Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

Arckorrekció

Arckorrekciós beavatkozások /

Szemhéjplasztika

A megereszkedett szemhéjak elsősorban esztétikai problémát jelentenek, de funkcionális nehézséget is okozhatnak. Erre jó megoldást jelent a szemhéjplasztika.
Az eljárás során egyszerűen kimetsszük a felesleges bőrdarabot, így a szemhéj feszesebb lesz, nem lóg rá a szem többi részére. Nem csak a felső szemhéjnál jelentkezhet ez a probléma: az alsó szemhéj bőre ugyancsak megnyúlhat. Ha mindkét szemhéjnál szükséges egy plasztikai beavatkozás, az egy műtét során elvégezhető!

A műtét legtöbbször helyi érzéstelenítésben is elvégezhető, altatásra csak ritkán kerül sor. Megeshet, hogy némi zsírszövet is eltávolításra kerül a bőrredővel együtt. Ez különösen gyakran fordul elő az alsó szemhéj esetében, mert a szem alatti táskákat nagymértékben csökkenteni lehet az őket okozó zsírszövet leszívásával.

A műtétet úgy végezzük, hogy a vágás helye a bőrredőben bújjon meg, vagyis a gyógyulás után szinte láthatatlan lesz. Vannak esetek, amikor a metszést a kötőhártyán ejtjük. Ennek nagy előnye, hogy külső metszés nincs, heg nem látható. Ezt a módszert akkor használjuk, amikor az alsó szemhéj bőre feszes, és csak a táskákat tüntetjük el.

A műtét mellékhatásaként esetenként előfordulhat bevérzés (ez idővel elmúlik), gyulladásos folyamatok léphetnek fel, illetve a sebgyógyulás során fokozott hegképződés mutatkozhat.

A szemhéjplasztikai műtétek után szerencsére gyors a felépülés folyamata. Jellemzően már egy hét múlva, a varratszedést követően a páciens túl van mindenen.
A kontroll a beavatkozás után 1-4 héttel esedékes.

150 000 FT - tól