Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

K. László Györgyné

"Elveszett" gyökércsatorna

Az első nagyőrlő fogam gyökérkezelésre ítéltetett. (Hidegre, rágásra érzékeny volt.)
A gyökérkezelés során egy csatornát sikeresen megtisztított a doktornő, de a másik kettőre nem sikerült rálelni. Ilyen állapotban kaptam - két héttel ezelőtt -ideiglenes gyökértömést. Panaszom azóta nincs. Kérdésem: aggodalom nélkül be lehet fejezni így fejezni a kezelést, ami korona feltétellel jár?

V. Judit

Letört fog

Ha letört fog helye meg van dagadva és be van gyulladva kötelező kihúzni? Kedden voltam szentkirályi utcaiban és mondták ki kell húzni! Holnap reggelre adtak is időpontot! Kihúzassam ha be van gyulladva és gennyes?

N. Eszter

Keményre harapás

Jó napot!Lenne egy kérdésem!Több mint 2 éve tömtek egy kis lyukat a fogamba és CSAK keményre harapáskor fáj de se melegre se hidegre nem érzékeny semmi gond nincs vele!Mitől lehet?Ha megkocogtatom se fáj.

M. Eszter

Gyökérkezelés lesz a vége?

Tisztelt Doktor úr / Doktor nő!

November 2. án tömték be a bal felső 6-os fogam, mert eléggé érzékeny volt, fájt rendesen. Az orvos azt mondta, nem kell gyökérkezelni, elég tömni. November 5 től viszont egy isiász betegség miatt folyamatosan szednem kellett erős fájdalom és gyulladás csökkentőket, fekvő beteggé váltam, nem tudtam volna visszamenni az orvoshoz. Nem volt semmi baj a fogammal egészen addig, míg egyik este elég kemény ételt nem ettem, és azóta viszont eléggé fájogat, gyógyszereket is vettem be rá. Rágásra, melegre édesre nem érzékeny, de hidegre nagyon. Ma voltam megint tömetni egy másik fogam, és a doktor úr azt mondta, szerinte ez a tömés miatt van, várjunk még a gyökérkezeléssel, mert lehet a fehértömés a hibája. Megnézte, azt mondta normális, hogy hidegre érzékeny, de az nem tetszik neki hogy néha beleáll és lüktet. Jövőhéten megyek megint ismét tömni, de szeretném tdni, hogy Ön szerint kell e gyökérkezelni majd a fogam, vagy sem?

papilla rekonstrukció

T. Szakértő!

A következő kérdéssel fordulok Önhöz. Az alsó egyes fogaim között fekete háromszög látható a fogak és íny között (interdentális papilla recesszió). Mivel ez rettentően zavar, szeretném megkérdezni milyen módszerek állnak rendelkezésre a fekete rés eltüntetésére/csökkentésére. A héjak nem jöhetnek szóba, ezért csak ezen kívüli megoldások érdekelnek.

Köszönettel:
Lajos

T. Ágnes

Foghúzás után egy héttel fájdalom

Egy hete húzták ki a bal alsó 5-ös rágófogamat, amit ezelőtt 28 évvel gyökér-kezeltek. Korona nem volt rajta, az idő során a maradék fog szétesett, az utolsó darab kb. 2 hete tört le, a fogínyt kissé begyullasztva. A foghúzás fájdalommentes volt, de iszonyatosan feszegette az orvos a benn maradt gyökeret, ami teljesen el volt szuvasodva. A foghúzás utáni utasításokat betartottam, de mivel nem mondták, jegelni nem jegeltem. Első két nap elviselhető volt a fájdalom, akkor is ha kiment a fájdalomcsillapító hatása. Aztán jött 5 eléggé "húzós" nap, mivel minden nap próbára tettem, hogy mennyire fáj gyógyszer nélkül és párszor nagyon fájt és csak lassan csillapodott le a fájdalom. Szerintem a fog helye szépen gyógyul. Az állkapocs fájdalmam enyhült és tegnapra éreztem a fájdalom erősségét illetően áttörést, de most is fáj, néha jobban, néha kevésbé. Normális ez egy héttel a húzás után? Nem látom gyulladtnak a sebet, az állkapcsomat egész biztosan megfeszítették, nem szeretnék visszamenni, attól félek hozzá nyúlnak és megint csak rosszabb lesz. Ha jól olvastam egy csontosodási folyamat zajlik, úgy gondolom, hogy lehet, hogy ez normális, hogy fáj, és mivel van a fájdalom mértékében csökkenő tendencia, remélhetőleg előbb-utóbb megszűnik. Nem szeretnék későbbi komplikációt, ezért az lenne a kérdésem, hogy várhatok-e még pár napot, akár még egy hetet, vagy szedjem össze a maradék bátorságomat és mégiscsak keressem fel a rendelőt, ahol kihúzták a fogamat?
Válaszukat várom és előre is köszönöm, üdvözlettel: Tóthné Varga Ágnes

S. Luca

Összetett kérdés

Tisztelt Doktor Úr!
Fogászati CT felvételen nem lehet elég jól látni hogy egy hatos fognak szűk e a gyökércsatornája vagy sem? Vagyis alkalmas e gyökerkezelésre vagy sem?
Ez csak akkor derül ki ha belekezdenek a kezelésbe? Másik kérdésem: hetes fogat tudnak sikeresen gyökérkezelni? Annak céljából hogy hidat tartson?
Ha e hetes fog mögött egy elő nem tört bölcsességfog van melynek szuvas a koronarésze es majdnem hozzáér a hetes gyökeréhez, előbb célszerű volna eltávolíttatni a nyolcast mielőtt a hetes gyökerkezelesebe belekezdenének?
S ha esetleg ott maradna a nyolcas és a hetest kihúznák, a nyolcas maradhat ott nyugodtan? Hiszen egy műgyökeret már nem tudna elszuvasítani..
Utolsó kérdésem: három foghiány pótlását képes lenne megtartani egy szemfog és a hetes fog? Vagy legalább kellene egy implantátum is?
Köszönöm türelmét és válaszát!
Tisztelettel,
Luca

Foghézag

Tisztelt fogorvos!

Mi lenne erre a megfelelő megoldás? A jobb 2-es fogam befelé nőtt teljesen,azt kihúzattam.
Kb.3 mm van a két fogam között. Mivel lehetne (egyszerű és gyors megoldással) ezt a hézagot megszüntetni?

Kép:
http://www.kepfeltoltes.eu/images/2018/11/96520181113_220535_tn.jpg

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=38020181113_220535.jpg

Köszönöm előre is válaszát!

Tömés után

Kedves Doktor úr/Doktornõ!
A kérdésem az lenne,hogy előfodulhat-e hogy valaki allergiás a fehér tömésre?
1hete tömték be a fogam és azóta ég,fáj a nyelvem és a szájpadlásom.Nyelvemen nem vettem észre változást,kicsit fehérebb a megszokottnál.Rossz szájizem van,gyógyszert nem szedek.30 éves vagyok.Vagy ha esetleg nem a tömés mi okozhatja ezeket a tüneteket?Köszönöm válaszát!

s. eufrozina

gyökérkezelés helyett foghuzás

Kedves Dr! A multhéten pénteken a fogorvos szerette vona megmenteni a jobb also örlöfogamat ami mellett találhato a bölcsesség fogam .. sajnos elkezdte a gyökérkezelést. ..de sikertelenül járt..nem tudta a gyökereket kiszedni..ezért ugy döntött kihzza a szétfurt fogamat ...ez nagyon nehezen többdarabban sikerült az orvosnak..azota folyamatosan fáj a fogam helye ill ..a bölcsesség fogam ..fájdalom csillapitonélkül nem is tudok meglenni ...várjak még hogy majd elmulik ? Vagy mennyek vissza ? Bevallom nagyon félek már ettöl az egésztöl.. :( válaszát köszönöm

harapásprobléma korrigálása

T. Szakértő!

Nem rég vettem észre, hogy a korábban már szabályozott fogak ellenére, a felső fogsor előrébb áll az alsónál - egy kis rés van csukott állapotban az felső metszők alsó éle és az alsók felső éle között.
Először is az érdekelne, hogy mi számít kóros, problémás illeszkedésnek? A felső fogsor nyilván az alsótól előrébb áll, de mi számít normálisnak.
Másodrészt pedig, van-e olyan módszer ennek a fajta harapásproblémának a korrigálására kivehető fogszabályozó készülékkel?

Köszönettel:
Lajos

Fogtömés

Tisztelt Dr.Úr/ Dr.Nő! 3 napja tömték be a fogam fehér töméssel.Előtte hidegre melegre fájt.Tömés után is megmaradt ez a fájdalom.Normális hogy még mindig fáj?Köszönöm válaszát!