A fogorvos válaszol

Bölcsességfog húzás

.

Tisztelt Orvosok!

Fogorvosom azt javasolta,hogy az bal alsó bölcsességfogamat húzassam ki.Teljesen ki van nőve,kétszer tömték is már,de nagyon szuvas.Gyökérkezelés a fog helyzetéből adódóan nem javasol.
Korábban csak felső fogamat(felső hetes fog) húzták,de minden ismerősöm megrémísztett,hogy az alsó fog húzás kb.maga egy borzalom.Azt mondták,hogy érzéstelenítéskor még a nyelőcső is elzsibbad,a torkot nem lehet érezni,ez igaz?Milyen hosszú maga a húzás?Azt is halottam,hogy hetekig szájzár lehet utána,ez így van?Irodai munkát végzek,érdemes szabadsággal készülnöm?
Korábbi felső foghúzásom minden komplikációtól és fájdalomtól mentes volt,de annyi rosszat hallottam arról,hogy a bölcsességfog húzás nem egyenlő egy egy más fog húzásával,hogy már nagyon meg vagyok ijedve.
Szeretném még a karácsonyi időszak előtt kihúzatni,de ténylegesen nagyon tartok tőle.
Köszönöm szépen tanácsaikat!

Válasz

Kedves Kérdező!

Nincs két egyforma eset, sem húzás sem gyógyulás terén. Az érzéstelenítő pont olyan, mint amikor fogtöméshez kap vezetéses érzéstelenítőt, tehát a zsibbadás kiterjedése már Ön által ismert lehet. A beavatkozás nem szabad, hogy fájjon egy gyulladásmentes fog esetében, erős nyomó, feszítő érzés lehet, ha éles fájdalmat érez jelezze kezelőorvosának. Alsó bölcsességfog eltávolítása után, kiváltképp ha műtéti úton történik, előfordulhat arcduzzanat, fájdalom és szájnyitási korlátozottság, a duzzanat és a fájdalom csökkenésével (kb 3-4 nap) tornáztatni kell a szájat, ezzel a szájzár hamar oldható. Egyszerű fogeltávolítás esetén nem is kell mindenképp számolni ezekkel a következményekkel. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk