Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

V. Judit

Kihúzott fog

Üdvözlöm Önöket!

Ma kihúzták a fogam! A kérdésem, hogy előfordulhat, hogy a mellette lévő fog is megfájdul? Úgyérzem, hogy a seb nem, de a fogam igen, vagy ez csak csaló érzés a seb miatt!

Tisztelettel: Varga Judit

Mitől lehet nyomásra érzékeny egy gyökérkezelt fog?

Kedves Doktor Úr/Nő!

3 hónapja fejezték be az alsó hatos fogam gyökérkezelését (ráharapásra érzékeny volt és a röntgenen is gyulladás látszott). Probléma a gyökérkezelés alatt nem volt vele viszont utólag nem lett teljesen 100%-os.. evéskor és alapesetben sem fáj, viszont nyomásra érzékeny (oldalirányból ha a nyelvemmel vagy az ujjammal nyomom akkor határozottan érzem, hogy az a fog érzékeny valamint szájnyitáskor is néha kellemetlen).
Készült kontroll röntgen pár hete amin a gyulladás már nem látszik és csúcsig érő a gyökércsatornákat teljesen kitöltő a tömés.. tulajdonképpen tökéletesnek mondható.

A kérdésem az lenne, hogy mi okozhat ilyen jellegű fájdalmat? Idővel elmúlhat-e?

Köszönettel.

S. Éva

Idegsérülés

Tisztelt Klinika!
Bal hátsó hetes fogam gyökérkezelték, már hatszor átöblítették. Minden alkalommal kaptam injekciót, azonban egy hete a szúrás rettentően fájt, áramütésszerű érzés, aztán semmi. Másnap sem nem múlt el a zsibbadás a nyelvemen, rettentően zavaró, mert az ízeket sem érzem, csak a nyelvem jobb oldalán. Kevesebb nyál is termelődik. Egész nap égető, fémes, bizsergő érzésem van....B komplexet, cinket szedem. Van esélyem a gyógyulásra? Nagyon el vagyok keseredve.
Tisztelettel
Szabó Éva

K. Árpádné

Fogkorona

Szép Napot !
Nekem az elsö 9 fogon 2 tagból álló fogkorona van e jobb oldallal semmi gond nincs viszont a bal oldalon folyamatossan begyullad az iny es a 2 es 3as fognál érzékeny evés és ivásra pedig ki van idegelve :( valamint a nyál es üditö is át jön rajta szivogatasra lényegbem az érdekelne hogy cirkon koronát kaptam és félek a fogaim elromlanak alatta nem.jol zár vagy esetleg van rá.remény hogy ránö az inyem még novemberben tették fel ! Várom mielöbbi válaszukat ! Köszönettel ! Kata 34

K. Dávid

ideiglenes tömést követő fájdalom

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Másfél hónappal ezelőtt elmentem a fogorvosomhoz, mert fájt az egyik jobb alsó őrlő fogam. A fogorvosom megállapította, hogy a fogamat gyökérkezelni kell, de nem zárta le, mert annyira gyulladt volt a gyökércsatornája. Amikor legközelebb visszamentem, a gyógyszeres kezelés után már ideiglenes tömést is kaptam, de rövid időn belül elviselhetetlenül elkezdett fájni a fogam gyökércsatornája, illetve a fogam alatti lágy részek, ezért másnap visszamentem, és kiszedték az ideiglenes tömést. A fájdalom elkezdett csillapodni, és másfél nap alatt elmúlt. A következő alkalommal csak gyógyszeres kezelést kaptam, a fogam nem került ideiglenes töméssel lezárásra, és nem is jelentkezett újra a fájdalom. Majd legközelebb a gyógyszeres kezelést követően ideiglenes töméssel ismét lezárásra került a fogam, de pár óra múlva megint nagyon elkezdett fájni - bár egy kicsit már elviselhetőbb volt -, így másnap megint visszamentem, és kiszedték az ideiglenes tömést. A fogamról kétszer is készítettek röntgenfelvétel, melyek alapján nincs nagy baj, és antibiotikumot sem írtak fel nekem.
Azt szeretném kérdezni, hogy ez mennyire normális vagy mégis valami nagy gond van a probléma mögött? Illetve az ideiglenes tömés követő erős fájdalom mennyire mérséklődhet idővel?

Köszönöm válaszukat!

Bölcsességfog műtét utáni fogfájdalom

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Két héttel ezelőtt a jobb alsó bölcsességfogamat műtéti úton 3 darabban eltávolították. A bölcsességfogam horizontális, impaktált pozícióban helyezkedett el, majd a műtétet követően 1 hétig nem rágtam az érintett oldalon. Azonban most két héttel a műtétet követően a kiműtött bölcsességfogam előtti 6-os örlőfogam rágásra fájdalmas. Hozzá kell tennem, hogy a fájdalmas örlőfogam "kopásos" felszínű, nem lyukas, tömése nem indokolt.

Kérdésem az lenne, hogy a fájdalom a műtéttel összefüggésben lehet-e? Illetve a fájdalom elmúlik-e?
Továbbá kérdésem, hogy a műtéti varrat a 6-7 fogam között futott, amely a varratszedésig fájt. Ez okozhatott-e problémát a 6-os örlőfogamban?

Tisztelettel:
Szabolcs

H. Dzsenifer

Gennyes tályog

Tisztelt Dortorúr/Doktornő!
2hete kezdődött,hogy begyulladt,begennyesedett a fogam.
A szájsebészeten felvágták a foginyt,rá egy hétre pedig kihúztak 3 fogamat.
Az arcomról a dagadás egész jól lement,viszont egy ponton az arcom kemény,és picit dagadt.
Voltam azóta szàjsebészeten,antibiotikumot szedek,kitisztitották a sebet.
De engem aggaszt az hogy kemény az arcom.Mitől lehet?Elfog múlni?
Válaszát köszönöm!

T. Erika

Lecsiszolt fog

Tisztelt Válaszadó!
Csütörtökön a fogorvos ferdeharapás miatt (remélem jól irtam). Lecsiszolt a bölcsesség fogam melletti 2 fogból igaz igy jobban összebirom zárni a fogsorom (a felső fogsor gyerekkortól erősen deformálódott), de azóta az eggyik fog nagyon fáj, nem állandóan, főként este érzem ha ráharapok ill. kocoktatasnál. Ez meg fog szűnni vagy menjek vissza mi a teendő ilyenkor? Köszönöm válaszát

N. Natalia

Ez normális e?

Jó estét. 28 éves vagyok. Bal szemfogam még tejfog es volt rajta egy lyuk (nem fájt) elmentem hogy betömje a dokim, be is tömte. Rá 2 napra erős fajdalom lett,vissza mentem, a töméssel semmi gond sem volt, de idegölözni kezdte injekciót is adott mert fájt, tett bele gyógyszert és utanna ahogy haza ertem borzasztoan fajt, rá 2 napra ujra tett bele orvossagot es tovabbra is fáj,3 nap mulva kell vissza mennem.
Az a kérdésem hogy ez normális e hogy fáj ilyenkor?

Bölcsességfog

Tisztelt Uniklinik,

Kihúzták a bal alsó bölcsességfogamat egy hónapja (feltárásból kellett), szépen gyógyult, de a napokban begyulladt újra, röntgenen látszik hogy benn maradt egy foggyökér darab, gennyes váladék ürül a sebből. Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mi a szokásos kezelési eljárás? Kiveszik azonnal a bennmaradt foggyökeret (ami miatt valószínűleg begyulladt és gennyes a seb)?!

Köszönöm válaszukat

S. Simsikova

Gyulladt,gennyes foggal repülés

Tisztelt doktornő,
Az lenne a kérdésem ,hogy nagyon veszélyes gyulladt foggal repulni?amerikabol készülök haza vakaciorol es sajnos par nappal utazas elott kapott el a fogfájás. Annyira fájt ,hogy el kellett menjek orvoshoz.kifurta es megölte benne az ideget es mondta ahogy hazaerek menjek gyokerkezelesre.most már nem érzékeny,de ugy erzem mintha genny lenne a fogamba.piros az inyem és kicsit meg van dagadva.sajnos uj repjegyet nem tudok venni úgyhogy muszály hazarepulnom.nagyon nagy fájdalmakra szamíthatok?remelem nem lehet nagy bajom?az nyem mar 3 napja van bedurranva es afogam nyomasra érzekeny.örülnék ha tudna valamilyen tippet adni hogy éljem túl a repulest.
Elore is koszonom
Simona

H. Jánosné

Fogíny

Jó napot
Azt szeretném kérdezni hogy bal
Alsó inyemen felfedeztem egy borsó nagyságú kemény dudort nem tudom mi lehet az eléggé megilyedtem nem váladékozik de viszont kemény paradontax fogkrémet s szájvizet használok de nem múlik el arra lennék kíváncsi hogy mi lehet ez
Üdvözlettel Horváth Jánosné