Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

Visszatérő gyulladás, fájdalom betömött tejfognál

Kedves Doktor Úr/Doktornő!

Véleményüket szeretném kérni, hogy mit tegyünk. Kisfiamnak mind a két oldalon szuvas lett az első tejörlő foga. Fájdalmat, problémát nem okozott neki. Elvittük fogorvoshoz, ahol mind a kettőt betömték neki. Azóta egyfolytában probléma van probléma van vele. Az egyik oldalon meg is nyitották, mert állandóan begennyesedett és fájt neki. Itt nyitva hagyták. Azóta ott nincsen probléma, csak kellemetlen. De most a másik oldalon is elkezdett neki fájni. Elmentünk egy másik fogorvoshoz, ahol megröntgenezték és kiderült, hogy a tömés alatt tovább szuvasodott. Újra betömték neki, de most itt is elkezdett bedagadni az ínye és fáj neki. A fogorvos azt mondta, hogy gyökérkezelni kell. Megoldást fog ez nyújtani? Teljesen tanácstalanok vagyunk, mert ahányszor fogorvoshoz kerül a gyerek annyiszor lesz egyre rosszabb a helyzet, holott előtte - bár lyukas volt a foga de - semmi panasza nem volt.

Válaszukat előre is köszönöm szépen!

Üdvözlettel:
Tímea

K. Viktoria

Felszivodo varrat

Üdvözlöm.
Április 28-án műtötték ki a bal alsó bolcsessegfogam, felszivodo varratot rakott bele a doktor úr mert elköltözés előtt voltam és azt mondta 2-3 hét múlva kijön magától de kiszedhetem magamnak is. Már elég sok része kilóg az etelmaradek beleragad állandóan így gondoltam kiszedem magamnak, de eléggé fajt így inkább hagytam. A kérdésem az lenne hogy normális hogy még mindig nem jött ki magától? És hagyjam hogy magatol kihulljon vagy kiszedhetem magamnak? Elég kellemetlen hogy belemegy mindig a lyukba a kilógó darab és így vele együtt az etelmaradek.

H. Karmen

Gyökérkezelt fog

Üdvözlöm!
A problémám az lenne,hogy 5 éve diffúz hajhullásom van,de újranő a hajam.
Voltak különböző vizsgálatok ezzel kapcsolatban:
bőrgyógyász,nőgyógyász,endokrinológus,immunológus,füll-orr gégészet,gasztroenterológus nem is sorolom tovább,ahol senki nem talált olyan problémát,ami indokolná a hajhullást.
Azonban a bal alsó 6-os fogam gyökérkezelt,ami kb. 10 éves. Különösebb problémám nem volt vele,egy éve érzékeny lett,nem fáj,de érzem,hogy "van". Az orvos azt mondta,lehet a frontokat érzékeli.
Még annyi,hogy mikor gyökérkezelték,az orvos beletörte a tűt,ami bent is maradt,azt mondta,több orvos is megerősítette,hogy az nem okoz problémát. Az utóbbi időben,sőt,mióta hullik a hajam többször röntgenezték,CT-ték. Minden rendben van vele,nem gócos.
A kérdés ez a fog,ebben az állapotában okozhatja a hajhullásom????
Köszönettel: H. Karmen

H. Edina

Bölcsességfog fájdalmas ínygyulladás

Tisztelt Fogászat!

Szeretném a segítségüket kérni fájdalmas panaszaim miatt.
Két hete estem át két bölcsességfogam feltárásos eltávolításán, éppen gyógyulok azon az oldalon.
Ugyanakkor nagyon megfájdult a másik oldali lenti teljesen ínyben fekvő bölcsességfogam, feltételezem azért mert ott rágok.
Cataflamot szedek, gingisol oldattal ecsetelem, erősen mosom és Corsodyl öblögetőt is használok.
Egyedül az segít, ha meleget eszem, ez számomra nagyon érdekes, azt hittem a meleg fokozza a gyulladást.. (?)
Szóval, kérem segítsenek, mivel tudnám a fájdalmam és a duzzanatot csökkenteni legalább arra a pár hétre, amíg meggyógyul a műtött oldal és hozzá lehet fogni a másiknak?
Megjegyzem, a jelenlegi műtött oldal is még picit duzzadt kívül, tehát még egy két hét biztosan kell neki szerintem, hogy tudjam használni, ahogy rég..

Hálásan köszönöm a segítséget, elég tanácstalan vagyok.

M. Edit

foggyökérciszta

Tisztelt Dr. Nő/Úr!

Jelenleg gyökérkezelt metszőfogam többszöri gyógyszeres tömés után is gyulladásban van. A fogorvos 6mm-es cisztazsákot talált rajta. Néhány hónapja is ugyanilyen panaszaim voltak egy másik fogam miatt, amelynek gyulladása hosszas kezelés ellenére sem javult, így kihúzta. A kihúzást követően a fog teljesen ép volt, valamilyen más kórok következtében alakulnak ki ilyen tünetek? Milyen háttér betegségek okozhatnak cisztákat?
Üdvözlettel:
M. Edit

B. Tímea

Bölcsességfog-műtét után

Üdvözlöm!
Három hete volt egy alsó bölcsességfog-műtétem, minden rendben ment. A műtét helyén természetesen most egy elég nagy lyuk van. A kérdésem az, hogy normális-e, hogy ezt a lyukat valamilyen fehér színű "dolog" tölti ki? Az a problémám, hogy nem tudom, hogy ez ételmaradék lehet-e és ki kellene-e szednem, vagy ez a gyógyulás része és ne piszkáljam. Öblögetéssel nem jön ki. Ön szerint mi a teendő?

Köszönöm válaszát!

S. Beáta

Gyökérkezelt fog

Üdvözlöm!

Két hete voltam gyökérkezelésen,idöközben kiesett az ideiglenes tömés,a gyökérnél még megvan a tömés,de pár napja nyomásra feszítő érzés lép fel, kellemtlen érzés de nem fogfájás. Ez normális ilyenkor,vagy aggódnom kellene ? Sajnos két és fél hét múlva van időpontom legközelebbre a fogorvoshoz.

M. Melinda

Foghídak után

Üdvözlöm!
Készíttettem hídat mindkét oldalra a felső hátsó fogaim pótlására.megszenvedtem velük talán még most sem az igazi,a bal hátsó fogam bizonyos helyzetekben szinte útban van.már többször voltam vissza,de már nem biztos,hogy jó lenne az alsó saját fogamból csiszolni.Viszont szt vettem észre,hogy elfotdulak a saját alsó fogaim.lehetséges ez?nagyon szomorú vagyok,hiszen eddig szépek voltak.azért csináltattam meg,mert kattog már jó ideje az állkapcsom.persze ez most is így van.Voltam Pesten a Semmelweis kft-nél,de csak vmi speciális harapásemelő segíthetne.De mivel ki sem tudom rendesen nyitni a számat így félek a mintavételtől.köszi a segítséget.

H. Edina

Bölcsességfog-segítség-s.o.s

Tisztelt Fogászat!

Szeretném a segítségüket kérni. Két hete műtötték ki a bölcsességfogaimat az egyik oldalról. Még szinte be sem gyógyultak teljesen. Most viszont a másik oldalon sajnos begyulladt az az egy, ami még bent van. (fekvő nyolcas) Másfél hét múlva lesz az esküvőm és nagyon kétségbe vagyok esve, mit lehetne tenni még, hogy legalább a műtétet ne kelljen az esküvő előtt elvégezni. Soron kívül meg tudnának nézni? Van lehetőség ilyenkor antibiotikummal segíteni a helyzeten legalább másfél hétre?
Köszönöm!!!!

Letört fog

Kedves Uniklinik!

Letört egy kis darab az első fogamból és fájdogál kicsit. Nem tudom hogyan tört le, a sajgó érzésre figyeltem fel.

Ezzel lehet valamit kezdeni vagy annyi neki? Mi lesz ha ígymarad?

Válaszát előre is köszönöm!

C. Attila

Bölcsesség fog eltávitása

Jó napot!
Kezelö orvosom megfurva hagyta a bölcsesség fogamat ami a jobb alsó és közel helyezkedik a mellette lévő fogam hozz mi letőrt, megpróbálta ki idegelni kezelni de nem sikerült neki mivel érzéstelenitök ellenére is nagyon erös fájdalommal járt az elsö kezelése így csak betömte de javasolta elöször tüntessék el a bölcsesség fogat mert a fő probléma okozó az lehet szerinte. utána távolitaná el a mellette lévö fogat mit csak betömöt hogy ne fertözödjön tovább.
Milyen műtétre számítsak ha két fog közel helyezkedik egymáshoz?
Általában mennyi idö eltávolitani a bölcsesség fogat? Műtét után meddig nem emelhetek? Szájzár vagy görcs előfordulhat műtét alatt?
Ha megfurva hagyta a bölcsesség fogat mennyire gyors a romlása akkor már? Ha már belülről is szuvasodik orvosom szerint. Mondta mi hamarabb jussak el szájsebészetre mert ö nem merte beválalni..

K. Melinda

Furcsa kinövés a nyelven

Jó napot!

3napja előjött egy "kinövés" a nyelvem alján. Nem olyan mint egy sima afta mert az hólyag, ha jól tudom, de ez (máshogy nem tudom megfogalmazni) olyan mintha egy légy méretű pici nyelv nőtt volna a nyelvem aljára. Fehéres színe van, nem fáj, nem vérzik csak mióta 3 napja feltűnt elkezdtem aggódni, hogy mi is lehet pontosan.

Köszönöm előre a választ!