Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

S. Emília

Fog híd

2 hete pénteken huzták ki a fogamat a helye fájt nagyon sokáig és nagyon ,és múlt hét pénteken már felrakta a megcsiszolt fogakra a hiddal a fogat.De azóta nemtudok aludni olyan éles fájdalom jőn bele sokszor oda ahova felrakta az inemet érzem.Nappal nem fáj de este már nagyon elkezd és a fájdalomcsillapitó nem használ a Qvarelin.az pedig szokott.Borogattam hideggel de egy kicsit jó de ujra éles lüktető fájdalom van.Ez normális dolog vagy meddig tart?Az inem picit piros volt de mást nem lehet rajt látni.Milyen gyógyszer hatna rá?Vagy mit javasolnak?Köszönöm válaszokat.Üdvözlettel:Emília

Utalhat más betegségre a fogak egymás utáni gyulladása?

Kedves Uniklinik!

3 éve az összes rágófogamban kicserélték a töméseket (sajnos már mind tömött). Akkor azt mondták, a tömések annyira mélyek, hogy sajnos bármikor gyökérkezelés válhat szükségessé.
Szűk egy éve panaszos lett a bal alsó 5-ös fogam, kinyitották, gyökérkezelték. Miután kész lett, bal felső 6-osom olyan mértékben elkezdett fájni, hogy a végén már két éjszakát nem aludtam tőle. Röntgenen gyulladás látszott, felnyitották, gyökérkezelték. A kezelése közben a szemközti alsó 6-os ráharapásra fájni kezdett, szintén gyökérkezelés lett a vége (szintén gyulladással a röntgenképen). Mindeközben a másik oldalon felül cserélni kellett egy gyökértömést, mert szekunder szuvasodás indult meg felé. Végül, az ez alatt található alsó 6-osom kezdett el fájni pár napja. Ez éjszaka nem fáj, napközben azonban állandóan, néha nyilalásszerűen. Félek, ezt is gyökérkezelik, miközben lehet nem is fog eredetű a probléma....?

Az lenne a kérdésem, hogy milyen mértékben normális, hogy ezek a tömött fogak egymás után egy éven belül gyulladnak be? Tudomásul vettem a 3 éve elhangzottakat miszerint megtörténhet, de ennyire rövid időn belül és egyszerre? Amennyiben ez nem tipikus, milyen típusú kivizsgálást ajánlanak? Lelkileg már nagyon nehezen viselem az egész procedúrát és fájdalmat, azt hogy minden napom a fogaimról szól, a társas kapcsolataim is kezdik ezt megsínyleni.

(Éjszakai harapásemelőm van, azt hordom, illetve reggel és este is mosom és fogselymezem a fogaim. A neuralgiát mint okot kizártam az alapján, hogy szinte minden fájó fogam más helyen van a számon belül.)

Nagyon szépen köszönöm válaszukat!

H. Dániel

Gyökérkezelés

Lehetséges a teljesen fájdalom mentes gyökérkezelés? Korábbi tapasztalataim alapján mindig erőteljes fájdalommal járt a helyi érzéstelenítés ellenére. Eltér valamiben az Önök által használt érzéstelenítési eljárás?

M. Norbert

Jönn a bőlcseség fogam és fáj

Jó napot kívánok
3napja jönn a bőlcseség fogam a jobb felső és kint van belőle fél darab a szám alig bírom ki nyitni ez mitől van kett napja van ez a választ előre is köszönöm szépen

Felső fogak hirtelen kialakuló fájdalma

Tisztelt Válaszadó!

Másfél hete felnyitották 10 éve gyökérkezelt jobb felső hatos fogam, ugyanis bizonytalan panaszokat okozott (nagyon enyhe de állandó fájdalom 2 hónapja) és röntgenkép alapján a gyökértömés rövid volt.

A fog belsejének átmosásakor a fertőtlenítőszer (a fogorvos szerint) átjuthatott a gyökércsúcson, ugyanis hirtelen égő/csípő érzést éreztem, majd a kezelést követő napokban barnás-sárgás vízszerű folyadék ürült a jobb orromból. Antibiotikum kúra alatt álltam ekkor(10 napos kúra 6. napján), amit ugyanúgy tovább folytattam. A felnyitott fog ezután egy hétig, egészen tegnapig nyitva lett hagyva, nagyon ügyeltem rá, hogy ne menjen bele semmi.

A problémám az, hogy kb. a fog megnyitása utáni negyedik napon, ugyanazon az oldalon az orrom alatt és a felső 3-astól egészen az 5-ösig a fogaim nyomásra érzékenyek lettek, tehát ha a nyelvemet alulról hozzájuk nyomom az egészen furcsa érzetet vált ki: legjobban úgy tudnám kifejezni, mintha idegentestek lennének nem is az én fogaim lennének, és feszültség uralkodna bennük. Este fogselymezéskor is amikor a fogselyem hozzájuk ér egészen más érzés mint eddig.

A kinyitott fogba tegnap gyógyszeres gyökértömés került, azóta az panaszmentes a fent leírt probléma azonban mintha csak fokozódott volna.

A kérdésem az lenne, hogy az arcüreg vagy annak nyálkahártyájának esetleges gyulladása okozhat-e ilyen tüneteket a 3-astól az 5-ös fogig? Esetleg rájuk húzódott a kinyitott fogam gyulladása? Vagy szerencsétlen véletlen folytán épp most adnak tüneteket a már rossz fogaim? Utóbbit azért tartom valószínűtlennek, mert kis töméssel rendelkező, röntgenfelvételen normális jeleket mutató fogakról van szó és majdnem mind a háromban ugyanazt érzem (talán a 3-as metszőfogban jobban). A fogorvosom elég tanácstalannak tűnt, nem tudom hogyan tovább.

Nagyon szépen köszönöm!

Foghúzás után

Kedves Doktor nő / Doktor úr! Lassan másfél hónapja húzták ki a felső bölcsességfogam,kicsit nehezen jött ki de egybe.Azóta néha,ha erősen megnyomom tompàn fáj a mellette lévő fogam, de csak akkor.Pár hete visszamentem fogorvosomhoz aki megröngenezte,és valamivel bekente.Ezen a fogamon nem látok lyukat.Aggódom hogy megsérülhetett-e a másik fog gyökere,és ha igen ilyenkor mit lehet tenni,kihúzzák?Vagy lehetnek még utófájdalmak?

Meglazult híd

Üdvözlöm! Felső fogsoromban elöl van egy 8 fogból álló híd, 3 db korona és 5 pótlás alkotja, porcelànból! Mai napon egy hirten ráharapásnál megmozdult az egyik koronánál és egy kicsit mozog. Kérdésem, hogy ezt a hidat tudják majd javítani, vagy arra kell számítanom, újat mell csináltatnom!
Köszönöm!

M. Anita

Gyökérkezelés

Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy gyökér kezelik a fogam de még csak gyógyszeres tömés van csak rajta! Viszont be dagadt az arcom! Az orvos azt mondta ez vele járó de semmi gyógyszert nem kaptam rá azt mondta pár nap és elkezd múlni! De engem mégis nagyon aggaszt! Hogy esetleg tudok mit tenni vagy ahogy az orvos mondja ez vele jár? Előre is köszönöm szépen a válaszát!

B. Annamária

Fogtömés

Jó napot!
A kérdésem az lenne,hogy van egy fogam amit mar regen betomtek es harapasra erzekeny lett sot fajt mar egy par honapja,most egy hete ujratomtek es meg minisg nagyon faj de csak ha raharapok,ez normalis? El fog mulni ? Vagy mit tehetnek?
Valaszukat elore is koszonom!

S. Gergely

Depotphorese

Tisztelt Uniklinik!

Az alsó 6-os fogamat nemrég gyökérkezelték egy budapesti fogászaton, sajnos azonban az egyik gyökerét nem sikerült teljesen kitisztítani, emiatt gócos gyulladás található alatta. Az internetet kutatva találtam egy depotphorese nevű módszert, amivel a gyulladások elektrokémiai eljárás segítségével megszüntethetők. Egyetlen gondom, hogy minimális információt találni erről a módszerről, ezért nem tudom eldönteni, hogy megbízható technológiának számít-e, 1-2 fogászatot találtam, ahol ezt alkalmazzák. Mi a véleményük a módszerről? Van-e konkrét oka, amiért nincs annyira elterjedve? Segítségüket előre is köszönöm!

S. László Tibor

Fogágy betegség

Az alsó fogsoromat 5 inplantátum tartja. Kb egy éve állandó vérszivárgást tapasztalok. Reggelre véres a nyelvem. Visszamentem a fogorvoshoz, aki kéthavonta plakk-kezelést végez, de a helyzet nem javul. Használok otthon szájzuhanyt, ultrahangos fogkefét, fogköztisztító kefét felváltva., de az éjszakai vérzés nem szűnik. Mi az Ön véleménye?
Köszönettel: Szabó László

Tömés

Üdvözlöm!

Ma este kiesett a novemberben csinált tömés a kettes fogamból, nem fáj, de hidegre-melegre nagyon érzékeny. Kérdésem az lenne, hogy elég ha hétfőn elmegyek fogorvoshoz ugye? Nem muszáj elmenni ügyeletre? Evés után fogat mostam, szájvizet is használtam (bár erre nagyon éles fájdalommal reagált), így hétfőig nem lehet gond?

Köszönöm