Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

Fogszabályozás

Tisztelt Fogorvos!

Pár nap múlva teszik fel a rogzített fogszabályzóm, de nem küldtek el megcsináltatni a fogaimat. Felhelyezés után még be lehet tömni a fogakat? És ha igen mennyi időt kell várni?

M. Melinda

Érdeklődés

Üdvözlöm!
Kíhúztak egy rágófogamat még májusban.Októberben csináltattam hidat.Nemreg kérdeztem öntöl,mert fájt a fogam a korona alatt.Jelenleg is ideiglenesen van fent,mert az orvosom meg inkább vár vele.Úgy érzem,hogy az ahol a fogam hiányzik és híd van helyette fáj az ínyem,és piros is az ínyem.jelenleg öblögetek curaseptel.Mar teljesen el vagyok keseredve mitől van ez.Azóta csinaltak röntgent nincs semmi elváltozás.válaszát köszönöm.

B. A.

Amalgam

Tisztelt Doktor Úr !

Érdeklődnék milyen módszerrel távolitják el az amalgam tömést ?
Illetve ha húzni kell egy fogat, amin korona van, de alatta amalgam tömés, milyen módon történik?
Köszönettel
Anikó

M. Mihály

Kifurt fogban kibulyt íny

Tisztelt Dr.Úr/ Dr.Nő

A 4éves gyereknek kifurták a fogát mert bevolt gyulladva.
Ez 3hónapja volt most vettük észre ,hogy a furt foga közepén kinőtt az íny
Ezzel mi a tehendő?

Válaszát előre is köszönöm

Gyökérkezelt fog

Kedves Doktor úr/Doktornõ!1 hónapja elkezdett fájni egy régi gyökérkezelt fogam(felső nagy metsző)Fogorvosom elöször dalacinal próbálta levinni a gyulladást,de nem használt.Most pedig újra gyökérkezeli,az első alkalom után picit enyhült a fájdalom.De a második alkalom közben is fájt,és azóta lüktettő fájdalmat érzek,a fájdalomcsillapítók éphogy enyhítik a fájdalmat.Mennyire normális ez?Most 2hét múlva kell visszamennem,de nem hiszem hogy kibirom addig.Köszönöm válaszát!

M. Mihály

Tömés utáni fájdalom

Jónapot
Az alsó örőlőfogamból kiesett a tömés és beszuvasodott alatta a fogorvosom azt mondta menthető mert még reagál a hidegre kaptam rá fehér tömést(asszem gyogyító tömésnek hívta) .
Azt mondta ez még fájni fog de fokozatosan javulni fog 2hét múlva mennyek vissza ha jó kapok egy rendes tömést.
Eleinte nem éreztem az érzéstelenitőnek hála ,de másnap már egy enyhe fájdalmat éreztem benne majd a rákövetkező napon is éreztem ezt a enyhe hasogató érzést majd ez most estére olyan mint ha a jobb oldalsó álkapcsomban érezném ezt a hasogató fájdalmat.
Elhamarkodottan várom a javulást vagy ez normális?

B. Mate

Letört fog!

Tisztelt Doktornő/úr!
Mai nap folyamán a jobb oldalon lévő leghátsó fogamból letört egy nagy darab! Az lenne a kérdésem hogy mit tudnának ezzel kezdeni ?
Előre is köszönöm a választ!

C. Viktor

Bölcsességfog eltávolítás

Feltárásos bölcsességfog eltávolítás esetén mennyi idő után várható, hogy enyhül a fájdalom és nem zavar a munkában?

P. Balázs

Fog letörés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Bal hátsó örlő fogam külső oldalából letört egy nagyobb darab. Milyen lehetőségek a probléma megoldására? A foghúzást csak a legvégső esetben szeretném.
Válaszát előre is köszönöm!

S. Zoé

tömött fog fájdalma

Jó napot!

Nyár közepe-vége felé lett tömve az egyik felső ötös fogam. A mellette lévő hatos fogam sajnos már hiányzik, talán ezért is alakult ki a lyuk a hatos felőli oldalán a fognak. Az orvos azt mondta, hogy nem volt nagy/mély lyuk. A hidegre még egy darabig érzékeny volt a tömés után. Akkor mentem vele vissza az orvoshoz, amikor egyszer az édesre is bele nyílalt a fogba, Akkor készített az orvos röntgent, azon nem látszódott semmi, azonban az oldalán, ahol tömték, fent az ínynél látott az orvos némi lepedéket, ezért egy picit ott az oldalán felpolírozta, hogy tisztíthatóbb legyen. De említette, hogy lehet fognyaki kopás is, amiért érzékeny hidegre, használjak sensodyne-t, vagy elmex gélt. Ebben az esetben nem értem, ha már így is volt egy enyhe fognyaki kopás, akkor jó ötlet volt-e felpolírozni ott... Ezután nem sokkal megszűnt a fájdalom, mert volt olyan még a polírozás előtt, hogy nem csak hidegre vagy édesre, hanem csak magától is fájdogált picit. Most azonban egy másfél hete újra megfádult, amikor forró étellel érintkezett. Azóta, időnként érzek kis szúrásokat és amikor teljesen lehajtom a fejemet, akkor határozottan lehet érezni egy szúrást. Kb. két évvel ezelőtt volt arcmelléküreg műtétem, mert voltak letokolt folyadékok az arcüregemben és úgy tudom, ez azóta visszatért, így talán lehet köze a fogfájáshoz is, mert olvastam valami olyasmit, hogyha lehajolásnál fáj a felső fog, akkor azt az arcüreg is okozhatja(?) Ezt a szúrást az ötös fogban egyébként, már a tömés előtt is éreztem, de csak akkor, ha nagyon hirtelen hajtottam le a fejemet.

Előre is nagyon köszönöm a segítségüket és elnézést, ha hosszúra sikeredett.

R. Vivien

duzzadt fogíny

Tisztelt uniklinik! Olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy kb. egy hete elkezdett nőni a bölcsességfogam. Eleinte fájt, bedagadt a fogínyem, de a fájdalom 2-3 nap után elmúlt, viszont a duzzanat a fogínyemnél nem. Ez ellen tudok valamit tenni? Sajnos egyenlőre nem tudok elmenni a fogorvoromhoz, ezért fordultam önökhöz. A bedagadt rész nem fáj, de néha egy kicsit húzódik. Elmúlik a közeljövőben, vagy mindenképpen orvoshoz kéne fordulnom?
Előre is köszönöm a választ!

K. Melinda

Fogszabályozás és megelőző kezelések

Tisztelt Doktornő/Úr!
40 éves vagyok, mélyharapás miatt fogszabályozásra szeretnék menni. Előtte viszont a régi amalgám tömések cseréjére van szükség a rágófogakban. llyen esetben szabályozás előtt betétet vagy ideiglenes tömést javasolnak, mitől függ egyik ill. a másik? (Elég nagy tömésekről van szó). A másik kérdésem, hogy frontvonalban gyökérkezelt és elszíneződött fogakra is kerülne a szabályozó, milyen lehetőségek vannak a fehérítésre, amíg a szabályozás tart? Ideiglenes koronát is lehet szabályozni? Köszönöm szépen a választ, Melinda