Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

K. Erika

Góckutatás

Tisztelt Doktornő!
Szeretném megkérni, hogy a mellékletben elküldött panoráma-röntgent és egy egyedi fogról készült felvételt véleményezni szíveskedjen. Már két éve a laborleletem góc- gyulladásra utal. A háziorvosom mindig fogászatra küld, a fogorvosom viszont nem lát ezen a panoráma felvételen semmi elváltozást.
A másik egyedi fogról készült felvétel. Ezt szeretném kérdezni, hogy ezen egyértelműen ciszta látható?
Segítségét köszönöm.
https://kepkuldes.com/image/6CRVlZ
https://kepkuldes.com/image/6CO1cP

d. diána

fogfájás

Üdvözlöm!

Az lenne a kérdésem , hogy van nekem egy panoráma röggenem, legyen szíves ránézni, hogy ön lát e valamilyen elváltozást rajta (ciszta stb). Azért érdekelne mert az also fogsorom elől eléggé feszül, nem tudom , hogy a bölcsesség fogak miatt van e ténylegesen?!A röggenkép óta a bal alsó, felső bölcsességfogam eltávolításra került, műtéti úton.( még tart a gyógyulás 14-én szedték ki a fogakat.) Nem férnének ki. A háziorvosom is javasolta mert a vérképemben az ASO 200 helyett 550 már évek óta ami kisebb gyulladásra utal.
Illetve az lenne még a kérdésem, hogy az normális, hogy belüről bevan vérezve a szám alul, a műtét óta ?
Ha nem vérzett azóta és szedem az antibiotikumot illetve minden evés után fogat mosok, begyulladhat? Még tompán fáj azért, ez normális?
http://kepkezelo.com/images/etbwzpfwwk2vibmsct7u.jpg

V. Beatrix

Gyökér kezelt fog érzékenysége,- huzatra

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Szeretném megérdeklődni, hogy lehet-e hogy gyökér kezelt fogam huzatra érzékeny? Az elmúlt két napban érzem, hogy nincs rendben az a fog, de ma reggel végképp ezt éreztem, hogy elmegyek SZTK-ba és könyörgök húzzák ki. (Egyébként magán orvoshoz járok) Fél éve lett gyökér kezelve, ma érzékeny volt tompán fájt, viszketett. Sajnos az iroda ahol akár napi 10 órát is töltök elég huzatos, ablak mellett ülök, a másik oldalamon az ajtó. Lehet, hogy a gyökér kezelt fogam ezt érzi? A fogorvosom azt mondja, hogy a jól gyökér kezelt fognak nem szabad fájni, érzékenynek lenni, de még ilyenkor sem? Kicsit félek, hogy mitől ha nem ettől? Egyszer már kellett kibontani egy másik gyökér kezelt fogam, az sem volt kellemes, nem szeretném újra átélni. Reménykedhetek, hogy elmúlik, vagy mindenképp fogorvoshoz forduljak?

Válaszukat hálásan köszönöm!

Bea