Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

Arckorrekció

Arckorrekciós beavatkozások /

Fülplasztika

Fülplasztikára elálló fülek esetén, esetleg egyéb esztétikai probléma miatt szokott sor kerülni. A fülek alakja és a fejjel bezárt szög változtatható. A fülplasztika gyerekeknél is elvégezhető.

A fülnek a fejjel bezárt szöge jól korrigálható, ellenben az alakján nem mindig végezhetők el a kívánt változtatások. A konzultáció során az orvos rámutat arra, mi az, amit elvárhat egy fülplasztikai műtéttől, és mi az, amit nem.

A kezelés gyakran helyi érzéstelenítésben elvégezhető, esetenként azonban felmerülhet az altatásban történő műtét is.

Elálló fülek esetén a műtét során eltávolítunk a fülből egy akkora porcdarabot, hogy a megmaradt porc összeérintésével szűkíthessük a fül és a fej közötti távolságot.
A műtét végén a sebre ún. kompressziós kötés kerül, ami úgy néz ki, mint egy nagy és rugalmas fejpánt. Ezt a kötést körülbelül 1 hétig viselnie kell páciensünknek – szerencsére a kötés egyáltalán nem kényelmetlen.

A beavatkozás utáni 3 órában a páciens megfigyelésre még klinikánkon marad, eközben élvezheti pihenőszobánk minden kényelmét. Ha minden élettani funkciója megfelelően működik, 3 óra elteltével kísérője társaságában elhagyhatja rendelőnket.
A műtét után hét nap ágynyugalom lenne ideális, de mindenképpen tartózkodni kell az aktív mozgástól. A varratszedésre 7-10 nappal a műtét után kerül sor.

A varratszedés után a páciens életvitele visszatérhet a megszokott mederbe, ám sportoláshoz és egyéb aktív tevékenységekhez (például tánc) még 1-2 hétig a fület betakaró fejpánt viselése javasolható.

A lehetséges mellékhatások között előfordulhat a műtéti terület megduzzadása, bevérzés, utóvérzés, gyulladásos folyamatok elindulása.
Kontrollra a varratszedés után 4-6 héttel kerül sor.

180 000 FT