Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

fixed

fogászati problémája

49897702 539146189899774 3383655474367823872 N

Tisztelt Uniklinik!

2 hónapja elkezdett fájni a fejem bal oldalon a fülem körül, és a nyakam,hátam is csatlakozott késöbb , elég sok stesszért akkoriban.

A háziorvosom elküldött nagy laborra , füll-orr-gégészetre, neurológushoz,Reumatológushoz, Fogászatra.

Szerencsére eggyik orvos se talált , elváltozást. A fogorvosnál kiderült, hogy a bölcsesség fogaim, bevannak akadva a mellettük lévőbe, egy panoráma röggenről állapították meg, amit el is küldtem önöknek( ahol a tömött fog van az a bal oldal) csak sajnos nem jó a minőség mert akkor a monitorról fotóztam. Akkor eltávolításra került feltárással a bal alsó ,és felső bölcsességfogam egyszerre ,ez volt dec 14.-én , amig szedtem az antibiotikumot nem voltak panaszaim, és hamar meg gyógyult a fogam helye is. De utána visszatértek a panaszok, fül fájás, nyakfájás, szédülés, és még mindig nembírom teljesen nagyra nyitni a számat. Közben készült egy agykoponya MRI , ami hálistennek negatív lett de a radiológus megjegyezte , hogy "Jobb oldalon a sinus maximiliárist kb 3,3x1,8x4,2 cm -es magas jeladású terime tölti ki amely cystának megfelel. A cysta alsó felébe foggyökér nyúlik be." A napokba vissza mentem az orvosomhoz és azt mondta, hogy ezek a fájdalmak a bal oldalamon állkapocs ízületi fájdalmak és harapás emelőt javasolt. A cystáról pedig nem szólt még mindig semmit. Az lenne a kérdésem, hogy tényleg nem látszik a röggen felvételen? Állítása szerint amúgy a fogaimnak semmi baja. Érdeklődnék, hogy a cystával kell e bármit csinálni,önök foglalkoznak ilyesmivel? illetve , hogy önök készítenek e harapás emelőt?

köszönöm előre is a válaszát

Diagnózis

decoration

Kezelési terv

Kedves Kérdező!

A jobb oldali sinus maxillaris fedettsége jól látható a röntgen felvételen. Ha megnézi a bal oldalon fekete az arcürege, mert levegővel van csak kitöltve. A másik oldalon viszont homályos a kép. Ez azt jelenti, hogy valami van abban az arcüregben van. Ahogy a radiológus leírta cystát lát. Ez lehet fogászati vagy fül orr gégészeti eredetű. Ennek pontos megállapításához szájvizsgálat és egy helyben készült CBCT felvétel(cone beam CT) szükséges. Ettől még lehetséges, hogy a panaszai hátterében nem ez a cysta áll, de ez mindenképpen gócnak számít így foglalkozni kell vele. Harapásemelőt készítünk.

Üdvözlettel : dr. Záhonyi Balázs

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése