Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

fixed

fogászati problémája

Hegedűs Gergő Op

Tisztelt címzett!
Kérdésem az lenne, hogy régóta fenálló szemgyulladásom van ami a kezelések ellenére nem javul, fül orr gégészeti és fogászati góckutatásra küldtek. Füll orr gégészeten jobb oldali arcüreg cisztát találtak amire azt mondták lehet az okozza a szemproblémákat, de lehet hogy fog eredetű a ciszta. Készítettem panoráma felvételt jobb felső fogam törött amire azt mondták ki kell húzni. Csatolnék egy röntgen felvételt véleményére lennék kíváncsi, hogy lát e gyulladást vagy gócot rajta és ha igen az okozhatja e a problémákat? Ezekre a kérdésekre sajnos nem kaptam felvilágosítást.
Válaszát köszönöm!
Gergő

Diagnózis

decoration

Kezelési terv

Kedves Gergő!

Az egyoldali arcüreg érintettség rendszerint fogászati eredetre utal, azonban ez pontosan egy panoráma röntgen alapján nem ítélhető meg, ehhez CT felvétel szükséges. A 3 dimenziós képalkotó eljárásnak köszönhetően pontos, térbeli képet kapunk az arcüreg érintettség mértékéről, illetve arról, hogy az adott gyulladást a kérdéses fog okozza-e. Felmérhető, van-e ráció a fog megmentésére, vagy valóban jobban jár annak eltávolításával.

A  fog állapotát illetően, azt már a panoráma felvétel alapján is ki lehet jelenteni, hogy góc pozitív, de bizonyítani, hogy a szemgyulladást ez a probléma okozza, csak úgy lehet, hogy Ön megkapja a megfelelő ellátást ( gyökérkezelés vagy a fog eltávolítása), és ha pár héten, esetleg hónapon belül elmúlik a szemgyulladás, úgy egyértelmű az eset.

Rendelőnkben van lehetőség Ct felvétel készítésére, illetve mikroszkópos endodontiai konzultációra, ahol pontos képet kaphat a fog állapotáról, a lehetséges kezelésekről, illetve azok hosszútávú kimeneteléről.

Köszönöm, hogy kérdésével hozzánk fordult, a továbbiakban állunk szíves rendelkezésére!

Dr. Kovács Kitti

Névjegy

Dr. Kovács Kitti - mikroszkópos kezelések
Dr. Kovács Kitti

konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa, mikroszkópos kezelések

Tovább az adatlapra

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése