Fogpótlások

PROCERA korona és híd /

Aranykerámia korona

A nagyon nagy kiterjedésű szuvasodással rendelkező fogakat, trauma során jelentős mértékben sérült, illetve zománc- vagy dentinfejlődési rendellenességben szenvedő fogakat kell koronázni. A korona átmenet nélkül követi a fog formáját a foganyagba csiszolt vállnak köszönhetően. Így nemcsak magas esztétikai igényeket tud kielégíteni, hanem az íny egészségét is védi. Az aranykerámia korona aranyötvözetre égetett porcelán. Az arany jelentős előnye a kitűnő rágóstabilitás, szájállóság és a baktériumtaszító képesség.

Az aranykerámia korona felvitelének menete

Az első ülésben a fog, illetve fogak érzéstelenítésben előkészítésre, azaz csiszolásra kerülnek. Mind a csiszolt fogról, mind az antagonista fogazatról lenyomatok készülnek, melyek segítségével a fogtechnikus el tudja készíteni a páciens többi fogához, illetve fejformájának leginkább megfelelő fogformát. A csiszolást megelőzően készül egy úgynevezett tanulmányi lenyomat, mely az eredeti, csiszolás előtti állapotot - fog helyzete, formája - rögzíti. Rögtön a lenyomatvételeket követően a lecsiszolt fogra a páciens ideiglenes, műnyag koronát kap. Ennek köszönhetően az élő fogak kevésbé érzékenyek és esztétikus, így a páciens bátran mosolyoghat, beszélhet

A második és harmadik ülésben a koronakészítés fázisai történnek: az aranyváz próbája, majd a „mattpróba”. Ezek során ellenőrizhető a készülő korona széli záródása, illetve az antagonista fogakkal való érintkezése. A negyedik ülésben történik a korona átadása, beragasztása.

45 000 Ft / tag + arany