A fogorvos válaszol

Bölcsességfog / Íny gyulladása / Lyuk keletkezése az ínyen

B. Re

Üdvözlöm!

Már egy éve, hogy elkezdett nőni a bölcsességfogam, először a jobb oldalon majd ebben az évben a bal oldalon is. A problémám a jobb oldalival van, először szépen kidugta a fejét majd félig kinőtt, de eközben fogmosás alatt észrevettem, hogy rés van a fog illetve az íny között ahova bemehet sokminden... gyulladás eddig nem volt, majd most egy hete nagyon fájlaltam az íny részét, begyulladt, két-három napja pedig megjelent egy lyuk rajta...Úgy kell elképzelni, hogy a félig kinőtt fogam feletti íny részen helyezkedik el. Sajnos nincs egészségbiztosításom, így a sürgősségi fogászaton ingyenesen nem láttak el. Szedek Antibiotikumot, hátha leviszi a gyulladást. Válaszukat előre is köszönöm

Válasz

Kedves Kérdező!


Ha az antibiotikum levitte a gyulladást, akkor figyelni kell arra, hogy nagyon alaposan mossa fogkefével ezt a területet, ezzel esetlegesen elkerülheti újabb gyulladás kialakulását. Azonban érdemes lenne szájsebész szakorvossal konzultálni arról, hogy vajon lesz-e elegendő hely a szájában a fog számára, nem lenne-e érdemesebb eltávolítani. 

Üdvözlettel

Uniklinik


Névjegy

doc.employeeImage[0].title
Dr. Gilicze Alexandra

fogorvos, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

Tovább az adatlapra

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk