Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

6 tagból álló végleges koronák/híd

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!
Olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy kb 1 hete felkerült a végleges 6 tagból álló korana/híd elől. Az első két három napban semmi problémám nem volt velük, majd egy pár napja elkezdett fájni tompán ami kb ahhoz hasonlított mikor "bele áll a hideg a fogamba" Mára viszont ott tartok konkrétan úgy érzem mintha maga a korona fájna, ha a nyelvemmel alulról egy picit megnyomom fáj, lassan nem tudom összezárni a fogsorom mert ha hozzáér az alsó fogsorom szintén fáj, orr alatti részen kívülről óvatosan megnyomom szintén fáj,és már úgy érzem ahogy mozgatom az ajkaim szintén panasz van az adott területen. Ahogy kitapasztaltam 1 korona max a mellette lévő koronánál fáj tehát kettő, a többi néggyel semmi bajom mára már olyan mintha a saját fogaim lennének semmi "idegenérzet" nincs és nem is fáj csak az a kettő körül.
Kérdésem az lenne normális ez, mitől lehet ez? Vagy mi okozhatja egyáltalán a fájdalmat.
Köszönöm szépen válaszukat.

Válasz

Kedves Kérdező!

Hasonló esetekben általában a következő dolgok okozhatják a problémát:

Egy ponton ici-picit magas a pótlás, harapáskor emel, így ez a terület ér először össze, ami az adott fog túlterhelését okozza. A magasság korrekciója után enyhülnek a panaszok.

A másik lehetőség, hogy az adott fog begyulladt, vagy elhalt, gyökérkezelésre lesz szüksége. Sajnos ez pótlások készítése közben néha előfordul.

Mindenféleképpen keresse fel kezelőorvosát panaszaival!

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk