Gyökérkezelés után

P. Andrea

Tisztelt Doktornő!

Tavalyi évben begyulladt az egyik szemfogam. Rohantam fogorvoshoz, aki az rtg alapján nem látott semmit, de mivel én már a csillagokat is, ezért gyökérkezelés lett a dolog vége. Mindenki boldog volt, legfőképpen én, mert elhittem mégsem halok meg, viszont a fogam nyomásra érzékeny maradt. Az orvos azt mondta ez normális, hogy pár napig/ hétig érzékeny, de sajnos nekem ez nem múlt el. Fájdalomcsillapítást nem igényelt a dolog, viszont roppant bosszantó volt.

Újra vissza fogorvos, újra rtg, semmi gond. Gyökértömés jó, gyulladás nincs, várjunk még egy kicsit. Vártunk, nem múlt. Újra fogorvos, cbct röntgen, azon sem látszódott semmi, elvileg minden szuper.

2 hónapos tortúra után meguntam, elmentem egy másik fogászatra, ahol megtörtént a gyökérkezelés újra, mikroszkóppal. Ezek után csökkent az a jellegű "fájdalom", de nem múlt el. A doktornő azt mondta hogy vannak olyat esetek amikor ez eltarthat fél évig is, nyugodjak meg, rendben lesz ez a fog.

Nos ott tartunk, hogy a mikroszkópos gyökérkezelés már egy éve megtörtént a fogam pedig még mindig ellenem dolgozik. Ráharapásra nem érzékeny, ha a nyelvemmel belülről "megnyomom" nem érzékeny. Ha viszont a külső oldalát "nyomom" nyelvvel, illetve az ujjammal, akkor már előjön az érzékenység.

Az az igazság, hogy a terv a volt, hogy kerül rá egy porcelánhéj, mivel elkezdett szürkülni, viszont én így nem merek belevágni. A röntgenen, ct felvételen nem látszik probléma, elvileg problémamentesnek kellene lennie, mégsem az. A gyökércsúcs rezekálás is szóba került, viszont látom a fogorvosokon, hogy mivel egyik felvételen sem látnak problémát, így bizonytalanok. Szóval a rezekcióba már nem megyek bele.

Ott tartok, hogy inkább kihúzatom, és kerüljön be egy implant, de mégis a saját fogam, érzelmileg kötődöm hozzá, még akkor is ha már több mint egy éve keseríti meg az életem.

Tudna mondani valamit, hogy esetleg mégis merre induljak, mert ha most belevágok a porcelánhéjba, és mégis kiderül, hogy a fogam kuka, akkor többet költöttem rá, mint 2 implantátumra mindennel együtt.

Válaszát köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Ugyan hosszúra nyúlt ezen fog kezelése, de egy személyes konzultáció, szájvizsgálat mindenképpen javasolt, hogy a röntgen, CT felvételeket ki lehessen általunk is értékelni. Tisztázni kellene, hogy nincs esetleg elrepedve a foga. Valóban akkor javasolt bármilyen pótlás készítése, ha panaszmentes a foga. Üdvözlettel: Uniklinik

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk