Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

V. Szabolcs

Foghúzás

Tisztelt Uniklinik!

Ma egy hete, hogy a bal felső 4-es fogamat kihúzták. A beavatkozás után 4 nappal viszont ujra elkezdett fajni a helye, sőt az also fogaimra is kisugárzik ez a fájdalom.
Kérdésem az volna, hogy ez normális-e avagy vissza kellene menjek az orvosomhoz?

Várom szíves válaszukat!
Üdv,
Szabolcs

K. Péter

fogkoronák

Tisztelt doktor Úr/Nő!

Reflux miatt nagyon lekoptak az fogaim és megsüllyedt a harapásom, így állítólag az alsó fogaimra fogkoronákat kell majd tenni, hogy megemeljék a harapást. Érdeklődni szeretnék, hogy ha fogak stabilak, jók, akkor is mindenképp muszáj körhídban gondolkodni vagy lehet egyénkét megcsinálni a koronákat, ugyanis ha sérül, akkor gondolom az egész körhidat cserélni kéne.

Üdvözlettel:
Peti

Gyulladás a gyökércsúcson a korona alatt

Tisztelt Uniklinik!

2 éve van egy cirkonkoronám a 2 felső front fogamon (mind a kettő gyökérkezelt fog).
Az egyik fogam sajnos egy ideje eléggé érzékeny lett, időnként lüktet, érzem hogy nincs vele minden rendben.
TEgnap voltam egy fogászati kisröntgenen ami gyulladást mutatott ki a gyökércsúcson.
A kérdésem az, hogy mit lehet most csinálni ezzel a foggal és megtartható-e a meglévő cirkonkorona?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm.

Tisztelettel:
Kata

B. Gábor

Fogtömés inlay után

Tisztelt Uniklinik!

Az egyik inlay-es fogamból letörött egy kis darab, az inlay mellett. Van lehetőség az ilyen fog tömésére?

Köszönettel,
Balatoni Gábor

Fogszabályzás

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

33 évesen fogszabályzásra szántam el magam, jobb későn, mint soha...Még nagyon az elején vagyok, a felső fogsor két négyesét ki kell húzatnom. Ezzel nincs is gondom, bár sosem húzták egy fogamat sem, természetesen tartok tőle. Az első kérdésem az lenne, hogy a fogszabályzó szakorvos nem csináltatott panoráma röntgent, holott a fogorvosom azt mondta, hogy biztos kérni fogja majd, és az interneten is azt olvasom, hogy szükséges fogszabályzás előtt. Második kérdésem az lenne, hogy az elő nem bújt bölcsességfogaim veszélyeztethetik-e a kezelés eredményességét, főleg, hogy a jobb alsó részben elő is bújt. Panaszom nem volt rá soha, fájni nem fájt, észre se vettem amikor kibújt . Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelettel: András

M. Erika

pótlás

Azt szeretném kérdezni hogy a fiamnak pár napja készitettek egy négytagu porcelán koronát.Az elsö négy fog felül amiböl hármat csiszoltak egy pedig potlás.Volt vázproba akor minden jo volt.Most felragasztotak de egy fog kintebb van es nagyobb is .Lehet korigálni?

K. Péter

harapás emelés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Sajnos mélyharapásban szenvedek és koptatom az elülső fogaim, már nagyon le vannak kopva, illetve a rágófogaim is kopottak reflux betegség miatt. Csírahiány miatt pótoltatni kellett a felső kis metsző, kettes fogaimat. Alig fért el a fogpótlás, így az alsó fogaimból is kellett sajnos elvenni. Harapásom valóban így nem nagyon kényelmes, illetve néha feszül is a rágóizmom.
Egy orvos szerint az összes alsó fogaimra koronát lehetne tetetni és ezzel megemelnénk a harapást.
Érdeklődnék, hogy ilyen létezik és ez valóban segíthet-e? Érdemes megcsináltatni?

Üdvözlettel
Peti!

felsértett íny

T. Szakértő!

6 napja voltam fogorvosnál, aki a szájterpessszel nagyon megnyomta a jobb alsó 3-as, 4-es fogam alatti ínyt. Azóta is nyomásra érzékeny és piros, valószínűleg felsértette. A kellemetlenségen kívül lehet-e bármi problémám (a fogamnak főleg) és mit tegyek, hogy elmúljon a fáljdalom?

Köszönettel:
Lajos

gyökérkezelés

Tisztelt Uniklinik!

Nem mikroszkópos gyökérkezelésen voltam egy másik fogászaton,mert anyagilag a mikroszkópost nem engedhettem meg magamnak.
Két gyökerű, de 3 csatornás fogról van szó mint kiderült.
Első alkalommal nem volt meg a 3.csatorna.Másodszor megtalálta a fogorvos de annyira el van tömődve hogy csak félig tudta kitisztitani.Azt mondta mivel ő nem tud igy tökéletes munkát végezni és idővel ez begyulladhat,inkább kihúzza...Alsó egyetlen 3 tagú hid tartó fogáról van szó igy kihúzatni nem szeretném.Nem fájt annyira,bár korábban begyulladt ,antibiotikumot is szedtem rá....még gyökérkezelés előtt..(de nem volt kibirhatatlan fél algopirinnel tudtam aludni.)..Most nem tudom mit tegyek,mikroszkóppal biztos jobban látható a 3. eltömődött csatorna is .Nem tudom mennyibe kerülne és az összesnek a végleges tömése önöknél igy?
Előre is köszönöm a választ ami sürgős lenne most ideiglenes tömés van benne, 5 nap múlva kéne mennem a végleges tömésre .

Pandotologiai probléma Ultrahangos kezelése

Csontvesztéssel járó tasakokat találtak a fogaim alatt, a tasakok kezelésére van-e lehetőség Ultrahangos kezelésre, kérem szépen?!

Tisztelettel: Magdolna

L. Krisztina

Herpesz

Üdvözlöm!

Érdeklődnék hogy ajakherpesszel is lehet e menni konzultációra.
Még nem jártam az Unikliniknél.
Válaszukat előre is köszönöm.

S. Zoé

fogkorona- problémák

Jó napot!
Nem tudom, hogy elment-e a fogkoronával kapcsolatos kérdésem, ezért inkább leírom még egyszer.
Egy jó néhány éve gyökérkezelt felső négyes fogamra korona került a nyáron, mert széttört, elég nagy része volt tömött. A gyökértömés le lett ellenőrizve rtg-el, mielőtt felkerült rá a korona, rendben volt, de rágtam is azon a fogon, tehát panaszmentes volt, Azonban az íny egy kicsit furcsa/pirosas volt az egyik felénél a fognak, ha jobban bevezettem a fogselymet, időnként vérzett is. A korona felhelyezés után magas volt,elég sokat le kellett belőle csiszolni. Majd gyakorlatilag az első ráharapáskor letört a koronából de nagyon érdekesen, szabályosan csak a széléből, ahol az íny is kicsit problémásabban látszott, régebben is. Az orvosom azt mondta amennyiben így nekem nem okoz panaszt, addig ne szedjük le, ha nem törik tovább, felesleges. Elkezdtem rágni a fog oldalán, de nem konkrétan a fogon, hanem hátrébb, azonban egyszer véletlen ráharaptam és a négyes fog előtti 3as, teljesen egészséges fogból is letört egy pici darab, éppen ott belül, ahol először a még meglévő négyes fogam belső fele is letört. Szóval olyan az egész mintha ott a 3as és négyes fog közötti ínnyel lenne valamilyen probléma. Nagyon aggaszt és bánt, hogy már, az előtte egészséges 3as fogamat is érinti ez az egész.. Emellett, ahogyan elkezdtem rágni az említett oldalon, hiába nem rágok a koronás fogon, enyhébb fájdalmat érzek azon az oldalon, olyan, mintha a felső arccsontom fájna... Nem tudom, mihez kezdhetnék, ha az ínnyel van baj, gondolom egy újabb koronával is ez lenne, vagy hogy egy implantátum megoldás lenne-e? Kopogtatásra is érzékeny a koronás fogam, ezt sem értem... Vagy talán még mindig magas a korona.

Elnézést a hosszú leírásért, de nagyon el vagyok keseredve,
Előre is köszönöm, ha segítenek!
Üdvözlettel: Zoé