Gy. Éva

fogászati problémája

748

Tisztelt Fogászat! Felső 5-ös fog. 8 éve gyökér-kezelt és koronával ellátott. Folyamatosan gyulladásgyanús, megfigyelés alatt álló fog, de panoráma röntgen nem mutatott ki semmit. Egy púp nőtt a fognál mélyen mostanra (orr magasságban), kissé bedagadt a fél arcom ami gyulladáscsökkentőre apad. Mi lenne a megfelelő protokoll innentől a CT alapján? Köszönettel!

Diagnózis

decoration

Kedves Gy. Éva!

A vertikális metszeten nagyfokú gyökércsúcs körüli gyulladás észlelhető. A krónikus gyulladásos folyamat akut fellángolása esetén arcduzzanat jelentkezik. Sajnos olyan horizontális szegment lett csatolva, amely a fognyak közelében készült, így a horizontális metszettel nem tudtuk ellenőrízni a fogat.

De a vertikális metszet alapján a krónikus gyulladásos folyamat olyan nagy kiterjedésű, hogy a fog megtarthatósága nagyon kérdéses!

Üdvözlettel:

Uniklinik Zuglói Fogászati Központ 

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése