Esztétikus fix pótlás fogászati implantátummal – csavarozható monolitikus cirkon, vagy más néven full kontúr cirkon híd

Esztétikus fix pótlás fogászati implantátummal

Esztétikus fix pótlás fogászati implantátummal – csavarozható monolitikus cirkon, vagy más néven full kontúr cirkon híd

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

59 éves hölgy páciensünk régi felső hídja cseréjével kereste fel rendelőnket. Ez a régi fémkerámia híd már sem esztétikailag, sem pedig funkcionálisan nem felelt meg a páciensünknek. Magas esztétikájú, fix pótlást szeretett volna, külön kérése volt azonban, hogy még a gyógyulási időben sem szeretett volna kivehető fogsort viselni.

Diagnózis és javasolt kezelés 

Az első konzultáción Dr. Jancsecz Péter szájsebész szakorvoson kívül Dr. Albeck Péter is részt vett, aki a konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa. Figyelembe véve a régi híd alatti gyulladásokat és a meglévő fogak állapotát, orvos csapatunk a fogak eltávolítása mellett döntött, és 5 implantátum behelyezésével egy fix pótlást tervezett a felső állcsontra. Szakorvosaink tájékoztatták a pácienst az alsó fogai állapotáról, illetve erre vonatkozóan is készült kezelési terv, páciensünknek azonban először a felső híd cseréje volt fontos, az alsó fogai rehabilitációját későbbre ütemezi.

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

Az implantátumok behelyezése egy időben történt a foghúzásokkal, ezt követően az implantátumok behelyezését hat hónap gyógyulási idő követte. Páciensünk legnagyobb örömére azonban ez idő alatt sem kellett kivehető fogsort viselnie, az implantátumokra azonnali terheléses, kényelmes, fix ideiglenes pótlás készült. A gyógyulási idő leteltével elkezdődött a protetikai fázis, a páciens kérésének megfelelően a végleges pótlás a legmagasabb esztétikájú, legkorszerűbb monolitikus cirkon anyagból készült. Ez az anyag nem csak esztétikailag utánozza a természetes fogakat, de biomechanikus tulajdonságaikban is megegyeznek.

Dr. Jancsecz Péter kiemelkedő kedvességével és szakértelmével elnyerte a bizalmat. A szájsebészeti beavatkozások olyannyira jól sikerültek, hogy ezentúl bármilyen kezelésről is legyen szó félelem nélkül lépem át az Uniklinik küszöbét, hiszen itt bebizonyították, hogy fogászatról mosolyogva is lehet távozni :)

Zsófia (32)

Minden szervezett és gördülékeny. Rugalmasan alkalmazkodtak az adott helyzethez. Megbeszélésre érkeztem, de a fájdalmamra való tekintettel kezelés lett. Én húzást kértem, Jancsecz doktor ragaszkodott a fog megmentéséhez. Köszönöm!

Ildikó (63)

Korábban féltem a fogászati kezeléstől, illetve volt negatív kellemetlen élmény, aminek megoldásával nem foglalkoztak. Dr. Jancsecz Péter hozzáállása, felkészültsége, miatt már természetes dolognak tartom. Jelentősen csökkent a stressz.

Miklós (45)