Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

fixed

fogászati problémája

357290 1

Fajnak a fogaim esetleg ebbol a leletbol van gocos fogam vagy rossz amit kezelni kell?

Diagnózis

decoration

Kedves Kérdező!

Bármilyen fogászati panasz kivizsgálása esetén sem a rtg felvételek önmagukban, sem a panaszok külön nem elégséges egy probléma felkutatása érdekében. 

Az Ön által küldött panasz, hogy fájnak a fogai sajnos nem elég támpont annak eldöntése érdekében, hogy mi lehet a baj. Nagyon fontos számunkra a fájdalom lokalizációja, típusa, hidegre/melegre fáj-e, ha igen, milyen intenzitással, esetleg ráharapásra érzékeny-e..., a hideg érzékenység a fognyak területéről indul-e stb... Ezeket egy komplett státusz felvétel alapján lehet csak pontosan diagnosztizálni és kezelési tervet készíteni.

Ami az Ön által küldött rtg felvételeken látszik:

Gyökértömött a jobb felső 2-es foga, de ezen jelen pillanatban elváltozást a rtg alapján nem látok. 

Gyökértömött a jobb, illetve bal felső egyes fogak, melyek gyökércsúcsán minimális elváltozás megfigyelhető, de ezen fogak esetében több információra lenne szükség, pl. mikor készültek ezek a gyökértömések?

A bal felső 3as fogban lévő tömést szájban kéne felülvizsgálni, illetve egy sensitivitas vizsgálatot végezni.

Bal felső 5ös gyökértömött, elváltozás nem látható.

Okozhat problémát a bal felső 8as fog is.

Bal alsó 5ös. illetve 4es az egymás felé néző felszíneiken valószínűleg cariesesek, illetve javasolt a bal alsó 7es tömésének felülvizsgálása.

A gyökértömött fogak megítélése, hogy gócosak-e pusztán rtg alapján ebben az esetben nem lehetséges a hiányzó információk miatt!

Az általam leírt észrevételek csak tájékoztató jellegűek, semmiképpen sem helyettesítenek egy átfogó fogorvosi vizsgálatot!

Köszönöm, hogy kérdésével hozzánk fordult, a továbbiakban állunk szíves rendelkezésére!

Dr. Kovács Kitti


Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése