Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

harapásprobléma korrigálása

T. Szakértő!

Nem rég vettem észre, hogy a korábban már szabályozott fogak ellenére, a felső fogsor előrébb áll az alsónál - egy kis rés van csukott állapotban az felső metszők alsó éle és az alsók felső éle között.
Először is az érdekelne, hogy mi számít kóros, problémás illeszkedésnek? A felső fogsor nyilván az alsótól előrébb áll, de mi számít normálisnak.
Másodrészt pedig, van-e olyan módszer ennek a fajta harapásproblémának a korrigálására kivehető fogszabályozó készülékkel?

Köszönettel:
Lajos

Válasz

Kedves Lajos!

Már szabályozott fogak esetében is megfigyelhető némi recidíva, tehát pici visszatérés a megelőző állapot felé. Amennyiben Ön nem kellő ideig hordta a fix készülék utáni retenciós készüléket, ennek mértéke nagyobb lehet.

Kérdéseire sajnos csak személyes konzultáció alkalmával lehet kielégítő választ adni, hiszen ez rengeteg személyes adottságtól függ.

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk