Csapatunk

Dr. Kóbor Bálint

fogorvos, általános fogászati kezelések
Ép testben ép lélek
438089921 387426360932009 4682386930578347713 N

2019-ben végeztem a budapesti Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán. Friss diplomásként egy fogászati magánklinikán dolgoztam, ahol elsősorban implantológiai és általános konzerváló fogászati munkákat végeztem, továbbá elmélyedtem a digitális megoldások alkalmazásában is. Ezután 2 évig Írországban, a dublini DentiCare fogászaton szereztem tapasztalatot. Hazatérve egy főként külföldi páciensek ellátására szakosodott fogászaton a protetikai és konzerváló beavatkozásokra koncentráltam.
Az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ csapatához 2024-ben csatlakoztam.

 

Dr. Kóbor Bálint interjúja

Miért pont fogorvos lett Önből?
Gyermekkorom óta szórakoztattak a kézügyességet igénylő tevékenységek, és a fogászatban ezt az érdeklődésemet teljes mértékben ki tudom aknázni. Emellett vonzott a gyógyítás és az embereknek nyújtott segítség lehetősége. Sopronból származom, és mivel fiatalkori ismeretségi körömben rengetegen dolgoztak a fogorvosi szakmában, az ő példájuk is döntő jelentőségű volt. Mindez a fogászat felé terelt, és választásomban egy pillanatra sem csalódtam!

Ha egy mondatban megfogalmazhatná a szakmai hitvallását, mi lenne az?
Az én mottóm az „Ép testben ép lélek”. Az ép testnek meghatározó része az ép fogazat. Hiszek abban, hogy az egészséges fogak és íny nemcsak a fizikai egészségünket, de az érzelmi és mentális jólétünket is támogatják. Ennek igazságát főleg akkor érezzük meg, ha valami gond van a fogunkkal. A hiányzó fogak letörik magabiztosságunkat, a szuvasodás fájdalmat és ezért folytonos gyötrődést okoz. Egy szép, hibátlan fogsorral azonban bátran mosolyoghatunk, nem kell aggódnunk, és magabiztosak lehetünk. Ezért hiszek abban, hogy nemcsak fogakat gyógyítok, de egy kicsit az emberek lelkét is.

Jellemzően milyen típusú kezeléseket, műtéteket végez?
Főként konzerváló fogászati és protetikai kezeléseket. A konzerváló fogászat a fogak megőrzésére és helyreállítására fókuszál, ami azt jelenti, hogy jórészt fogtöméseket, valamint különböző típusú fogpótlásokat készítek, koronák, hidak vagy implantációs megoldások segítségével. Ezek a kezelések hozzájárulnak ahhoz, hogy pácienseim egészséges, jól funkcionáló fogazattal rendelkezzenek, és ezáltal javuljon az életminőségük és az önbizalmuk is.

Mi jelent sikerélményt a munkájában?
Fogorvosként a siker számos formában jelentkezhet. Például amikor egy páciens elégedetten és boldogan távozik a rendelőből, vagy ha a kezelés után megszűnik a fájdalom, amivel addig kínlódott. Ha azt látom, hogy valaki magabiztosan mosolyog a kezelés végén, azt igazi sikernek érzem. Emellett fontosnak tartom azt is, hogy hosszú távú kapcsolatot építsek ki a pácienseimmel, és lássam, hogyan javul a fogazatuk állapota azáltal, hogy rendszeresen látogatnak el hozzám, és betartják az ajánlott szájhigiénés szokásokat. Azt hiszem, a legnagyobb sikerélmény a páciensek elégedettsége és a hosszú távú pozitív hatások, amelyeknek együtt tudunk örülni.

Miért szeretik Önt a páciensek?
Pácienseim általában azért szeretnek, mert arra törekszem, hogy a fogorvosi kezeléseket jókedvű és barátságos légkörben végezzük. Van, aki jobban szorong, mások cseppet sem aggódnak – de mindenki jobban érzi magát, ha oldottabb a hangulat. Emellett mindig igyekszem megérteni az emberek igényeit és aggodalmait, és olyan megközelítést alkalmazni, amely bizalmat és kényelmet teremt.

Az „ép testben ép lélek” szemlélet a munka után is elkíséri?
Valóban, nem csak a munkában tulajdonitok nagy jelentőséget a külső-belső harmóniának. Szeretek futni és túrázni a 3 éve mentett border collie-nkkal, Rumival. Sőt, valójában minden sporttevékenység érdekel, legyen az foci, kézilabda, kosárlabda, futás… és nemcsak űzni, hanem nézni is, akár ott a helyszínen vagy a képernyőn keresztül.

Rendelési időpontok

Hétfő
14:00-20:00
Kedd
-
Szerda
-
Csütörtök
-
Péntek
14:00-20:00
Szombat
változó