Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

V. Anett

Dentin

Tisztelt fogorvos!

A színezéket tartalmazó ételek, italok elszínezik a fogainkat, ez köztudott. Azonban fogmossásal, fogselyemmel, szájvízekkel ez részben vissza tartható. Elszíneződéskor a fogak mikrobaràzdáiba hatolnak be ezek az elszíneződések. Azonban a mai piacon vannak olyan otthoni peroxid-mentes fogfehérítők amelyek ezeket is helyre hozzák.. “kifehérítik” pl.. BrightWhite, Diamond Coco, Smiletrips

Engem az érdekelne, hogy dentini mély elszíneződés mikor alakulhat ki? Vagy ezektől kialakulhat?

Miért van az, hogy fogfehérítés után már nem annyira fehérek a fogaim, mint amikor kiszálltam a székből?

Hajlamos valakinek a foga, hogy vissza színeződjön olyan “csúnya” sárgára amilyen volt? Hiába fehéredett ki neki? “és most olyan sárga színre gondoljon ami tényleg sárga, egyáltalán nincs benne fehér árnyalat”

V. Anett

Dentin elszíneződése

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Philips Zoom rendelői fogfehérítésen vettem részt. Nagyon sárgák voltak a fogaim. 100%-ban biztos vagyok benne valamint orvos is mondta, hogy mély dentinű elszíneződésem volt, mivel a LED lámpás fogfehérítés nem hozott volna eredményt nálam de ezt egy másik doktor úr mondta. Próbáltam már a BrightWhitetot is ami nagyon híres otthoni fogfehérítő (nem tudom hallottak-e már róla) az se hozta rendbe. Majd utána döntöttem el, hogy a ZOOM-t választom.

Nagyon szép eredménye lett. 2-3 napig kerülni kelletett a színezék tartalmazó ételeket-italokat utána persze fogyaszthattam akármit "de ugye tudom, hogy ha továbbra is ugyanazokat fogyasztom fakulhat ez a fehér szín"

Engem az érdekelne és az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy lehetséges, hogy ugyan olyan "mély dentinűre vissza színeződjön a fogaim? Van rá esély, hogy ez a fehér szín vissza színeződjön olyan sárgára amilyen volt? Én véleményem szerint ahhoz komoly fogápolási elmaradás kell (fogmosás mulasztás stb..)
Tehát az is érdekel, hogy mikrobarázdás elszíneződés az történhet de mély dentinű elszíneződés is lehetséges? És mikor történhet meg olyan?

V. Anett

Fogfehérítés előtt

Jó napot kívánok!

Érdeklődni szeretnék, hogy lenne nekem esztétikai beavatkozás az az fogfehérítés. Azonban az út ahol ezt végeznék majd nem 4 óra hossza közti különbség van aközött míg én (busszal majd vonattal utazok fel a rendelőbe ahol ezt elvégzik)

Tehát 14:00-kor kezdenék azonban 11:00-tól kezdenék utazni és mire felérek az is 12:15 lesz. Azonban így is lesz 1 óra 45 perc várakozási idő.

Fog mosásra nem akadna lehetőségem de előtte nyilván fogat mosok otthon alaposan. Viszont mivel rengeteget kell várnom egy másik városban így nyilván akarok majd ebédelni, hogy ne éhgyomorral üljek be a 2 órás fehérítésre. Úgy gondolom, hogy egy kis ebéd nem befolyásolná a fehérítést. Fogvájó és Orbit rágó használatában gondolkodtam ebéd után.

Önök mit gondolnak erről? Rontanák a fehérítéssel vagy annak hatásával ezzel kapcsolatban? Fogkőleszedés és polírozás már héttel ezelőtt meg történt.

V. Anett

Eredeti fogszín feherítése

Tisztelt szakember!

Gyermekem eredeti fogszíne sárga. Ez szemmel is jól láttható. Próbálni akartuk a LED lámpás fogfehérítést de a fogorvos lebeszélt róla mert az nem használna. Ajánlotta viszont a lézeres fogfehérítést!

Ön szerint a lézeres fogfehérítést érdemesebb megpróbálni vagy a ZOOM-os fogfehérítést (ami hírhedt)?

Most így láthatatlanba nehéz lenne meg mondani gondolom de képzeljen el egy természetes sárga színt amin semmilyen lepedék, fogkő se külső elszíneződés nem található mivel ezt a fogorvos mondta.

Fogaszati problemak

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Két kérdésem is lenne.December óta fogszabályzós vagyok és a fogaim vegen feher foltok jelentek meg(szerencsere meg nem tul eszreveheto), ez elott semmi ilyen problema nem volt a fogaimmal,az orvosom azt mondta, nem kell emiatt aggodnom ha lepolirozza el fog tunni.Azt olvastam, hogy az ilyen jellegu problemat ozon kezelessel el lehet tuntetni. Ez mennyire igaz? A masik lehetoseg a fogfeherites amit egesz biztosan szeretnek majd csinaltatni a fogszabalyzo levetele utan.
A masik problemam, hogy a jobb felso 2-es es a bal felso 2-es fogam(fokent) nem egyforma, az egyik jo, de a masik rovidebb es mas a formaja is(hegyesebb kicsit), azt szeretnem kerdezni, hogy ezt a problemat, hogyan lehet orvosolni? Ugy hallottam, hogy a direkt vagy a porcelan hejjat javasoljak.De mivel en eleg fiatal vagyok meg ehhez(18) nem szeretnek ehhez folyamodni es tonkretenni az epp fogaimat, valamint ugy tudom, hogy a hej feltetele utan feherites se lehetseges.Tudna esetleg valami mas megoldast javasolni? A differencia nagyon minimalis!
Koszonettel:Kinga

hídpótlás

Tisztelt Cím!

Ez év júniusában egy öttagú hídpótlást készíttettem a fogorvosommal bal oldalon felül. Amikor a szín kiválasztására került sor, színskálából kiválasztottuk közösen a "megfelelő" színárnyalatot. Ekkor úgy tűnt, hogy ez a szín áll legközelebb az igazi fogaimhoz. (A3-as). A fogmű beragasztása után otthon vettem észre természetes fénynél, hogy színe jóval világosabb, mint az eredeti fogszínem, így a fogaim optikailag piszkosnak, szürkének tűnnek, ami nagyon zavaró, ezen kívül a fénye is más. A kérdésem az lenne, mit lehetne utólag tenni? A garancia ilyen esetre vonatkozik-e? Illetve megoldás lehet-e egy "fogfehérítés" pontosabban egy hozzá világosítás?
Válaszukat előre is köszönöm!

Szilvi.

Fogfehérítés

Tisztelt Hölgyem/Uram !

A jobb felső kettes fogam műfog, amit szeretnék fémmentes koronára cseréltetni. A cserét megelőzően fogfehérítésen is gondolkodom, ám nem tudom, javasolt-e az én esetemben a fogak fehérítése, mivel -gondolom- az idő előre haladtával az eredeti fogaim színe változni fog, a koronáé pedig nem.
Ilyen esetben szokták egyáltalán javasolni a fehérítést?
Előre is köszönöm a válaszukat.
Judit