Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

fixed

fogászati problémája

Luczkow Slawomir 19831003 20180113 13 09 39

Kedves Uniklinik!

Egy kollégájuk irányította barátomat Önökhöz (az Ő nevében írok, mivel külföldi). A jobb alsó 6-os, korábban már 4 éve gyökér kezelt fognál felmerült, hogy mikroszkópos gyökérkezelésre van szükség (görbe fogcsatorna, hagyományos módszerrel már nem megoldható). Jelenleg rágásnál fájdalmas ill. hidegre érzékeny, (kifejezett) gyulladás/gyulladásra utaló jelek nincsenek. Mellékelten küldöm az elkészült RTG felvételt.
Megoldható Önöknél a fenti eset? Mennyibe kerülne a beavatkozás?

Köszönettel,
Dr. Belopotoczky Gábor

Diagnózis

decoration

Kedves Gábor!

Az Ön által mellékelt panoráma felvétel alapján én nem látok okot arra, miért ne lehetne a jobb alsó hatos fogba egy korrekt gyökértömést készíteni. Hozzáteszem, a panoráma felvétel alapján nem szoktunk gyökértömést megítélni, mert ez a felvétel típus erre alkalmatlan. A gyökerek egyébként az átlagoshoz képest semmivel sem görbébb, egyszerűen nem jutott le a gyökércsúcsig a kolléga valamiért, ennek sok oka lehet. A hátulsó gyökéren azonban még a panoráma felvételen is látható min. elváltozás.

A kezelés 3-4x 1 órát venne igénybe, ezt követően valószínűleg egy koronát kell készíteni az adott fogra, de pontosat csak akkor tudok mondani, ha láttam mennyi foganyag marad, miután kiszedjük a régi töméseket a fogból.

Az alább ismertetett árajánlat a legdrágább verziót tükrözi. Ebben az esetben a fog 4 vagy több csatornával rendelkezik, és a gyökértömést követően úgynevezett üvegszálas csapos felépítés, majd korona lenne a végleges ellátás.

Trepanálás 4 csatorna esetén: 65.000ft (3csatorna esetén 60.000ft.)

Idegen gyökértömés eltávolítása: 17500ft

Gyökértömés 4 csatorna esetén: 65.000ft (3csatorna esetén 60.000ft)

üvegszálas csapos felépítés: 25000ft

Fémkerámia korona: 52000ft.

Amennyiben van elég saját foganyag, úgy a csap és a korona elhagyható, egy úgynevezett onlay kell a fogba, ennek összege 54500ft.

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti


Névjegy

Dr. Kovács Kitti - mikroszkópos kezelések
Dr. Kovács Kitti

konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa, mikroszkópos kezelések

Tovább az adatlapra

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése