A fogorvos válaszol

fogfájás vagy arcüreg gond

Richárd

Jó napot!Olyan kérdésem lenne hogy fájdalmat érzek a jobb felső 5ös fogam gyökere körül, a fájdalom gyenge de szinte állandósult már 3-hete.A fog többször gyökér-kezelt szinte alig van bele, de használni kitűnően tudom,már szürkéllik is kicsit. A fogorvos csinált a fogról egy röntgent amiböl kiderült hogy a gyökértömés szép, és a fog vége kicsit kampós. Más nem látható rajta.Elküldött fül orr gégészetre ahol orrsövényferdülést állapítottak meg, de tünetem nincs rá. Nem horkolok nem veszem nehezen a levegőt, stb. De olyat nem mondtak hogy ettől fájhat az állkapcsom felső fele. Én még mindig fogbajra gyanakszom ugyanis csak az az 1db fog nyomogatására fokozódik a fájdalom, a többire nem. Félek visszamenni a fogorvosomhoz , néha mogorva tud lenni. Ha lenne a fog gyökerénél valami ciszta, elváltozás vagy valami azt a röntgent kimutatná? Hogy lehetne még kezelni? Esetleg én még antibiotikumra gondoltam, hátha valami fertőzés.Elnézést a hosszú levelem miatt.Remélem tudnak tanácsot adni.Richárd 24/Siófok

Válasz

A tünetek alapján nagy valószínűséggel a fogat újra kellenne gyökérkezeleni. A kampós gyökércsúccsal rendelkező fogakat ajánlott mikroszkóp segítségével gyökérkezelni, gyökértömni.

Abban az esetben, ha a gyökércsúcs körül krónikus gyulladásos folyamat zajlik (pl.: ciszta), azt a röntgenfelvételen látni lehet.

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk