szociális fóbia... ).
Olvastam olyat, hogy egyszerre akár az összes fogat el lehet távolítani.
Nekem 10-et kellene.
A kérdésem az lenne, hogy mivel az altatástól eléggé tartok, altatás nélkül is egyszerre ha minden feltétel adott el lehet távolítani a gyökereket?
Illetve a pszichiáter dormicum gyógyszert írna fel erre az időre, nem tudom ez kivitelezhető-e.
Válaszát előre is köszönöm, Zoltán

S. Szabina

Bölcsesség fog eltávolítása után

Üdvözlöm!
1 hónapja távolították el műtét során az ínyem alatt fekvő bölcsesség fogamat (Jobb alsó oldalon). Már teljesen bezáródott a seb, viszont még mindig furcsa duzzadó érzést érzek. Nyomásra, rágásra fáj. A napokban fel is duzzadt újra, kaptam átöblítést és gennyes váladék szabadult fel az ínyem alól. Az ínyem a fogtöveimnél nagyon vörösek. Azt javasolta az egyik orvos, hogy szükséges lenne feltárni, amit én nem igazán szeretnék. Mindenképp szükséges felnyitni? Dalacin gyógyszert kaptam rá, amitől most sokkal jobb.

Válaszukat előre is köszönöm!
S. Szabina

V. Emília

Fémvázas kerámia korona

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Egy hónapja történt meg a fogaim lecsiszolása a bal4-jobb5 9 db. Ebből 3 kivételével mind gyökérkezelték már sok évvel ezelőtt, a bal4 gyökércsúcsrezekció is volt. Most kellet a korona előtt gyökérkezelni és rezekciót végezni a bal2-3 fogamon, és gyökérkezelni a jobb 3-ast, ennek nem volt gondja a gyökértömés után. A jobb 4es ép egyedül a korona alatt. A kezelések alatt ideiglenesen volt felragasztva a híd. A végleges ragasztással 4 nappal ezelőtt került fel. Másnap rezekció kellett mégis a jobb 3as fogon,.a gyökércsúcs annyira be volt gyulladva, hogy érzéstelenítés ellenére vegig éreztem a műtétet. Borzasztó volt. Erre rá 2 napra, tegnap már csak a sebhely fáj, viszont az egész híd mögött a szájpadlás felől az íny és a híd minden tagja olyan furcsa...abszolút nincs fájdalom, ragásra sem, ha megpiszkàlom a nyelvemmel az ínyem, vagy összekocogtatom a fogam, akkor néhany másodpercig, ilyen enyhe talán feszítő érzést tapasztalok, illetve néha enyhe lüktetést az egész területen, ami teljesen fájdalommentes. Az ínyem ma reggel nézte az orvosom, nem gyulladt. És a műtött fog sem fáj. Van viszont a koronán kívül a jobb 7es fogam, ami tömve lett, de fáj, húzásra vár, de meg kell várni h a műtét helye begyógyuljon. Az a kérdésem, hogy ezek a kellemetlen panaszaim lehetnek-e ettől a rossz fogtól, vagy idő kell a fogaknak és ínynek, amíg megszokják a hidat. Ha igen, akkor ez általában mennyi idő? Esetleg az lehet a gond, hogy túl sokat piszkáltam a nyelvemmel, illetve sokat kocogtattam össze? Válaszát előre is köszönöm.
Emília

K. Míra

Nyelv zsibbadás

Tisztelt Cím!

Március 16-án a jobb oldali két bölcsességfogamat kihúzták, azóta a nyelvem jobb oldalán folyamatos zsibbadást érzek, ez normális ilyen esetekben?

Segítségüket előre is megköszönve,
Kósa-Kovács Míra

K. Jázmin

Bölcsességfog

Jó napot!

Van egy bölcsességfogam, ami már 3 éve nől, de még mindig az íny alatt van, elég kellemetlen, el is tolta kicsit a fogsoromat. Mit lehet vele tenni?
Sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy kiműttetessem...

C. St

Fogzománc

Jó napot! Szeretnék érdeklődni, hogy van e megoldás a fogzománc visszaépülésére? 27 éves vagyok. Sosem volt gondom vele, de tavaly elkezdtem elektromos fogkefét használni, és gyanítom túlzásba vittem. Az első fogaim csúnyán lekoptak. Azóta vettem sensodyne ripair&protect fogkrémet meg oral b gum sensitive fogkefét, de egyenlőre semmi javulás. Létezik fogkrém vagy kezelés ami segítene? Köszönöm előre is. Tisztelettel, Csilla 27

D. Rita

Letört tejfog

Tisztelt Doktornő/Doktorúr

A 19 hónapos kislányom elesett és az egyik felső metszőfogából letörött egy pici darab. Nem vérzett, a fog nem mozdult el, nem mozog. A kérdésem, hogy van e ilyenkor teendő illetve, hogy a zománc sérülése miatt elkezdhet-e szuvasodni? Javasolna-e valamit a szuvasodás megelőzésére?
Köszönettel: Dénes Rita

L. Mária

Foghúzás után

Tisztelt UNIKLINIK!
Tisztelt Fogorvos Asszony/ÚR!
Segítségét, véleményét szeretném kérni az alábbiakkal kapcsolatban.
Febr. 25-én kihúzták a bal felső 7-es fogamat, mely már kb. 20-25 éve egy híd alatt volt, és gyökérkezelt is. A húzás után kicsit feldagadt az arcom, és az állkapocs alatti nyirokcsomó is. Visszamentem a fogorvoshoz, kitisztította a sebet és dalacilint szedtem. Márc.5é- kihúzásra került a bal felső 4-es fog, mely után már jobban feldagadt az arcom és a nyirokcsomó is. Az orvos ezt a sebet is kitisztította az előzővel együtt, most ospent szedek, mely holnap már elfogy. Mivel a felső fogsoromat kívánom megcsináltatni, a jobb felső 2-es és 3-as fogat gyökérkezelték, a 3-as fog betömésre is került, de az arcom feldagadt, és a nyirokcsomó most már a jobb oldalon is. A gyökértömést kiszedték, most calciummal van lezárva, és gondolom gyógyszer is van benne. A legnagyobb problémám, hogy a kihúzott fog felett az íny meg van dagadva és fáj, ha hozzá érek. Az arcomon pedig egy keskenyülő sávban a szem felé be van dagadva. A fog helye nem fáj, szépen gyógyul. Mi lehet a probléma? Pánik beteg is vagyok, és most eléggé be vagyok pánikolva, miért duzzadt az ínyem, miért nem szűnik az arc és nyirokcsomó duzzanat. Nagyon köszönöm szíves válaszát, véleményét. Mit tehetek még, hogy mihamarabb rendbe jöjjek. Köszönettel: Lné Mária

S. Anita

Tejfog (oldalsó metszőfog)

Jó napot kívánok!
Kislányom fogával kapcsolatban szeretnék kérdezni. Decemberben töltötte be a 3. életévét és a felső oldalsó metszőfoga (mind a kettő) még mindig nem jött ki illetve hely sincs ahol kibújhatna mert a középső metszőfogai között hatalmas szünet van( ezt apukájától örökölte). Tehát a középső metszőfoga és a szemfoga között csak icipici hely van és láthatóan kevés hely maradt az oldalsó metszőfogaknak ( képet is tudnék róla küldeni).
A szája körül január óta piros pöttyök vannak amik azóta sem múltak el és azt hallottam hogy ez fogzáskor előfordulhat. Most pedig 1 hete hasmenése van igaz nem minden nap de minden másnap legalább és olyankor lazább a széklete és az étvágya sem a legjobb.
1 honappal ezelőtt 1 héten át hőemelkedései voltak de láza egyáltalán nem volt és a kedve is nagyon jó volt nem volt levert. Étvagytalan volt de nem volt beteg és magától helyre jött. A fogára gyanakodtam egyből és már nagyon aggasztott hogy még mindig nem bújt ki neki. Elmentem a fogorvoshoz időpontot kérni neki és sajnos csak 1 hónappal későbbre kapott azaz a mai napra időpontot ( Angliában élünk). Ma megnézte és azt mondta, hogy Ő szerinte neki nincs egyáltalán oldalsó metszőfoga mert nem lehet látni az ínyében a dudort de hogy ez biztosan így van e azt csak egy röntgen tudná megmutatni amit én annyira nem pártolok a káros sugárzás miatt (ha nagyon muszáj lenne akkor természetesen engedném).
A kérdésem tehát az lenne hogy tényleg előfordulhat hogy nincs egyáltalán oldalsó metszőfoga a kislányomnak és vajon fogváltáskor sem lesz majd neki? Kell e aggódnom e miatt? Eddig azt hittem hogy a foga "piszkálja " mert ki akar bújni de nem tud a pici hely miatt és azért voltak/vannak neki fogzáshoz hasonló tünetei. Tanácstalan vagyok és most már kétségbe estem kicsit. Hamarosan haza költözünk és otthon is el szeretném vinni fogorvoshoz de addig is szeretném erről más fogorvos véleményét is hallani.
Nagyon köszönöm válaszát és elnézést hogy ilyen hosszúra sikerült .
Üdvözlettel
Anita

K. Erika

Góckutatás

Tisztelt Doktornő!
Szeretném megkérni, hogy a mellékletben elküldött panoráma-röntgent és egy egyedi fogról készült felvételt véleményezni szíveskedjen. Már két éve a laborleletem góc- gyulladásra utal. A háziorvosom mindig fogászatra küld, a fogorvosom viszont nem lát ezen a panoráma felvételen semmi elváltozást.
A másik egyedi fogról készült felvétel. Ezt szeretném kérdezni, hogy ezen egyértelműen ciszta látható?
Segítségét köszönöm.
https://kepkuldes.com/image/6CRVlZ
https://kepkuldes.com/image/6CO1cP

N. Natalia

Ez normális e?

Jó estét. 28 éves vagyok. Bal szemfogam még tejfog es volt rajta egy lyuk (nem fájt) elmentem hogy betömje a dokim, be is tömte. Rá 2 napra erős fajdalom lett,vissza mentem, a töméssel semmi gond sem volt, de idegölözni kezdte injekciót is adott mert fájt, tett bele gyógyszert és utanna ahogy haza ertem borzasztoan fajt, rá 2 napra ujra tett bele orvossagot es tovabbra is fáj,3 nap mulva kell vissza mennem.
Az a kérdésem hogy ez normális e hogy fáj ilyenkor?