Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

fixed

fogászati problémája

Dr  Takács Krisztián Kezdő Röntgen 2018 08

2014-ben jobb felső 14-es (gyökérkezelés) és 15-ös (fogtömés) fogak kezelése történt, sikertelenül. Mindkettő fog begyulladt, a 15-ös fog idegei elhaltak, gócbetegséget hozva létre. A 2018 augusztusában készült kezdő panorámaröntgen és CT felvételek tanúsága szerint a 14-es fog gyökércsúcsa az arcüregbe nyúlik.

Arcüreggyulladás, ízületi és izomfájdalom, gátolt orrlégzés és egész szervezetre kiterjedő gyulladás jelentkeztek tünetként. A probléma felismerése 2018 augusztusában történt (röntgen és CT készült, fotók mellékelve, utóbbi DVD formátumban elérhető), a fogak kezelése 2018 októberében kezdődött.

5 alkalommal került sor mindkét fog gyökérkezelésére, a csatornák tisztítására és tágítására külföldön (Mumbai, India). Az utolsó kezelés 2018 december 22-én történt, ideiglenes gyökértömések és gyulladáscsökkentő anyag kerültek behelyezésre a csatornák tisztítását és tágítását követően.

A gyulladás a 3. kezelést követően jelentősen csökkent, a vezető tünetek redukálódtak, azonban a kezelés nem vezetett sikerre, a fogak továbbra is érzékenyek, az foggyökerek és az arcüreg gyulladt, a 4. kezelés után a tünetek visszatértek. A 15-ös fog koronája az 5. kezelés során kis mértékben megsérült, lepattant.

A kezelésről szóló orvosi dokumentáció és a kezelés során készített röntgen/CT felvételek az alábbi linken csatolva:

https://postimg.cc/gallery/1r6kzagmk/
(kattintható link)

A fogak megtartása és a gyulladás megszüntetése céljából szeretnék kezelési tervet kérni, a kezelést pedig mihamarabb megkezdeni.

Telefonos elérhetőségem: +36308163079
12:00 után vagyok elérhető.

Köszönettel:
DTK

Diagnózis

decoration

Kezelési terv

Kedves Krisztián!

Sajnos a legvégső állapotról amikor mindkét gyökértömés elkészült nincs korrekt rtg felvétel. Ettől függetlenül mikroszkópos gyökértöméscserét javaslok. Kezelési tervet az email címére küldünk ez ügyben kolléganőim fogják telefonon keresni. Üdvözlettel : Dr. Záhonyi Balázs

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése