Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

U. Melinda

Gyökérkezelt fog csappal

Gyökérkezelt fogból ki lehet szedni a csapot, hogy újra kezelni lehessen?Sajnos nem lett eredményes a kezelés,de a gyökér vége az arcüregbe nyúlik és folyton begyullad az arcüregem😑Ezelőtt soha nem volt ilyen jellegű problèma.

K. Klára

Gyökéreltávolitás

Tisztelt fogászat
Nagyon sok rossz szuvas fekete csonkig letört gyökér van hátul alul felül . Felül több ,alul alul kevesebb van. Szeretném megkérdezni hogy ezeknek a fekete csonkig letört gyökereknek (lehet góc ) az eltávolitása hogy zajlik és fájdalmas e?
Köszönöm válaszát
Üdvözlettel : Klára

K. Péter

Korona mellett ínygyulladás

Tisztelt Doktornő /úr!

Egy hat tagú cirkon hidat csináltattam felső metsző fogaimra, vallás csiszolással.
Az egyik szemfognál kicsit duzzadt az íny és néha érzek kis feszülést is, de nem vészes megszokható.
Mivel alulra harapok eléggé mélyharapás miatt és ráadásul még elég erősen harapok is ezért állítólag kialakulhat ilyen traumás ínygyulladás.
Valóban ezzel nem lehet mit kezdeni, orvosom ezzel nem foglalkozik.
Végülis nem vészes. Foglalkozzak ezzel vagy ez tényleg ilyen?

Üdvözlettel
Peti

E. Balogh

Ajánlatkérés

Tisztelt Cím!

Külföldi ismerősömnek lenne szüksége németül beszélő fogorvosra. 12 db inlay-re szeretnék ajánlatot kérni, illetve a mellékletben található listára.

Köszönöm és üdv: Balogh Eszter

B. Zsuzsa

Fájó íny

Tiszteletem!
Évek óta ki van húzva jobb felső oldalon az egész fogam , sőt évek óta műfogsort hordok. Pár napja elkezdett fájni az ínyem, de csak akkor ha rágok azon az oldalon. Rendszeresen tisztítom, mosok fogat. Semmi jel nincs rajta, nem piros, nem dagadt. Érintésre vagyis ha a nyelvemmel nyomom nem fáj, újjommal nyomom az se fáj csak ha eszek, rágok.
Az lenne a kérdésem, hogy miért fáj az ínyem? Köszönöm a válaszát!
Maradok tisztelettel, Balog Zsuzsa

K. Péter

rágóizom

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Egy hatós hidat csináltattam a front fogakra. Egy idő után húzó-nyomó érzést éreztem a rágó izmaim területén. Fogorvoshoz visszamentem aki megállapította, hogy az egyik szemfognál magasabb a híd, így félre haraptam és szerinte ez okozta a panaszaim. Az állandó próbálgatás, harapdálás talán súlyosbította a panaszaimat. Tegnap történt a korrekció, de még mindig érzem ezt az érzést.
Érdeklődni szeretnék, hogy több nap is kell hogy rendeződjön vagy szükséges orvoshoz fordulni?

Üdvüzlettel.:
Peti

T. Bernadett

Fogsor

Tisztelt Uniklinik! Tapasztalataik szerint melyik fogsor a kényelmesebb? A rugalmas vagy a teleszkópos fogsor? Köszönöm a választ!

porcelán korona alatti fog diagnosztikája

Tisztel Hölgyem/Uram!

Kb. 10 évvel ezelőtt készített porcelán koronámat (fogamat) szeretném megvizsgáltatni (jobb alsó 4).
A fog néha érzékeny, néha fáj, 2 éve röntgenezés után antibiotikum kezelésre jól reagált.

Azt szeretném megkérdezni, hogy megbontás nélkül, egy egyszeri konzultáció alkalmával megoldható -e egy teljes diagnózis+kezelési terv?
Amennyiben szükséges, természetesen CT-felvételt is készíthetünk.

Szeretném megkérdezni még, hogy az egyszeri konzultáció keretében van -e lehetőség góckutatásra is ? Fül-orr-gégészeti problémáim is vannak, el fogok menni szakorvoshoz, gondoltam, előtte ezt is megnézetném.

Köszönettel:
Ida

B. Boglárka

fogfúrás

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő,

szeretném megkérdezni, miként lehet, hogy érzéstelenítő injekció ellenére nekem nagyon fájt a fogfúrás? Egy kiesett tömés miatt fúrták az egyik alsó rágófogamat, ami (maga a fog a kezelés előtt) abszolúte nem fájt, csak zavart, hogy karcolja a nyelvem a széle (meg nyilván nem akartam úgy hagyni, tömés nélkül). A tömés amúgy nem magától esett ki, hanem egy kemény cukorkára való ráharapás miatt. A doktornő adott injekciót (életemben először kaptam), amivel semmi baj se volt, de amikor fúrni kezdte a fogam, iszonyúan fájt maga a fúrás! Emiatt végig görcsben tartottam a fejem és néha akaratlanul, reflexszerűen elkaptam. Végül jól sikerült a tömés, de ezek szerint vegyem természetesnek, hogy az érzéstelenítő injekció mit sem ér egy fogfúrás esetén? Pedig a fogam nem volt gyulladt, csak a kiesett tömés alatt szuvas. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mivel nem tudtam, mennyire kell elzsibbadjon a szám ahhoz, hogy hasson az injekció, már egy kis zsibbadásnál szóltam, hogy talán kezdheti.. lehet, hogy túl korán szóltam, amikor még nem tudta az érzéstelenítő kifejteni hatását, és ezért volt ennyire rémes a fúrás??? Köszönöm válaszukat.

G. Szilvia

Bölcsesség fog

Szép napot kívánok!

8 nappal ezelőtt kihúzták a bal alsó bölcsesség fogamat. Sajnos a vérrög nem maradt ott, nem vigyáztam eléggé, így a gyógyulási időm jóval meghosszabbodott...mára már nem kellett bevennem fájdalomcsillapítót, viszont a fogam (vagy a csont?) rendkívül érzékeny a hidegre-melegre, még a belélegzett levegővétel sem kellemes...orvosom tanácsára még mindig pépeseket eszem, kerülöm a bal oldalon történő rágást, valamint nem fogyasztok tejterméket sem.
2 hét múlva külföldre utazom nyaralni, így a kérdésem az lenne, hogy mikorra várható gyógyulás és mit tehetnék a meggyorsítása érdekében? A fogdoki szerint nem kell kitisztítani a sebet, mert nagyon szépen begyógyult/gyógyul. Öblögetek Corsodyllal is, minden étkezés után fogat mosok.

Köszönettel,
Szilvia

B. Csaba

Tályog

Jó napot kívánok!
Tályogmegnyitást kerestem a kezelések között, de nem találtam!
Kérdésem, hogy megtudják-e oldani úgy, hogy azért ne nagyon érezzem!
Már volt egy ilyen betegségem 8 éve akkor nem volt túl kellemes a kezelés...igaz, nem magánfogásznál voltam!
Ezenkivül persze az ár is érdekelne, kompletten!
Nincs rőntgenfelvételem!

Előre is köszönöm!

Bagi Csaba

U. Anetta

Eltört vagy felütődött az ínybe?

Tisztelt cim!
Màsfèl èves kislànyom làbai kicsusztak alòla ès az első fogaira esett. Nagyot esett, nagyon fàjt neki, vèrzett is rendesen,de arànylag hamar elàllt. Akkor mèg nem volt megdagadva ès èn ùgy làttam mintha hàtra vagy felcsùszott volna. Az orvos azt mondta eltört. Hazaèrtünk a màsik fogàval ràharapott a kekszre, ùjra síràs, ugyanaz a mennyisègű vèrzès, ugyanolyan gyorsan el is àllt,eltünt a màsik fog is. Egyiket sem talàltam meg. Màsnap ùjra elmentünk az orvoshoz azt mondta felcsúsztak, de àtküldött bennünket màshova hogy ők is megnèzzèk, ott azt mondtàk eltört ès mindkettőt lenyelhette. A jobb metsző szerintem felcsùszott,mert megismerem a korona aljàt ami kilàtszik. De a ballal nem tudom mi a helyzet. Vagy nagyon be van csùszva ès az ìny sèrült felette ès attòl tűnik úgy mint ami eltört vagy tènyleg eltört? Honnan tudhatom melyik àllìtàs az igaz? Ès mi a teendő?
Vàlaszàt előre is köszönöm!!!