Kerámia héj a tökéletes mosolyért

 kerámia héj a tökéletes mosolyért

Mivel keresett meg bennünket a páciens? 

Az elmúlt években többször is tömött és elszíneződött felső frontfogak formája és színe egyaránt zavarta páciensünket. Szép, esztétikus fogakra vágyott, hogy újra bátran mosolyoghasson.

Diagnózis és javasolt kezelés 

A fogakban levő tömések elhelyezkedése és mérete nem tette lehetővé a kívánt változtatást azok cseréjével, illetve a fogak színét, méretét és formáját is szerette volna megváltoztatni a páciens. A legkevésbé invazív, mégis tartós és látványos megoldás érdekében kerámia héjak készítése mellett döntött a kezelőorvos, dr Holman Ágnes, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa. 

A kerámia héj tökéletes megoldást nyújthat, amikor csak kisebb esztétikai hibákat szeretnénk korrigálni a frontfogakon, mint az elszíneződések, vagy a korábbi tömések miatt kialakult egyenletlen felszín. A kerámia héjhoz nem szükséges a fogat teljesen lecsiszolni, mint a fogászati koronához, tévhit azonban, hogy egyáltalán nem szükséges a fog preparálása.

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

A lenyomat alapján fogtechnikusunk viaszmintázaton modellezte a várható eredményt, így a kezelés megkezdése előtt lehetősége volt páciensünknek megnézni, milyenek lesznek az elkészült héjak a saját fogain. A viaszmodellről készített akrilát héjat ugyanis be lehet próbálni a páciens fogaira.
A régi, nem záró tömések cseréjét követően megtörtént a fogak előkészítése, a legminimálisabb preparáció elvét követve. Az ideiglenes héjakat a páciens már az új forma alapján kapta meg, így alkalma volt a leendő pótlás formájával barátkozni és az ajak izmai is könnyebben alkalmazkodhattak az új felszínekhez. Ilyenkor természetesen lehetőség van változtatásra, a forma finomhangolására is.
Az alsó fogak fehérítésével egy világosabb fogszínt értünk el a páciensnél, így a héjak is ehhez a világosabb színhez készültek. 

Holman doktornő kedvességét, tökéletes munkáját, türelmét kiemelném!

Zita (55)

Külön ki szeretném emelni Holman Ágnes doktornő szakmai felkészültséget, profi munkáját, teljes korú tájékoztatását, valamint kedvességét, és empatikus, megnyugtató viselkedését.

Éva (52)

Dr. Holman Ágnes számomra kiemelkedő szaktudása, empátiája és türelme.

Petra (37)