Konzerváló fogászat

Gyökérkezelés

A gyökérkezelés az egyik legelterjedtebb konzerváló fogászati eljárás. A kezelés legfőbb célja, hogy a fog belsejéből a gyulladt, elhalt szöveteket eltávolítsák, ezáltal megállítsák a szövetek további károsodását és megszüntessék a fájdalmat.

Gyakori kérdések

A kezelésről részletesen is olvashat. Az alábbi oldalon összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat kérdés - válasz formátumban.

Elolvasom
Gyökérkezelés: trepanálás (1-4 csatorna) 23 000 Ft - 40 000 Ft

A trepanálás a gyökérkezelés egyik első fázisa, amely során a fogorvos megnyitja az idegkamrát és megkeresi a gyökércsatornákat. Ez a tevékenység a fogászatban rutinmunkának számít, de nagy szakértelmet és körültekintést igényel, mivel a fogak gyökércsatornái sokszor igen vékonyak és bonyolult rendszerűek.

Gyökérkezelés: tágítás (1-4 csatorna) 23 000 - 40 000 Ft

A gyökérkezelés második fázisában a fogorvos feltágítja és kitisztítja a gyökércsatornákat, előkészítve a fogászati kezelés következő fázisát, melynek során egy ideiglenes tömés kerül a gyökércsatornákba.

Gyökértömés (1-4 csatorna) 23 000 - 40 000 Ft

A gyökértömés során először csak egy ideiglenes, gyógyszeres tömés kerül a fogba. Ha a páciens panaszmentes, a szakember előkészíti a következő fázist: néhány nap után végleges tömés kerül a fogba.

Trepanálás akut páciens esetén 25 000 Ft
Trepanálás akut páciens esetén koronán vagy hídon keresztül 35 000 Ft
Ideiglenes gyógyszeres lezárás 12 000 Ft

Mikroszkópos gyökérkezelés

A mikroszkópos gyökérkezelés egy Magyarországon még ritka fogászati eljárás. Ennek során a fogszakorvos egy különleges mikroszkóppal vizsgálja a kezelendő területet. Ez az itthon még alig megtalálható és drága berendezés alkalmas arra, hogy a legapróbb eltéréseket is felfedezze és eltávolítsa – ezért ez a kezelési mód olyankor is segít, amikor a hagyományos gyökérkezelés hatástalan.

Gyakori kérdések

A kezelésről részletesen is olvashat. Az alábbi oldalon összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat kérdés - válasz formátumban.

Elolvasom
Mikroszkópos gyökérkezelés konzultáció (röntgenekkel) 10 000 Ft
Mikroszkópos trepanálás 1 csatornás fog esetén 65 000 Ft
Mikroszkópos gyökértömés 1 csatornás fog esetén 65 000 Ft
Mikroszkópos trepanálás 2 csatornás fog esetén 70 000 Ft
Mikroszkópos gyökértömés 2 csatornás fog esetén 70 000 Ft
Mikroszkópos trepanálás 3 csatornás fog esetén 75 000 Ft
Mikroszkópos gyökértömés 3 csatornás fog esetén 75 000 Ft
Mikroszkópos trepanálás 4 vagy több csatornás fog esetén 80 000 Ft
Mikroszkópos gyökértömés 4 csatornás fog esetén 80 000 Ft
Régi gyökértömés eltávolítása 20 000 Ft / fog
Mikroszkópos trepanálás akut páciens esetén 35 000 Ft

Fogtömés

A fogak tömésénél sokszor nem csak a rágási funkció helyreállítása a fontos, hanem az is, hogy a páciens újra jól érezze magát, egészségesnek lássa a fogsorát. A fogszínű tömés egy esztétikus fogászati megoldás a hiányos foganyag pótlására.

Fogtömés 19 500 - 32 500 Ft

A fogszínű tömés jó megoldás azok számára, akiknek az egészségük mellett a megjelenés is fontos.

Amalgám tömés eltávolítása 6 500 Ft
Ideiglesen fogtömés 6 000 Ft

Irányított biofilm terápia (Guided Biofilm Therapy®)

Az irányított biofilm terápia a dentálhigiéniai kezelés legmodernebb változata. A kezelés célja az íny feletti és íny alatti biofilm alapos és rendkívül kíméletes eltávolítása az Ön számára is szemléltetett módon.

Konzerváló fogászat

A megnevezés olyan kezeléseket takar, melyeknek célja a fog megtartása. Főként a gyökérkezeléseket soroljuk ide, melyek gyakran megmentik a begyulladt fogat.

Kapcsolódó cikk

Kapcsolódó cikk