Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

Arckorrekció

Arckorrekciós beavatkozások /

Orrplasztika

Orrplasztikára főként esztétikai okokból, de funkcionális zavar (például orrsövényferdülés) esetén is sor kerülhet.

A kezelés elsősorban altatásban végzett műtétet jelent. A legtöbb orrplasztikai műtétet apró külső metszésből végezzük, amely egy nem szem előtt elhelyezkedő területen található. Az orrhátra sín kerül, amelyet körülbelül 1 héttel a műtét után veszünk le. 1-2 napig intenzív fájdalom jelentkezhet a műtét után, ami fájdalomcsillapítókkal jelentősen enyhíthető vagy megszüntethető.

A szem alatt kékes-lilás elszíneződés jelenik meg a műtét után: ez szerencsére lassan felszívódik, és körülbelül 2-3 hét után nyoma sem marad.

Az orrból pár napig véres váladék szivároghat, ez a jelenség fokozatosan megszűnik. Fontos, hogy orrot fújni, lehajolni egy hétig még nem szabad, az erőteljes fizikai megerőltetéstől, aktivitástól pedig 4-6 hétig tartózkodnia kell.

Fontos tudnia továbbá, hogy az orr végleges alakja a műtét után még 8-12 hónapig alakulhat – még ha nagyon kismértékben is.

Ami a mellékhatásokat illeti, felléphet utóvérzés, fertőzés vagy gyulladás.
A kezelőorvos minden esetben elmondja, mi a következő esedékes kontroll időpontja. Mindenesetre legalább 2 kontrollal kell számolnia: 1 héttel a műtét után, amikor leszedik a sínt, és 4-6 héttel a műtét után a teljes gyógyulás ellenőrzésére. 

370 000 FT