Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

fixed

fogászati problémája

18 01 08

Kedves Unikliniklik,

csatolom a panoráma röntgent. (1 hete készült.)
A problémám, hogy a bal alsó utolsó előtti fogam be van gyulladva.
Picit mindig be volt gyulladva (régebbi panoráma röntgeneken is lehetett látni és mindig mondta a fogorvos, hogy el lett rontva a gyökérkezelése és újra kellene csinálni.) Panaszt nem okozott ez a fog, annak ellenére, hogy évek óta gyulladásban lehet. Most is inkább érzékeny (ha azon a felén eszek, feszítő érzést érzek), mint fáj. Viszont szeretnék a végére járni, mielőtt nagy baj lesz. Tehát erre a már gyökérkezelt fogamra szeretnék egy árajánlatot kérni, és mindenképp mikroszkópos gyökérkezelést szeretnék választani. (A fogorvosom mondta, hogy ajánlja, sikeresebb mint a "sima".)

Várom válaszukat,

Tímea

Diagnózis

decoration

Kezelési terv

Kedves Tímea!

Valóban jelentős elváltozás van a bal lent hatos fogán. Ez egy krónikus gyulladás, tehát már régóta fennálló probléma, ami azonban jelentősen leterheli az immunrendszert, illetve bármikor okozhat fájdalmat Önnek.
A gyökértömés sajnos valóban nem jó, ugyanis nem ér végig a csatornán. A ki nem tisztított csatornaszakaszok okozzák a bennük lévő baktériumok miatt a csontban lévő gyulladást. Ennek megoldása a gyökértömés cseréje. A csatornák tisztítása, illetve egy jó gyökértömés készítése után a szervezet önmaga fogja meggyógyítani a most látható elváltozást.
Ennek menete: a fog kinyitása (trepanálás), az idegen gyökértömés eltávolítása, majd a fog gyökértömése. A fent említett 3 lépés csak a csatornákat érinti, ezt követően megfelelően helyre kell állítani magát a koronai részt is. Egyszerű töméssel gyökérkezelt fogakat nem állítunk helyre, ugyanis nem lesz tartós az ellátás, a fogat könnyen eltöri. A végleges ellátás vagy úgynevezett inlay/onlay, vagy pedig csapos felépítés és korona. Ennek megítélése pusztán egy rtg alapján nem lehetséges.
Éppen ezért a z alább leírt árajánlatban a csap és korona ára fog szerepelni, illetve a legnagyobb csatornaszámra a gyökértömés ( vagy 3 v 4 csatornás a fog, a kettő között pedig árban van különbség), így Ön egy maximum árajánlatot fog látni. Ennél csak kevesebb lehet a végösszeg, több nem.
Trepanálás: 4 vagy több csatorna esetén 55000ft ( 3 csatorna esetén 50000ft)
Idegen gyökértömés eltávolítása 17500ft.
Gyökértömés: 4v több csatorna esetén 55000ft (3 csatorna esetén 50000ft)
Üvegszálas csapos felépítés: 25000 ft.
Fémkerámia korona 47500ft. 
Amennyiben van elég foganyag, úgy a csap és korona helyett egy onlay készül, melynek ára 44500ft.

A beavatkozás fájdalommentes, és kb a gyökértömés cseréje 3-4 alkalmat vesz igénybe, egy órás kezeléseket feltételezve.
Köszönöm kérdését, a továbbiakban állok szíves rendelkezésére!

Üdvözlettel:
Dr. Kovács Kitti

Névjegy

Dr. Kovács Kitti - mikroszkópos kezelések
Dr. Kovács Kitti

konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa, mikroszkópos kezelések

Tovább az adatlapra

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése