Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

Foghúzás után egy héttel fájdalom

T. Ágnes

Egy hete húzták ki a bal alsó 5-ös rágófogamat, amit ezelőtt 28 évvel gyökér-kezeltek. Korona nem volt rajta, az idő során a maradék fog szétesett, az utolsó darab kb. 2 hete tört le, a fogínyt kissé begyullasztva. A foghúzás fájdalommentes volt, de iszonyatosan feszegette az orvos a benn maradt gyökeret, ami teljesen el volt szuvasodva. A foghúzás utáni utasításokat betartottam, de mivel nem mondták, jegelni nem jegeltem. Első két nap elviselhető volt a fájdalom, akkor is ha kiment a fájdalomcsillapító hatása. Aztán jött 5 eléggé "húzós" nap, mivel minden nap próbára tettem, hogy mennyire fáj gyógyszer nélkül és párszor nagyon fájt és csak lassan csillapodott le a fájdalom. Szerintem a fog helye szépen gyógyul. Az állkapocs fájdalmam enyhült és tegnapra éreztem a fájdalom erősségét illetően áttörést, de most is fáj, néha jobban, néha kevésbé. Normális ez egy héttel a húzás után? Nem látom gyulladtnak a sebet, az állkapcsomat egész biztosan megfeszítették, nem szeretnék visszamenni, attól félek hozzá nyúlnak és megint csak rosszabb lesz. Ha jól olvastam egy csontosodási folyamat zajlik, úgy gondolom, hogy lehet, hogy ez normális, hogy fáj, és mivel van a fájdalom mértékében csökkenő tendencia, remélhetőleg előbb-utóbb megszűnik. Nem szeretnék későbbi komplikációt, ezért az lenne a kérdésem, hogy várhatok-e még pár napot, akár még egy hetet, vagy szedjem össze a maradék bátorságomat és mégiscsak keressem fel a rendelőt, ahol kihúzták a fogamat?
Válaszukat várom és előre is köszönöm, üdvözlettel: Tóthné Varga Ágnes

Válasz

Kedves Ágnes!

A húzást követő 3. napon erősödő fájdalom rendszerint másodlagos sebgyógyulásra utal. Ez annyit jelent, hogy a fog helyén maradt üregből valószínűleg kikerült a véralvadék, és ez okozza az elhúzódó fájdalmakat.

Ilyen esetben mindenképpen keresse fel kezelőorvosát, vagy egy szájsebész szakorvost! Általában egy sebtisztítás, és/vagy antibiotikumos védelem szükséges!

Köszönöm kérdését, jobbulást kívánok!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk