Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

fixed

fogászati problémája

Rtg Felvetel

A felső fogsoromhoz kapocs nélküli részleges kivehető fogpótlást szeretnék készíttetni. Milyen lehetőségek vannak? Milyen kivehető pótlást lehet készíteni a fogaimra?
A jobb alsó fogaimra hidat szeretnék készíttetni. Árajánlatot kérek! Előre is köszönöm!

Diagnózis

decoration

Kezelési terv

Kedves Kérdező!

Felső fogpótlásként egy ún. kombinált pótlást terveznénk a küldött panoráma rtg. alapján. Ez a pótlás egy fix rögzített hídból áll, melyet a meglévő fogaira kap. A fix pótlás része 2 rejtett elhorgonyzás, un. preciziós elem, melynek segítségével csatlakozik egy fémlemezes kivehető fog kapcsok nélkül. Ez a 2 preciziós elem nagyon pontosan a helyén tartja  a kivehető részt, így nagyon szeretik a páciensek ezt a pótlástípust. A kivehető rész mivel fémlemezes, így nem fedi be a szájpad kritikus részeit, csak egy közömbös területen ível át, a 2 oldalt összekötő vékony részen.

Jobb alsó foghiánya hídpótlással pótolható. Két megoldás lehetséges: 45-47 híd (hiány előtti és utáni fogak), vagy 47,48 (hiány utáni 2 fog) fogakról egy lengőtaggal előrefelé egy 3 tagú híd. Ez annyiban lenne más megoldást, hogy mivel a 45 foga ép, viszont a 47,48-as nagyon tömött, így ép foga helyett egy amúgy inkább koronázandó fogat csiszolnánk le. Ennek eldöntésére személyes vizsgálat szükséges, melynek alkalmával konkrét árajaánlatot és kezelési tervet tudnánk írni.

Üdvözlettel:

Dr. Záhonyi Balázs

Névjegy

Dr. Záhonyi Balázs - fog- és szájbetegségek szakorvosa, dentoalveolaris szájsebész szakorvos
Dr. Záhonyi Balázs

orvosigazgató, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

Tovább az adatlapra

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése