Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

fixed

fogászati problémája

Almási Éva Panoráma Röntgen

Mondhatom, hogy évtizedek óta okoz problémát egy rosszul gyökérkezelt fog, amit nem szeretnék még kihuzatni, de a tanácsukat kérném, hogy mit lehet vele kezdeni. Mellékelem a szeptemberben készült panoráma-felvételt, jobb felső fogról van szó. Télen, hideg hatására arcüreggyulladásos tüneteket okoz, valamint felerősödött hajhullásom van; a legfrissebb vérvételi adataim közül a CRP adat 5.18, ami, ha jól tudom, gyulladásra utal.
Köszönöm előre is a választ

Diagnózis

decoration

Kedves Érdeklődő!

Azt tudni kell, hogy panoráma felvétel alapján soha nem mondunk 100%os véleményt.

Az Ön által küldött felvétel alapján a jobb felső 5ös kisörlőben valóban rövid a gyökértömés, ez biztosan látszik, azonban a lehetséges gyulladás mértéket pusztán ez alapján nem tudom megítélni. Cserére szorul a gyökértömés, az biztos. Teljesen pontos képet egy CT felvétel adna, ahol 3D-ban lehetne megvizsgálni az elváltozás mértékét. Az arcrege a felvételen szép tiszta, illetve a fog gyökércsúcsa elég messze van az arcüregtől, kiterjedt gyulladás sem látható rajta.

Véleményem szerint hiba lenne ezt a fogat kihúzatni.

Továbbá felhívnám figyelmét a másik oldali felső 5ös kisörlőre, ami Dan, tehát a hatos fog felől a már meglévő tömés sajnos alá van szuvasodva, és a panoráma felvétel alapján látható elváltozás a gyökércsúcs körül. Mint említettem, ez így önmagában nem 100%, pusztán azt jelzi, ennél a fognál egy sensitivitás vizsgálat, illetve egy kisrtg (CT) lenne szükséges.

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Névjegy

Dr. Kovács Kitti - mikroszkópos kezelések
Dr. Kovács Kitti

konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa, mikroszkópos kezelések

Tovább az adatlapra

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése