Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

B József

fogászati problémája

669

Tisztelt Zuglói Fogászati Központ! Ha humorosan közelítenék a fogászati problémámhoz, akkor azt mondanám, majdnem annyi hidam van, mint Budapestnek. Fogászati góckutatást, fül-orr-gége szakrendelésen javasolták. 1. A mellékelten megküldött panoráma röntgen alapján megállapítható, hogy hány darab, kezelést igénylő góc (gyulladás v. ciszta v. tályog) van (vagy valószínűsíthető)? Melyik fognál, milyen jellegű a probléma? 2. Úgy gondolom, hogy a kezelést igénylő gócok, a hidakat tartó fogaktól keletkeztek. A góckezeléshez a hidak eltávolítására szükség lesz? 3. Minden híd a felhelyezést követően, egyszer már cserére került. A góckezelést követően, a meglévő saját fogak háromszori csiszolása után, mennyire képzelhető el, hogy a hidak újból ezekre a fogakra kerüljenek felhelyezésre? A háromszor megcsiszolt hidat tartó fognál vagy az implantációnál lesz nagyobb a kockázata a gyulladás (góc) kialakulásának? 4. Kisebb „évtizedek óta tartó” problémát jelent a hidaknál, a harapáskori érzékenység, a nem megfelelő harapási felület. A panoráma röntgen elkészítése előtt, az utoljára felhelyezett, bal oldali alsó híd alatti fog három év után a begyulladt. Az utoljára felhelyezett híd felhelyezésének előkészítése során a tartó fog nagyon érzékeny volt, injekció beadása után lehetett megcsiszolni. Érdeklődtem az implantáció lehetőségéről, a fogorvos minden magyarázat nélkül azt válaszolta, hogy nem szükséges. Most úgy tűnik, mintha az élet engem igazolt volna. 5. Ha tartó fogak kihúzása, a hidak cseréje, fogpótlás válik szükségessé, akkor nagyon nem szeretnék kivevős fogpótlást. Olvastam, hogy implantáció beültetésre akkor kerülhet sor, ha a panoráma röntgenen látható gócok kezelése megtörtént, más egészségügyi kockázat nincs, a beültetéshez szükséges csont mennyisége és minősége megfelelő. 6. Mikor, mi alapján kerül eldönthető, hogy a csont vastagsága, szélessége (mennyisége) és minősége (csontsűrűség) megfelelő-e az implantációhoz? 7. Elképzelésem az implantátum és hiányzó (fogak) hídak pótlásának anyagára: Alpha Bio implantátum, csavarozható titánium felépítmény, a felépítményre porcelán leplezésű fémkerámia korona (híd). Kezelési tervet, árajánlatot szeretnék kérni a fogászati problémáim megoldására. Üdvözlettel: Bánka József

Diagnózis

decoration

Kedves B. József!

A csatolt felvétel alapján a következő problémák láthatóak:

A jobb felső szemfog(13) gyökércsúcsán nagy kiterjedésű krónikus gyulladásos folymat látható.
A jobb felső első (14) és második (15) kisőrlő fogakon illetve a jobb felső második nagyőrlő (17) fogon támaszkodó 4 tagú híd 14 pillérfogában a gyökértömés nem csúcsig érő, illetve a 17 pillérfog a korona alá van szuvasodva.

A bal felső második (24) kisőrlő fogon és a bal felső második (27) és haramdik (28) nagyőrlő fogakon nyugvó 5 tagú hídnál a 27 és 28 fogaknál horizontális irányú csontpussztulás jelei láthatóak illeetve a 27 fog gyökércsúcsán  krónikus gyulladásos folyamat észlelhető.

A bal alsó második (35) kisőrlő és haraamdik nagyőrlő (38) pillérfogakon támaszkodó 5 tagú híd 38 pillér fogánál a gyökéroszlásbaan csontfelszívódás jelei láthatóak.

A jobb alsó első (41) és második (42) metszőfogaknak kevesebb, mint gyökércsúcsi egy harmada van csontban. Az alsó frontfogaakon fogkő található.

A jobb alsó szemfogon (43) és a jobb alsó első nagyőrlő fogon (46) nyugvó 4 tagú híd 46 pillérfogának gyökerei szétváltak, szuvasak és elentős csontfelszívódás jelei láthatóak.

Minden krónikus gyulladásos folyamatról szájüregi felvételt kell készítenünk, hogy a panorámafelvétel torzítása miatti téves diagnózis kizárható legyen!

 

A fenn említett problémák miatt az Ön esetében indokolt 3 dimenziós fogászati CT (CBCT) felvétel készítése. Amelnek segítésgével pontosan eldönthető, hogy mely fogakat tudunk megtartani, milyen a ténylegesen rendelkezésre álló csont mennyisége és mínősége!
A részletes kezelési tervet a CBCT felvétel ismeretében tudjuk Önnek elkészíteni!

Üdvözlettel:
Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése