Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

Mitől lehet nyomásra érzékeny egy gyökérkezelt fog?

Kedves Doktor Úr/Nő!

3 hónapja fejezték be az alsó hatos fogam gyökérkezelését (ráharapásra érzékeny volt és a röntgenen is gyulladás látszott). Probléma a gyökérkezelés alatt nem volt vele viszont utólag nem lett teljesen 100%-os.. evéskor és alapesetben sem fáj, viszont nyomásra érzékeny (oldalirányból ha a nyelvemmel vagy az ujjammal nyomom akkor határozottan érzem, hogy az a fog érzékeny valamint szájnyitáskor is néha kellemetlen).
Készült kontroll röntgen pár hete amin a gyulladás már nem látszik és csúcsig érő a gyökércsatornákat teljesen kitöltő a tömés.. tulajdonképpen tökéletesnek mondható.

A kérdésem az lenne, hogy mi okozhat ilyen jellegű fájdalmat? Idővel elmúlhat-e?

Köszönettel.

S. Éva

Idegsérülés

Tisztelt Klinika!
Bal hátsó hetes fogam gyökérkezelték, már hatszor átöblítették. Minden alkalommal kaptam injekciót, azonban egy hete a szúrás rettentően fájt, áramütésszerű érzés, aztán semmi. Másnap sem nem múlt el a zsibbadás a nyelvemen, rettentően zavaró, mert az ízeket sem érzem, csak a nyelvem jobb oldalán. Kevesebb nyál is termelődik. Egész nap égető, fémes, bizsergő érzésem van....B komplexet, cinket szedem. Van esélyem a gyógyulásra? Nagyon el vagyok keseredve.
Tisztelettel
Szabó Éva

T. Zsuzsanna

Duzzadt arc

Tisztelt Orvosok!
Párom fogazata nagyon elhanyagolt (rettentően fél a fogászati beavatkozásoktól egy rossz élmény miatt), de most végre rávette Magát, hogy elkezdi rendbe hozatni. Csütörtökön elkezdett nagyon fáni a foga, de csak leghamarabb kedden tudják fogadni. Péntekre feldagadt a fél arca, Dalacint elkezdett szedni és jegelte, de ma reggelre még jobban bedagadt, úgy hogy már a szeme is alig látszik ki. Viszont a fájdalom enyhült. Mivel segíthetnék Neki addig is, míg a fogorvos kezelni tudja? Szinte biztos, hogy a foga menthetetlen, de ha jól tudom ilyen duzzanatkor nem húzzák ki. A választ előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: T. Zsuzsanna

K. Árpádné

Fogkorona

Szép Napot !
Nekem az elsö 9 fogon 2 tagból álló fogkorona van e jobb oldallal semmi gond nincs viszont a bal oldalon folyamatossan begyullad az iny es a 2 es 3as fognál érzékeny evés és ivásra pedig ki van idegelve :( valamint a nyál es üditö is át jön rajta szivogatasra lényegbem az érdekelne hogy cirkon koronát kaptam és félek a fogaim elromlanak alatta nem.jol zár vagy esetleg van rá.remény hogy ránö az inyem még novemberben tették fel ! Várom mielöbbi válaszukat ! Köszönettel ! Kata 34

K. Dávid

ideiglenes tömést követő fájdalom

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Másfél hónappal ezelőtt elmentem a fogorvosomhoz, mert fájt az egyik jobb alsó őrlő fogam. A fogorvosom megállapította, hogy a fogamat gyökérkezelni kell, de nem zárta le, mert annyira gyulladt volt a gyökércsatornája. Amikor legközelebb visszamentem, a gyógyszeres kezelés után már ideiglenes tömést is kaptam, de rövid időn belül elviselhetetlenül elkezdett fájni a fogam gyökércsatornája, illetve a fogam alatti lágy részek, ezért másnap visszamentem, és kiszedték az ideiglenes tömést. A fájdalom elkezdett csillapodni, és másfél nap alatt elmúlt. A következő alkalommal csak gyógyszeres kezelést kaptam, a fogam nem került ideiglenes töméssel lezárásra, és nem is jelentkezett újra a fájdalom. Majd legközelebb a gyógyszeres kezelést követően ideiglenes töméssel ismét lezárásra került a fogam, de pár óra múlva megint nagyon elkezdett fájni - bár egy kicsit már elviselhetőbb volt -, így másnap megint visszamentem, és kiszedték az ideiglenes tömést. A fogamról kétszer is készítettek röntgenfelvétel, melyek alapján nincs nagy baj, és antibiotikumot sem írtak fel nekem.
Azt szeretném kérdezni, hogy ez mennyire normális vagy mégis valami nagy gond van a probléma mögött? Illetve az ideiglenes tömés követő erős fájdalom mennyire mérséklődhet idővel?

Köszönöm válaszukat!

Bölcsességfog műtét utáni fogfájdalom

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Két héttel ezelőtt a jobb alsó bölcsességfogamat műtéti úton 3 darabban eltávolították. A bölcsességfogam horizontális, impaktált pozícióban helyezkedett el, majd a műtétet követően 1 hétig nem rágtam az érintett oldalon. Azonban most két héttel a műtétet követően a kiműtött bölcsességfogam előtti 6-os örlőfogam rágásra fájdalmas. Hozzá kell tennem, hogy a fájdalmas örlőfogam "kopásos" felszínű, nem lyukas, tömése nem indokolt.

Kérdésem az lenne, hogy a fájdalom a műtéttel összefüggésben lehet-e? Illetve a fájdalom elmúlik-e?
Továbbá kérdésem, hogy a műtéti varrat a 6-7 fogam között futott, amely a varratszedésig fájt. Ez okozhatott-e problémát a 6-os örlőfogamban?

Tisztelettel:
Szabolcs

H. Dzsenifer

Gennyes tályog

Tisztelt Dortorúr/Doktornő!
2hete kezdődött,hogy begyulladt,begennyesedett a fogam.
A szájsebészeten felvágták a foginyt,rá egy hétre pedig kihúztak 3 fogamat.
Az arcomról a dagadás egész jól lement,viszont egy ponton az arcom kemény,és picit dagadt.
Voltam azóta szàjsebészeten,antibiotikumot szedek,kitisztitották a sebet.
De engem aggaszt az hogy kemény az arcom.Mitől lehet?Elfog múlni?
Válaszát köszönöm!

T. Erika

Lecsiszolt fog

Tisztelt Válaszadó!
Csütörtökön a fogorvos ferdeharapás miatt (remélem jól irtam). Lecsiszolt a bölcsesség fogam melletti 2 fogból igaz igy jobban összebirom zárni a fogsorom (a felső fogsor gyerekkortól erősen deformálódott), de azóta az eggyik fog nagyon fáj, nem állandóan, főként este érzem ha ráharapok ill. kocoktatasnál. Ez meg fog szűnni vagy menjek vissza mi a teendő ilyenkor? Köszönöm válaszát

P. Anna

foggyulladás

Tisztelt Doktor úr/Doktornő

Pár napja begyulladt az egyik alsó őrlő fogam el is kezdték kezeli, jelenleg nyitva van és antibiotikumot szedek rá. Mível a foggyökérnél érzékeny és van egy kis gyulladás azért nem zárták le. Kérédésem az lenne mennyire veszélyes ilyen foggal repülőre ülni.

Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel Anna!

K. Judit

fémallergia

Tisztelt Doktor úr/nő!

Kislányom 16 éves fémallergia vizsgálatot végeztek nála. Az eredmény szerint a kaliumchrom-III-sulfat :+; kalium-dichromat: +/-.
Szeretném megkérdezni, hogy ezek a krómvegyületek jellemzően miben fordulnak elő, illetve fogszabályzó alapanyagot jelentenek.-e ? közel 2 éve van fogszabályozó rajta, és azóta nagyon pattanásos az arca. Én kértem a fémallergia vizsgálatot, mert keresem az okát. A fogszabályozást végző helyi orvos egyenlőre nem tudja megmondani, hogy a ragasztott készülékben van-e ilyen krómvegyület. Hol tudok ennek utánajárni ?
Köszönettel
Kovács Judit

B. Szilvia

szájpadlás tágító

Üdvözlöm!
13 éves fiamnak szájpadlás tágítót javasolt az orvos, kevés a hely a fogaknak. A bölcsesség fogak már most nyomják előre a rágó fogakat látszik a dőlésükön. Két lehetőség van: vagy a szájpadlás tágítót választjuk, vagy ki kell húzni két fogat, mert a bölcsesség fogak miatt valószínű így sem lesz elég hely és pár év múlva újra torlódnak a fogak.
A döntésemet nagyban befolyásolja az a tényező, hogy gyermekem művészeti középiskolába készül , évek óta énekel, énektanárhoz jár. Mennyiben befolyásolja őt a szájpadlás tágító a hangképzésben, és melyik módszerrel lehet mielőbb a fogsorát rendbe tenni úgy, hogy lelkileg a legkevésbé sérüljön?

Köszönöm válaszát!
Szilvia

M. Szilárd

Műtét utáni rèszleges műfogsor

Tisztelt hölgyem/Uram

Arra szeretnèk válaszolni hogy szájsebészeti műtét után (10fog eltávolítása) mennyi idővel lehet csináltatni rèszleges műfogsort?