Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

fixed

fogászati problémája

Bé Ké Simarianna 000 2

Kedves Doktornő/Doktorúr!
Sajnos karácsony óta többször kellett fogorvoshoz fordulnom. Mindig más foggal. Először bal oldalon az utolsó 3 fogam közül nem tudtam, melyik fáj. Az állandó fogorvosom betömte a bölcsesség fogam fognyakát, mert le volt pattanva egy kis zománc, ami érzékeny volt, valamint a 6-os tömését megigazította. Sajnos azomban ügyeeletben el kellett mennem újra, mert még mindig fájdalmat éreztem, ahol a 7-est kihúzták, mondván, szinte teljesen elhalt. Nem tudom így volt-e, az én fogorvosom készített kisröntgent, nem látott semmit rajta...
Ezután fogselyemmel kitörtem egy pici darabot a jobb alsó 7-esből, azt egy másik ügyeletes doktornő kicserélte (mármint a tömést). Ezután elkezdett fájni a bal alsó bölcsesség, amit szintén egy másik dr.nő betömött. Mikor már azt hittem, vége, egy másik fogamból is kitört egy kis tömésdarab (jobb alsó 6), amit tegnap már a saját orvosom kijavított. Az utóbbi 2 tömés már a röntgen után készült. A kihúzott fogam melletti (bal felső 6-os) most is érzékeny. Illetve az alatta lévő bal alsó 7-es is. Picit a fog helye is fáj, de remélem, ez a húzás után még normálisnak számít.
Szeretném megkérdezni, Ön/Önök mit látnak a mellékelt röntgenképen? Fogkőleszedésre jövő héten megyek.

Diagnózis

decoration

Kezelési terv

Kedves Kérdező!

Elöljáróban tudnia kell, hogy a panoráma röntgen felvétel egy nagyon jó áttekintő képet ad a fogazatáról, de részleteiben nem nyújt elegendő információt egy diagnózis felállításához. Csak szájvizsgálattal együtt lehet korrekt véleményt mondani. Annyi látható az OP felvételen is, hogy szájában ínytasakok láthatóak többek között a bal alsó 7 es fogánál is, mely okozhatja  a leírt panaszokat. A fogkőleszedés ezért nagyon fontos és ez után ajánlott egy parodontológiai vizsgálat a tasakok felmérésére. A foghúzási hely érzékenysége normálisan pár hétig előfordulhat.

Üdvözlettel : dr. Záhonyi Balázs

Névjegy

Dr. Záhonyi Balázs - fog- és szájbetegségek szakorvosa, dentoalveolaris szájsebész szakorvos
Dr. Záhonyi Balázs

orvosigazgató, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

Tovább az adatlapra

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése