Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

B.P.

fogászati problémája

Bedő Cspé Ter Unknown Patient Id 20180328 130759

Tisztelt Uniklinik!

Bal alsó 7es, 2014ben gyökérkezelt, koronás fogam 2 hete fájni kezdett. Fogorvosnál a koronát eltávolították, a 3 gyökércsatornából a tömést eltávolították és ún. gyógytömést helyeztek el. A háromból csak egy csatornán tudtak teljesen lemenni, a csatorna szűkülése végett. Megfelelő műszer hijján más fogorvost ajánlottak. A más fogorvosnál a csatolt panoréma rtg felvételen derült ki, hogy az egyik csatornába egy tű bele van törve. Itt a kihúzást vagy Önöket ajánlották, mikroszkópos eljárásukat. Szíves segítségüket kérem, hogy a (fog)gyökér megmenthető-e és mennyibe kerülne. Válaszukat előre is köszönöm tisztelettel, B.P.

Diagnózis

decoration

Kezelési terv

Kedves Kérdező!

Az Ön által küldött panoráma röntgen felvétel sajnos nem alkalmas arra, hogy biztosan megmondjam, ki lehet-e szedni a tűt. (Nem rossz minőségű a felvétel, ez alapján sosem szoktunk döntést hozni!)

Amennyiben megoldható az eset, az alábbi kezelési tervet tudjuk adni Önnek:

Trepanálás 3 csatorna esetén: 60.000 ft Ez a beavatkozás tartalmazza a fog teljes műszeres, illetve vegyszeres feldolgozását. Ez több alkalom is lehet. Az ár nem változik, tehát nyilván nem alkalmanként 60.000ft.

Betört műszer eltávolítása: 20.000 ft. Először mindig megpróbálunk elmenni a tű mellett, így kevesebb foganyag feláldozása szükséges, tehát ennek összegét csak akkor kell fizetni, ha tényleg eltávolításra került a tű.

Gyökértömés 3 csatorna esetén: 60.000ft.

Fontos tudni, hogy ezekben a fogakban nem ritka egy negyedik csatorna megléte, amit szabad szemmel nem szoktak megtalálni. Amennyiben itt 4 vagy annál több csatorna látható, a trepanálás, illetve a gyökértömés 5000-5000 ft-al drágább, ugyanis a beavatkozások csatornaszám függően vannak beárazva.

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Névjegy

Dr. Kovács Kitti - mikroszkópos kezelések
Dr. Kovács Kitti

konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa, mikroszkópos kezelések

Tovább az adatlapra

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése