Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

K. Annamária

fogászati problémája

732

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az egyik front fogamat kétszer rezekálták, sajnos sikertelenül. A műtét előtt nem cserélték ki a gyökértömést és lézeres kezelést sem alkalmaztak. Eddig egyetlen egy orvos mondta,hogy megpróbálja megmenteni a fogamat. Kicserélné a gyökértömést,lézeres kezelést alkalmazna, majd egy újbóli műtétre lenne szükségem, de rezekciót nem végeznének mert már túl rövid a fog gyökere, kikaparnák és lézeres kezelést alkalmaznának. A kérdésem az lenne hogy ennek mennyi a valószínűsége,hogy ezek után sikeres lesz a gyógyulás, a lézeres kezelés valóban tudna segíteni? Ha sikeres lenne a műtét,az azt jelenti,hogy valószínűleg még hosszú ideig megtarthatom a fogamat vagy hamarosan így is úgy is húzni kellene?Valamint lehetséges-e,hogy csak rosszabb lesz a helyzet és nagyobb lesz a gyulladás,mert már így is veszélyben van a mellette lévő fogam mert akkora a gyulladás.Szeretném megtartani a fogamat,26 évesen nem szívesen húzatnám ki,de nem tudom megérné-e szenvedést. Viszont ha a húzás mellett döntök,állítólag a gyulladás miatt nem lehet beültetni fél évig az implantátumot és két ép fogamat kellene lecsiszolni ahhoz hogy legyen ami tartsa az ideiglenes műfogat, viszont az ép fogaimat nem szívesen tenném tönkre.Egy fog lecsiszolása nem elegendő,hogy megtartson egy ideiglenes fogat? Teljesen tanácstalan vagyok. Ezekre a problémáimra szeretnék kezelési tervet kérni, érdekel,hogy ön mit javasolna nekem. Segítségét előre is köszönöm! Köszönettel, Annamária

Diagnózis

decoration

Tisztelt K. Annamária!

A jobb felső kismetsző fogból (12- es fog) kiinduló gyulladás igen nagy kiterjedésű, amely veszélyezteti már a jobb felső szemfog épségét! A korábbi rezekció következtében a gyökér olyan mértékben megrövidült, hogy statikai szempontból nagyon kedvezőtlen a gyökér korona arány. Ezen okok miatt nem javasoljuk a fog megtartását.

Ideiglenes pótlásként a jobb felső nagymetsző fogat kellene csappal ellátni és az tartaná az eltávolított 12 fogat úgy, hogy egy kis kapocskar befekszik a jobb felső szemfog szájpadlás felé néző felületére. (A jobb felső gyökérkezelt nagymetszőfogat mindenképpen érdemes koronával ellátni a nagyfokú törésveszély miatt!)

Az, hogy erre a területre lehet implantálni, szükséges- e csontpótlás, az a fogeltvolítást követő 4- 6 hónap gyogyulási idő leteltével készült 3 dimenziós fogászati CT felvétel eredménye alapján megítélhető!

Üdvözlettel:

Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése