Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

fixed

fogászati problémája

Röntgen

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Jobb felső 5. gyökér kezelt, csappal felépített fogam a háromtagú lengő híd alatt (4-5-6) összeharapáskor elég sűrűn fáj. Látható-e a felvételen a panaszomra magyarázat?
Válaszokat előre is köszönöm:
M

Diagnózis

decoration

Kedves Kérdező!

Ritkán ítélünk meg gyökérkezelt fogakat panoráma rtg alapján, azonban az Ön esetében tisztán látszik a felvételen, hogy a jobb felső 5 fogába készült gyökértömés rövid, elég jelentős részt nem sikerült feltárni a csatornából. Ilyen esetben a ki nem tisztított csatornaszakasz baktériumokat tartalmaz, a gyökércsúcs körül pedig gyulladás alakul ki. Az adott szituációnak egyetlen megoldása van, ki kell cserélni a fogban lévő gyökértömést. A már sikertelenül gyökérkezelt fogak újratömését rendszerint úgynevezett mikroszkópos eljárásban javasoljuk. Ez azt jelenti, hogy nagy nagyításon dolgozunk, így láthatóvá válik a probléma, ami miatt az előző kollégának nem sikerült végigérnie a csatorna teljes hosszán. A régi tömés eltávolítása és a csatorna megfelelő vegyszeres kezelése után készül egy új, csúcsig érő gyökértömés. Ezt követően a panaszok kis idővel elmúlnak, a fog még hosszú távon tartható lesz.

Köszönöm, hogy kérdésével hozzánk fordult, a továbbiakban állok szíves rendelkezésére!

Dr. Kovács Kitti


Névjegy

Dr. Kovács Kitti - mikroszkópos kezelések
Dr. Kovács Kitti

konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa, mikroszkópos kezelések

Tovább az adatlapra

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése