Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

fixed

fogászati problémája

File 0001

Tisztelt Doktor Úr!

Bal alsó fogaim láthatja a mellékelt röntgen képen, mely fél évvel ezelőtt készült. Azóta kihúzták nyáron az 5-ös, és nyolc napja a hatos fogam is. A hatos baja annyi volt, hogy letört a fele. Ilyen máskor is előfordult, de soha nem fájt. A magánorvosom egy órás munkával szedte ki. Előtte CT felvételt készített és nem jelezte hogy szűk lett volna bármelyik gyökércsatornája. Elkezdte a fog gyökérkezelését, majd az említett okra hivatkozva húzást javasolt. Nagy ellenérzéssel, de belementem. Azóta is nagyon fáj, lüktet néha hasogat. Orvosom szerint ez természetes.
https://kepkuldes.com/image/6PaKH
A fotó a jelenlegi állapotot tükrözi... :(
Húzás közben orvosom letörte a 7-es fogam teljes amalgámos koronáját, mely közel 20 éve ott volt nyugodtan kisebb javítgatásokkal. Három napja köszörülgette és be akarta tömni ,de vérezni kezdett a hatos sebe, így feladta. Azóta így vagyok...
Az volt a terv, hogy a hatos és hetes fogak gyökérkezelve lesznek, csappal látják el őket és a szemfogammal együtt tartanak meg egy hidat, ami a négyes és ötös fogamat is pótolta volna. A négyes fogam még húsz éves koromban húzták ki.
Látható az állcsontban egy szuvas bölcsességfog is, ami nem okoz panaszt.
Eléggé el vagyok keseredve, mert régebbi orvosom azt mondta hogy erős gyökerű fogaim vannak, van is már egy gyökércsapos fogam a másik oldalon.
Valóban muszáj volt azt a hatost kivésni?
Muszáj a hetest is?
Már nem is tudom hogy bele merjünk-e fogni a hetes gyökérkezelésébe, mert lehet hogy annak is szűk lesz a gyökércsatornája és akkor ugyanilyen keservesen fog kijönni darabokban és ugyanilyen fájdalmas lesz utána...
Ha bent maradna...a nyolcast muszáj lenne eltávolítani?
Úgy érzem most elég sok lenne a hetes feltehetőleg vésése, aztán két implantátum beültetése(többet nem szeretnék) és ezek gyógyulási ideje.
Egy bölcsességfog vésésem már volt egyszer, inkább nem is mondom mennyit szenvedtem utána. És azt nem az íny alól kellett kihalászni...
Önök mit javasolnak?
Egyébként korrekt módon járt el a fogorvosom?
Köszönöm a válaszát!
Tisztelettel,
B. Ágnes

Diagnózis

decoration

Kezelési terv

Kedves Ágnes!

A küldött OP felvéetel alapján 47 foga endodontus (gyökérkezelő specialista) szakember segítségével mindenképpen menthető. 48 fogát valóban érdemes lenne eltávolítani, mert igen nagy lyuk látszódik benne, mely előbb utóbb panaszt okoz, veszélyeztetheti a környezetét is. A kihúzott fogak helyét implantátumokkal célszerű pótolni, mert túl nagy fesztávú híd tudna csak készülni(43-47)

A fogorvoskolléga döntéseinek véleményezése nem lenne információk nélkül korrekt, így elnézést, de erre nem reagálok. Megértését köszönöm: dr. Záhonyi Balázs 

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése