Fogpótlások

Rögzített Fogpótlások /

Cirkónium korona CAD-CAM (2 év garanciával)

A nagy kiterjedésű szuvasodással vagy töméssel rendelkező fogakat, trauma által nagymértékben sérült fogakat illetve zománc vagy dentin fejlődési rendellenességben szenvedő fogakat szükséges koronázni.

A fogba csiszolt vállnak köszönhetően a korona átmenet nélkül követi a fog formáját. Ennek köszönhetően nagyon magas esztétikai igényeket elégít ki, illetve a fogágy épségét is meg tudjuk őrizni.

A porcelán leplezésű cirkónium korona cirkónium vázra égetett porcelán korona.

Fémallergia és nagyon magas esztétikai igény esetén elsődlegesen választandó megoldás.
A cirkónium váz színében megegyező a természetes fogakéval, kellő mértékben fényáteresztő, így teljesen élethű a cirkónium korona.
A fogíny visszahúzódásával a fémkerámia korona esetén látható szürkés csík (amely a korona fém vázának széli része) teljesen elkerülhető cirkónium korona esetén.

Korona készítésének menete:
  1. ülés: Az eredeti fogforma és fogak egymáshoz való viszonyát rögzítjük lenyomatokkal és fotók készítésével. Ezt követően érzéstelenítésben előkészítjük, lecsiszoljuk a fogat, fogakat.  Az előkészített fogakról precíziós lenyomatot veszünk a végleges koronához, hídhoz, majd ideiglenes (műanyag) koronával látjuk el.
  2. ülés: Vázpróba, melynek során a korona illeszkedését ellenőrizzük a lecsiszolt foghoz. Illetve ellenőrzésre kerül az antagonista fogakkal való viszony is.
  3. ülés: Matt próba, amelynek során a korona, híd szomszédos és anatgonista fogakkal való viszonyát ellenőrizzük (2. és 3. ülés összevonható)
  1. ülés: Ideiglenes vagy végleges ragasztócement segítségével átadjuk a koronát, hidat.

 

110 000 Ft