Azonnali, fix fogpótlás egy hét alatt – All-on-4 és All-on-5

Azonnali fix fogpótlás egy hét alatt– all on 4

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

69 éves hölgy páciensünk évek óta küzdött a parodontitisz okozta kellemetlenségekkel. A fogágybetegség végül olyan mértékben érintette a meglévő fogai stabilitását, hogy a felső kapcsos kivehető fogsorát is egyre nehezebben tudta már rögzíteni, egyre kényelmetlenebbé vált számára a fogsor viselése.

Diagnózis és javasolt kezelés 

Az előrehaladott parodontitisz és a fogak mozgathatósága miatt Dr. Jancsecz Péter szájsebész szakorvos az All-on-4 és All-on-5 implantációs megoldást javasolta. Ezzel az implantációs technológiával egy teljes állcsont fogpótlása megoldható 4 vagy jelen esetben 5 implantátum behelyezésével. Az implantátumok speciális szögben történő behelyezése teszi lehetővé, hogy a teljes fogpótlás mindössze 4 fogászati implantátumon rögzüljön, biztonságos és hosszú távú megoldást nyújtva ezzel viselőjének.

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

A feslő állcsonton az All-on-5, az alsó állcsonton pedig az All-on-4 megoldáshoz felül 5, alul pedig 4 implantátum került behelyezésre a fogak eltávolításával egy időben. A lenyomatvételek alapján egy hét alatt elkészültek a csavarozható ideiglenes fogpótlások. Az ideglenes fogpótlások rögzítésekor a bal felső implantátumot nem terheltük, mert nem érte el a szükséges rögzülési nyomatékot, a többi implantátum primer stabilitása megfelelő volt az azonnali terheléses fogpótláshoz. Páciensünk elégedetten viselheti ezt a kényelmes, és esztétikus fix fogpótlást már a gyógyulási időben is.

Dr. Jancsecz Péter és csapata ma olyan ellátásban részesített, amiről csak a legnagyobb elismeréssel beszélhetek: két foghúzást és egyúttal két implantátum beültetését olyan lenyűgöző profizmussal, és olyan betegbarát empátiával végezték, amilyet, ahogy mondani szokás, tanítani kellene. Mindehhez hozzájárult a recepció segítsége, amivel hozzájárultak egy apró adminisztrációs hiba gyors megoldásához. Nincs kétségem afelől, hogy a folytatás is ilyen színvonalú lesz; örülök, hogy a gombamód szaporodó, magukat akciókkal reklámozó fogászati cégek közül habozás nélkül önöket választottam.

Zoltán (71)

Eddig 100 %-ban elégedett vagyok. Dr. Jancsecz Úr remek szakember. Hasonló remek munkát végeznek az asszisztensek, a fogkő-eltávolítással, illetve a röntgenfelvételek készítésével foglalkozó kolléganők, a műtős személyzet és a recepció munkatársai is.

László (73)

Jancsecz dr évtizedek óta kezel, a legjobbakat tudom elmondani szakmai felkészültségéről, kedvességéről.

Annamária (52)

Korábban féltem a fogászati kezeléstől, illetve volt negatív kellemetlen élmény, aminek megoldásával nem foglalkoztak. Dr. Jancsecz Péter hozzáállása, felkészültsége, miatt már természetes dolognak tartom. Jelentősen csökkent a stressz.

Miklós (45)