Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

B. Anita

Fogtömés után állkapocs duzzanat

Tisztelt Fogászat!
Tegnap készült jobb oldalon alul két fogtömésem egymás mellett. Az érintett fogak érzésre teljesen rendben vannak, viszont ma reggelre az állkapcsom kìvül beduzzadt kissé. Van egy borsonyi keményebb göb, ami olyan mintha az injekcio helye lenne, kisse kellemetlen is, illetve globalisan is pufibb, mint a masik oldal. Van ezzel esetleg teendő, vagy múlik majd magától?
Üdvözlettel,
Bánkuti Anita

M. Pálné

Fogfájás

Tisztelt Doktornő!

Bal felső fogam az orvos lecsiszolta és koronát tett rá.

Korona alatt elkezdett fájni, kifúrták és elkezdte az orvos gyökérkezelni. Már 7-szer gyökérkezelte és most is fáj.
Az a kérdésem mit lehet vele csinálni még, hogy ne kelljen kihúzni.
Várom válaszát, ha lehet mihamarabb.
Üdvözlettel:
Medvegyné

K. Emese

Fog implantátum

Tisztelt Doktor!

Januárban voltam fog implantación, 2 darab egymás melletti alsó fogpótlás készítettek. Minden rendben volt,gyorsan, szépen begyógyult. Májusban felnyitották és egy hétig gyógycsavarral látták el. Akkor sem volt problémám. Miutan felkerült a 2 db korona, rá egy hétre az egyik fognál enyhe pirosság látható a belső oldalon, a korona picit mozog, ami elég kellemetlen. Nyomásra, érintesre, érzékeny. Fájdalom nem jeletkezett, enyhe lüktetést éreztem, de nem állandó jelleggel. A mellette lévővel semmilyen probléma nem lépett fel. Érdeklődnék, hogy ilyen esetben mi a teendő? Köszönöm

Érdeklődés

Tisztelt Doktor!
Néha fáj a fogam jobb oldalt felül a 4 dik most voltam fogorvosnál csinált röngent nem látott semmit meg kocogatta semmi. Hidegre próbálta és nem érzek rá semmit pedig próbálta vagy 3 szor a többi fognál éreztem de annál nem. Az mondta a fogorvos hogy ez nem jó gyökérkezelni kell mert haldoklik a fog és hogy ne hogy rosszabb legyen. Az lenne a kérdésem hogy tényleg gyökérkezelni kell? Válaszát elöre is köszönöm.

P. Nikolett

Letört fog

Kedves Doktor Úr/Doktornő!

Sportolás közben egy nagyon picike darab letört a metszőfogam éléből. Nem fáj, nem érzékeny, nem éles nem zavaró, étkezésnél sem, szinte nem is látszik belőle semmi, annyira pici darab.

Érdeklődni szeretnék, hogy árthatok-e a fogamnak azzal, ha így hagyom (nem-e romlik könnyebben?), illetve milyen fogászati megoldások léteznek ennek pótlására?

Előre is nagyon szépen köszönöm válaszukat és segítségüket!

B. Beatrix

Fogtömés

Jónapot!
Nemrég voltam otthon (Magyarországon) tömetni. Kicsit magas lett a tömés de nem vészes, de mikor össze csukom a fogaimat a tömött fogam ér elősször össze. Azt mondta a doki hogy lehet hogy egy 2- 3 hétig még fájni fog a tömés. Ahogy vissza jöttem rá egy hétre elkezdett fájni a tömés, a bal oldalon az egész arcom le volt zsibbadva annyira hogy azt sem éreztem melyik fogam fáj. Aztán az állkapcsom alul elkezdtem nyomkodni és egy pontban nagyon fáj, aztán raktam meleg sót a fülemre hátha enyhülne a fájdalom enyhült is de újra előjön es most már a fülem is fáj mintha be lenne gyulladva. Mit tegyek? Ez normális? Majd egy kis idő után elmúlik? Vagy húzassam ki? Köszönöm előre is a válaszát.

Visszatérő gyulladás, fájdalom betömött tejfognál

Kedves Doktor Úr/Doktornő!

Véleményüket szeretném kérni, hogy mit tegyünk. Kisfiamnak mind a két oldalon szuvas lett az első tejörlő foga. Fájdalmat, problémát nem okozott neki. Elvittük fogorvoshoz, ahol mind a kettőt betömték neki. Azóta egyfolytában probléma van probléma van vele. Az egyik oldalon meg is nyitották, mert állandóan begennyesedett és fájt neki. Itt nyitva hagyták. Azóta ott nincsen probléma, csak kellemetlen. De most a másik oldalon is elkezdett neki fájni. Elmentünk egy másik fogorvoshoz, ahol megröntgenezték és kiderült, hogy a tömés alatt tovább szuvasodott. Újra betömték neki, de most itt is elkezdett bedagadni az ínye és fáj neki. A fogorvos azt mondta, hogy gyökérkezelni kell. Megoldást fog ez nyújtani? Teljesen tanácstalanok vagyunk, mert ahányszor fogorvoshoz kerül a gyerek annyiszor lesz egyre rosszabb a helyzet, holott előtte - bár lyukas volt a foga de - semmi panasza nem volt.

Válaszukat előre is köszönöm szépen!

Üdvözlettel:
Tímea

K. Viktoria

Felszivodo varrat

Üdvözlöm.
Április 28-án műtötték ki a bal alsó bolcsessegfogam, felszivodo varratot rakott bele a doktor úr mert elköltözés előtt voltam és azt mondta 2-3 hét múlva kijön magától de kiszedhetem magamnak is. Már elég sok része kilóg az etelmaradek beleragad állandóan így gondoltam kiszedem magamnak, de eléggé fajt így inkább hagytam. A kérdésem az lenne hogy normális hogy még mindig nem jött ki magától? És hagyjam hogy magatol kihulljon vagy kiszedhetem magamnak? Elég kellemetlen hogy belemegy mindig a lyukba a kilógó darab és így vele együtt az etelmaradek.

H. Karmen

Gyökérkezelt fog

Üdvözlöm!
A problémám az lenne,hogy 5 éve diffúz hajhullásom van,de újranő a hajam.

Voltak különböző vizsgálatok ezzel kapcsolatban:
  • bőrgyógyász
  • nőgyógyász
  • endokrinológus
  • immunológus
  • füll-orr gégészet
  • gasztroenterológus.

Nem is sorolom tovább, ahol senki nem talált olyan problémát,ami indokolná a hajhullást.

Azonban a bal alsó 6-os fogam gyökérkezelt, ami kb. 10 éves. Különösebb problémám nem volt vele,egy éve érzékeny lett,nem fáj,de érzem,hogy "van". Az orvos azt mondta,lehet a frontokat érzékeli.

Még annyi,hogy mikor gyökérkezelték,az orvos beletörte a tűt,ami bent is maradt,azt mondta,több orvos is megerősítette,hogy az nem okoz problémát. Az utóbbi időben,sőt,mióta hullik a hajam többször röntgenezték,CT-ték. Minden rendben van vele,nem gócos.

A kérdés ez a fog,ebben az állapotában okozhatja a hajhullásom?

Köszönettel: H. Karmen

H. Edina

Bölcsességfog fájdalmas ínygyulladás

Tisztelt Fogászat!

Szeretném a segítségüket kérni fájdalmas panaszaim miatt.
Két hete estem át két bölcsességfogam feltárásos eltávolításán, éppen gyógyulok azon az oldalon.
Ugyanakkor nagyon megfájdult a másik oldali lenti teljesen ínyben fekvő bölcsességfogam, feltételezem azért mert ott rágok.
Cataflamot szedek, gingisol oldattal ecsetelem, erősen mosom és Corsodyl öblögetőt is használok.
Egyedül az segít, ha meleget eszem, ez számomra nagyon érdekes, azt hittem a meleg fokozza a gyulladást.. (?)
Szóval, kérem segítsenek, mivel tudnám a fájdalmam és a duzzanatot csökkenteni legalább arra a pár hétre, amíg meggyógyul a műtött oldal és hozzá lehet fogni a másiknak?
Megjegyzem, a jelenlegi műtött oldal is még picit duzzadt kívül, tehát még egy két hét biztosan kell neki szerintem, hogy tudjam használni, ahogy rég..

Hálásan köszönöm a segítséget, elég tanácstalan vagyok.

M. Edit

foggyökérciszta

Tisztelt Dr. Nő/Úr!

Jelenleg gyökérkezelt metszőfogam többszöri gyógyszeres tömés után is gyulladásban van. A fogorvos 6mm-es cisztazsákot talált rajta. Néhány hónapja is ugyanilyen panaszaim voltak egy másik fogam miatt, amelynek gyulladása hosszas kezelés ellenére sem javult, így kihúzta. A kihúzást követően a fog teljesen ép volt, valamilyen más kórok következtében alakulnak ki ilyen tünetek? Milyen háttér betegségek okozhatnak cisztákat?
Üdvözlettel:
M. Edit

B. Tímea

Bölcsességfog-műtét után

Üdvözlöm!
Három hete volt egy alsó bölcsességfog-műtétem, minden rendben ment. A műtét helyén természetesen most egy elég nagy lyuk van. A kérdésem az, hogy normális-e, hogy ezt a lyukat valamilyen fehér színű "dolog" tölti ki? Az a problémám, hogy nem tudom, hogy ez ételmaradék lehet-e és ki kellene-e szednem, vagy ez a gyógyulás része és ne piszkáljam. Öblögetéssel nem jön ki. Ön szerint mi a teendő?

Köszönöm válaszát!