A fogorvos válaszol

Időváltozáskor ínyfájdalom

Üdvözlöm!
Egy olyan problémám van, miszerint időváltozáskor fáj a felső fogínyem,illetve feszül a felső 2 első fogam között. Több orvosnál is voltam már és azt mondták,hogy nem látnak semmit nem tudnak vele mit csinálni. Nekem viszont nagyon kellemtelen,sokszor a fejemre és a bal szememre is kisugárzik a fájdalom, ekkor csak fájdaomcsillapító segít.

Válasz

Kedves Kérdező!

Amennyiben rendelkezik nagyobb tömésekkel, vagy esetleg gyökérkezelt foggal, úgy egy CT felvétel készítését javasolnám. 100% pontossággal csak ennek megtekintésével lehet kizárni gyulladás jelenlétét. Amennyiben ezen minden rendben van, és fogkő sem okoz ínygyulladást, úgy a következő lépés egy Gnatológus kolléga felkeresése. A szakember az állkapocs ízület panaszaival foglalkozik. Sajnos sokszor ennek a komplex ízületnek a panasza "sugárzik" ki, akár eléggé eltérő panaszokat okozva. 

Amennyiben a fentiek alapján minden rendben, illetve fül-orr-gégész sem talált semmit, úgy a következő lépés egy neurológus kolléga felkeresése. Sajnos előfordul, hogy idegi eredetű panasz lokalizálódik a fogak területére. Ilyenkor értelem szerűen látható panasz nélkül fájnak a fogak, és sokszor sokan mondják a páciensnek, hogy minden rendben....

Hasonló esetekben (sajnos nem csak Ön küzd nehezen diagnosztizálható arctáji fájdalmakkal) a fenti sorrendet szoktuk javasolni.

Rendelőnkben gnatológus kolléga elérhető, Dr. Sápi Béla személyében, keresse őt bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Névjegy

doc.employeeImage[0].title
Dr. Sápi Béla

konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa

Tovább az adatlapra

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk