Kozmetikai Fogászat

Fogfehérítés /

Opalescence BOOST rendelői fogfehérítés

Hófehér fogak 1 óra alatt?

Fogászati központunkat naponta keresik fel olyan páciensek, akik nem elégedettek fogaik színével. Van, aki munkahelyi előmenetelének gátját, van, aki magánéleti problémáinak okát látja az elszíneződött fogaiban.

Eddig is igyekeztünk segíteni pácienseinknek otthon használható fogfehérítő rendszerrel, melynek során a fog keményszöveteiben keletkezett elszíneződéseket el lehetett távolítani. Az otthon elvégzett fogfehérítés során a páciensnek a fogorvosától a rendelőben kapott áttetsző, rugalmas fóliából készült sínben kell aludnia. A sín tartja a helyén a fogfehérítő zselét. De az így elvégzett fogfehérítésnek számos hátránya van:

  • a fogfehérítő zselét (hidrogén-peroxid) tartalmazó sín felhelyezésekor a gél gyakran túlfolyik a sínen, az ínyt irritálja.
  • az otthon alkalmazott anyag koncentrációja mindig alacsony, így jóval hosszabb ideig tart a fehérítés (7-18 nap!)
  • az elért eredmény otthon alkalmazott fehérítőanyaggal nem mindig kielégítő: csak néhány árnyalatnyi világosodás érhető el, gyakran a fognyak nem fehéredik olyan mértékben, mint a fog többi része, nem látványos a fog fehéredése.

Ezért vezettük be központunkban a OPALESCENCE BOOST PROFESSZIONÁLIS FOGFEHÉRÍTÉSI RENDSZERT, amellyel gyors, intenzív és látványos fogfehéredés érhető el!

Kérdések az Opalescence Boost fogfehérítés témában

Hogyan működik a rendszer?

A fogak külső felületére aplikált gélt a lámpával megvilágítva a zselében levő hatóanyag – hidrogén-peroxid – aktiválódik, és a felszabaduló aktív oxigén egyenletesen eltávolítja a fog keményszöveteiből az elszíneződést.

Mennyi ideig tart a folyamat?

Az eljárás az előkészületekkel együtt körülbelül 90 percig tart. Az előkészületeket 3-szor 15 percig tartó UV-lámpával történő megvilágítás követi, végül 5 perces fluoridos kezeléssel zárul.

Milyen eredmény érhető el?

A kezeléssel akár 8 árnyalatnyi világosodás is elérhető, de egyes esetekben tapasztaltak már 11-13 árnyalatnyit is! A sárga vagy barna elszíneződések esetében leghatásosabb a rendszer, de minden típusú elszíneződés kezelhető vele!

Veszélytelen-e az Opalescence rendszer?

IGEN! Tudományos kísérletek és klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy ez a fogorvos felügyelete mellett zajló fogfehérítési eljárás teljesen biztonságos!

Van-e mellékhatása?

Néhány páciensnél az eljárás során fokozott fogérzékenység léphet fel, de ez a kezelést követő 24-48 órán belül megszűnik.

Milyen hosszan tart az elért eredmény?

Amennyiben kérdése van a  professzionális fogfehérítési rendszerrel kapcsolatban, bizalommal forduljon az Uniklinik Zuglói Fogászati Központ szakorvosaihoz az [email protected]  e-mail címen!

A fogfehérítés kezelésének menete

A professzionális fogtisztítást követően a következő lépések történnek a fogfehérítést megelőzően:

  • A szájterpesz felhelyezését követően az íny fényre keményedő anyaggal történő izolálása, védelme. A nyelv, a pofa védelmére a szájterpesz, illetve nagy nedvszívó képességgel rendelkező speciális szövésű anyagok szolgálnak.
  • Mind a páciens, mind a fogfehérítésben részt vevő személyzet védőszemüveget kap.
  • A nagy koncentrációjú fogfehérítő anyag felhelyezése.
  • A fogfehérítést gyorsító fényforrás: ultraibolya fényt (UVA) kibocsájtó HALID típusú lámpa elhelyezése a fehérítendő terület fölött, majd a háromszor 15 perces program elindítása, lefuttatása.

Minden egyes 15 perces ciklus között ellenőrizzük az izolálást, eltávolítjuk a használt fehérítő anyagot, és új fogfehérítő zselét helyezünk fel.

132 000 Ft