All-on-4 Rögzített fogpótlás egy hét alatt

All On 4 Rögzített Fix Fogpótlás Egy Hét Alatt

All-on-4 Rögzített fogpótlás egy hét alatt

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

60 éves páciensünk alsó fogászati hídja elvesztése után kereste fel rendelőnket. A foghiány nagyon zavarta a mindennapokban, így a lehető leggyorsabb megoldást szerette volna, természetesen hosszú távra.

Diagnózis és javasolt kezelés

Dr. Jancsecz Péter, dentoalveolaris szájsebész szakorvos, a szájvizsgálat és a CT felvétel kiértékelését követően az All-on-4 rögzített fogpótlást javasolta páciensünknek, mivel a még meglévő fogak és csonkok állapota már nem tette lehetővé a saját fogakra épített hídprotézis elkészítését. Szerencsére a páciens csontállománya megfelelő volt a foghúzásokkal egyidejű implantációhoz, illetve az implantátumok azonnali terheléséhez egy rögzített, ideiglenes fogpótlással. Az All-on-4 implantációs technológiával állcsontonkén 4-4 implantátum behelyezésével fix, rögzített ideiglenes fogpótlás készíthető, akár közvetlenül a műtétet követően.

Hogyan zajlott a beavatkozás?

Az implantátumok közvetlenül a foghúzások után kerültek behelyezésre, így páciensünk egy ülésben túl lehetett minden sebészeti beavatkozáson. A lenyomatvételt követően elkezdődött a fogpótlások elkészítése a fogtechnikai laborban. Az implantátumokra rögzített ideiglenes fogpótlás a műtétet követő héten került átadásra, így az implantátumok teljes becsontosodását kényelmesen, és magabiztosan várja páciensünk, egy fix, rögzített fogpótlással.