Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

B. Jennifer

Fogérzékenység

Tisztelt Uniklink!
Olyan problémával fordulok Ön(ök)höz,hogy 10.08-án a bal felső 1-es fogam elkezdett fájni,ráharapásra,kocogtatásra érzékeny lett.(A fogszabályzós orvosom csak 12-én tudott fogadni.) Elmentem a Debreceni Klinikára,ahol a fogorvos OPT röntgent csináltatott, melyen nem látott semmilyen elváltozást,azt mondta,hogy lehetséges,hogy a fogszabályzó viccelődik velem,így próbáltam megnyugtatni magam,hogy talán nincs nagy baj. 10.10-én ismét meglátogattam a Klinikát mivel akkorra már kijött felette az ínyemen egy kis dudor,ami nyomásra fájt. Csináltatott egy célzott röntgent amin már csak azt a fogamat vizsgálta,de ismét nem találtak semmit a felvételen. Megvizsgált : tapintással megvizsgálta az ínyem,ahol megállapította,hogy a kis dudor nem a gyökércsúcsnál van ,a fogaimat megmozgatta,kicsit mozogtak,de azt mondta,hogy ez a fogszabályzó miatt van ami teljesen normális, ílletve csinált egy vitalitás vizsgálatot,mely során érzékeltem a hideget. Erre azt mondta,hogy a fog még életben van ha érzem a hideget, melegre nem érzékeny, nem lát rajta semmi olyan elváltozást ami beavatkozást igényelne,így azt javasolta,hogy várjuk meg,mit mond a fogszabályzó orvosom. Hazajöttem és vártam a 12-ét. Addig itthon Glykosept oldattal öblögettem és ecseteltem a kis dudort ,aminek hatására minimális mennyiségű vér szivárgott belőle. 12-én mentem a fogszabályzós orvosomhoz, Ő azt mondta,hogy a tünetek alapján gyökérkezelni kellene,viszont a röntgen felvételek alapján nem lát semmit ami ezt indokolná. Írt fel antibiotikumot amit még aznap elkezdtem szedni. A mai napon,már sokkal jobb a helyzet, a kis dudor visszahúzódott és a fogam sem érzékeny már annyira. Most körülbelül azt érzem,mint mikor a fogszabályzó csinálja a dolgát.
Nagyon félek,hogy gyökérkezelni kell,mert tudom,hogy az mivel jár. Első fogról lévén szó próbálnám menteni a menthetőt és elkerülni a gyökérkezelést. Kétségbeesésem okán és tanácsért fordultam az Uniklinikhez! Válaszukat előre is köszönöm szépen!
Jenni

Gyulladás a gyökércsúcson a korona alatt

Tisztelt Uniklinik!

2 éve van egy cirkonkoronám a 2 felső front fogamon (mind a kettő gyökérkezelt fog).
Az egyik fogam sajnos egy ideje eléggé érzékeny lett, időnként lüktet, érzem hogy nincs vele minden rendben.
TEgnap voltam egy fogászati kisröntgenen ami gyulladást mutatott ki a gyökércsúcson.
A kérdésem az, hogy mit lehet most csinálni ezzel a foggal és megtartható-e a meglévő cirkonkorona?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm.

Tisztelettel:
Kata

gyökérkezelés

Tisztelt Uniklinik!

Nem mikroszkópos gyökérkezelésen voltam egy másik fogászaton,mert anyagilag a mikroszkópost nem engedhettem meg magamnak.
Két gyökerű, de 3 csatornás fogról van szó mint kiderült.
Első alkalommal nem volt meg a 3.csatorna.Másodszor megtalálta a fogorvos de annyira el van tömődve hogy csak félig tudta kitisztitani.Azt mondta mivel ő nem tud igy tökéletes munkát végezni és idővel ez begyulladhat,inkább kihúzza...Alsó egyetlen 3 tagú hid tartó fogáról van szó igy kihúzatni nem szeretném.Nem fájt annyira,bár korábban begyulladt ,antibiotikumot is szedtem rá....még gyökérkezelés előtt..(de nem volt kibirhatatlan fél algopirinnel tudtam aludni.)..Most nem tudom mit tegyek,mikroszkóppal biztos jobban látható a 3. eltömődött csatorna is .Nem tudom mennyibe kerülne és az összesnek a végleges tömése önöknél igy?
Előre is köszönöm a választ ami sürgős lenne most ideiglenes tömés van benne, 5 nap múlva kéne mennem a végleges tömésre .

U. Melinda

Gyökérkezelt fog csappal

Gyökérkezelt fogból ki lehet szedni a csapot, hogy újra kezelni lehessen?Sajnos nem lett eredményes a kezelés,de a gyökér vége az arcüregbe nyúlik és folyton begyullad az arcüregem😑Ezelőtt soha nem volt ilyen jellegű problèma.

porcelán korona alatti fog diagnosztikája

Tisztel Hölgyem/Uram!

Kb. 10 évvel ezelőtt készített porcelán koronámat (fogamat) szeretném megvizsgáltatni (jobb alsó 4).
A fog néha érzékeny, néha fáj, 2 éve röntgenezés után antibiotikum kezelésre jól reagált.

Azt szeretném megkérdezni, hogy megbontás nélkül, egy egyszeri konzultáció alkalmával megoldható -e egy teljes diagnózis+kezelési terv?
Amennyiben szükséges, természetesen CT-felvételt is készíthetünk.

Szeretném megkérdezni még, hogy az egyszeri konzultáció keretében van -e lehetőség góckutatásra is ? Fül-orr-gégészeti problémáim is vannak, el fogok menni szakorvoshoz, gondoltam, előtte ezt is megnézetném.

Köszönettel:
Ida

B. Nagy

Gyökérkezelt fog

Tisztelt Doktor úr/nő!
Bal oldalon az első nagy metsző gyökérkezelt,és egyszerűen nem tudok rágni vele mert harapás érzékeny,éjszakénként beduzzad,a mellette levő fogat jelenleg is gyökérkezelik.Sajnos az is állandóan vissza gyullad Március óta járok a két foggal de nem haladunk előre mert nem húzódik le a gyulladás.Már kaptam legalább 4féle antibiotikumot illetve több féle fájdalom csillapítót,de amint vége a gyógyszeres kezelésnek ismét ujra fájni kezd.Hetente vissza járok szinte mert fáj a két fog között szokott fájni leginkább és érzem,hogy az első metsző a harapás érzékeny,de a fogorvos semmit nem csinál vele mert állítása szerint nem lehet gyökér tömést cserélni és az első metszővel nem tud mit csinálni.Inkább a mellette levő kismetszőt tisztithgatja ami ugyan úgy vissza gyullad.Ez tbs fogorvosi ellátás nem maszek.Most kérdésem az lenne.Valóban nem lehet másképp kezelni a két fogat?Nem lehet gyökértömést cserélni vagy csak a tb ezt nem finanszírozza és azért szenvedek és teszem tönkre a gyomrom a gyógyszerekkel.Ha nem megy le a gyulladás sosem fejezi be a másik fogat.
Válaszát köszönöm!
Tisztelettel:Nagy Beáta

Érzékeny fog gyökércsúcs eltávolítás után is

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Az egyik kisőrlő fogammal van problémám (25). Állítólag nagyon bonyolult felépítésű, szám feletti csatornája van. Gyökérkezelték, mely nem vezetett eredményre, érzékeny maradt. Ezt követően eltávolították a gyökércsúcsot, ami után szintén érzékeny maradt. Ha ráharapok, kifejezetten fáj. Illetve akkor is fájdalmat érzek, ha éppen bal oldalamon aludtam. A kérdésem az, van-e még valamilyen lehetőség, hogy megmentsük a fogamat, vagy pedig ezt követően már csak a foghúzás az egyetlen megoldás.

Köszönettel,
Judit

V. Beatrix

Gyökér kezelt fog érzékenysége,- huzatra

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Szeretném megérdeklődni, hogy lehet-e hogy gyökér kezelt fogam huzatra érzékeny? Az elmúlt két napban érzem, hogy nincs rendben az a fog, de ma reggel végképp ezt éreztem, hogy elmegyek SZTK-ba és könyörgök húzzák ki. (Egyébként magán orvoshoz járok) Fél éve lett gyökér kezelve, ma érzékeny volt tompán fájt, viszketett. Sajnos az iroda ahol akár napi 10 órát is töltök elég huzatos, ablak mellett ülök, a másik oldalamon az ajtó. Lehet, hogy a gyökér kezelt fogam ezt érzi? A fogorvosom azt mondja, hogy a jól gyökér kezelt fognak nem szabad fájni, érzékenynek lenni, de még ilyenkor sem? Kicsit félek, hogy mitől ha nem ettől? Egyszer már kellett kibontani egy másik gyökér kezelt fogam, az sem volt kellemes, nem szeretném újra átélni. Reménykedhetek, hogy elmúlik, vagy mindenképp fogorvoshoz forduljak?

Válaszukat hálásan köszönöm!

Bea

hajhullás foggyulladás miatt

Tisztelt Uniklinik!

Hetek óta nagyon hullik a hajam. Egyelőre még nem tudom, hogy mi lehet az oka. Úgy tudom, hogy foggyulladás is okozhatja, ezért készíttettem egy panoráma röntgent. Sajnos a fülbevalóm néhány fogat kitakar a linkelt felvételen. Tudnának segíteni nekem abban, hogy látható-e olyan probléma a röntgenfelvételen, amely kapcsolatba hozható a hajhullásommal?

https://drive.google.com/file/d/17DfFXNGBhgj7ieFNpq62uu537BOSgNVQ/view

Előre is köszönöm szépen a válaszukat!

Üdvözlettel: Mónika

S. Nikoletta

Gyökérkezelés terhesen

Üdvözlöm!
Két alkalommal voltam fogorvosnál. Először hétfőn egy már tömött fogam fájt, és ezt gyökérkezelték utána ideiglenes tömést kaptam! Másnap visszamentem mert felpuffadt az arcom, inkább az áll alatti rész van bekeményedve a doktornő szerint a nyirokcsomók és a nyelvem alatti rész a problémás oldalon. Nagyon kellemetlen. Ezen a következő alkalmon kedden kitisztította az orvos és nyitva hagyta, hogy szívogassam és 10 nap múlva kell visszamennem akkor majd meglátjuk, hogy kap egy tömést a gyökér vagy eltávolítja a fogat.
Nagyon fáj, szinte lüktet, sajog a fogam pedig elvileg ugye nincsenek benne idegek.
Holnap szeretném felhívni a kezelőorvosomat és megkérni, hogy távolítsa el a fogamat. Mivel kisbabát várok így semmi féle gyulladáscsökkentőt nem kaptam. De jövőhét péntekig nem bírom már ezt a fájdalmat, enni és inni is nagyon nehezen tudok ami ebben az állapotomban nem túl szerencsés!
De félek a foghúzástól ebben a helyzetben mert, ha gyulladt akkor gondolom nem biztos hogy eltávolítja!?
Ön hogy látja a helyzetet? Jónak gondolja a döntésemet?

K. Mariann

gyulladás

Kedves Doktornő!

Köszönöm részletes válaszát. Annyit szeretnék még megkérdezni, hogy ha most nem tisztíttatom ki ezt a tüneteket nem okozó gyulladást, akkor ha tünetmentes, nem "lobban be" ez a fog, jelenthet-e vetélési, illetve a baba fejlődésére nézve kockázatot?
Illetve mire kell figyelni, mi a jele annak, hogy mégis be kell avatkozni (pl. fájdalom, duzzanat, vérképben gyulladás jele, stb.)? Ha kontroll rtg. nem végezhető.

Hálás köszönettel,
Mariann

P. Bence

Koronás őrlőfog megmentése

Tisztel Doktor Nő/Úr!
Egyik gyökérkezelt őrlőfogamra (bal alsó 6-os) pár éve korona került - csap került beépitésre, és erre került rá 1-fog méretű korona. Fél éve fájdalmat éreztem a fognál. A röntgen gyulladást mutatott ki, ezért foggyökér resectiot végeztek rajta (valóban volt is gyulladás, amit eltávolitottak). Fél év elteltével (az utóbbi hetekben) kiújult a fájdalom. Kérdésem, hogy Önöknek van-e olyan módszerük (pl. a mikroszkópos gyökérkezelés), amit esetemben még lehetne alkalmazni a fog megmentése érdekében? Válaszukat előre is köszönöm! - Bence