Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

papilla rekonstrukció

T. Szakértő!

A következő kérdéssel fordulok Önhöz. Az alsó egyes fogaim között fekete háromszög látható a fogak és íny között (interdentális papilla recesszió). Mivel ez rettentően zavar, szeretném megkérdezni milyen módszerek állnak rendelkezésre a fekete rés eltüntetésére/csökkentésére. A héjak nem jöhetnek szóba, ezért csak ezen kívüli megoldások érdekelnek.

Köszönettel:
Lajos

Válasz

Kedves Lajos!

Hasonló esetekben először is meg kell határozni, hogy mi okozza az említett problémát. Ennek hátterében számos dolog állhat, anatómiai okoktól kezdve rossz fogmosási technikán át egyéni harapási formáig széles a skála. Ha megvan az ok, akkor lehet tartósan megszüntetni a problémát.

Megoldásként a fogszabályozástól kezdve kisebb műtétekig, vagy a fogak direkt kompozit felépítéséig (a rés tömőanyaggal való zárása) számos kezelés szóba jöhet.

Kollégám, Dr. Orbán Kristóf parodontológus szakorvos egy személyes konzultáció alkalmával tud segíteni, illetve pontosat mondani Önnek!

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Névjegy

doc.employeeImage[0].title
Dr. Orbán Kristóf

Parodontológus szakorvos

Tovább az adatlapra

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk