Opalescence BOOST rendelői fogfehérítés

Fogaink eredeti, természetes színe genetikai tényezőktől függ, és leginkább azok az összetevők határozzák meg, melyek a fogzománcban, valamint a foganyagban találhatóak. Ezen kívül számos külső tényező is befolyásolja a fogak színét, mint például a különböző színező hatású ételek és italok rendszeres fogyasztása, vagy a dohányzás. A fehér fogak azonban bárki számára elérhetőek a professzionális fogferítő eljárásoknak köszönhetően.

Hogyan működik az Opalescence Boost professzionális fogfehérítési rendszer?

A fogak külső felületére aplikált gélt a lámpával megvilágítva a zselében levő hatóanyag – hidrogén-peroxid – aktiválódik, és a felszabaduló aktív oxigén egyenletesen eltávolítja a fog keményszöveteiből az elszíneződést. Az eljárás az előkészületekkel együtt körülbelül 90 percig tart. Az előkészületeket 3-szor 15 percig tartó UV-lámpával történő megvilágítás követi, végül 5 perces fluoridos kezeléssel zárul.

 

Professzionális Fogfehérítés Budapest

Az Opalescence Boost professzionális fogfehérítés menete

A professzionális fogtisztítást követően a következő lépések történnek a fogfehérítést megelőzően:

  • A szájterpesz felhelyezését követően az íny fényre keményedő anyaggal történő izolálása, védelme. A nyelv, a pofa védelmére a szájterpesz, illetve nagy nedvszívó képességgel rendelkező speciális szövésű anyagok szolgálnak.
  • Mind a páciens, mind a fogfehérítésben részt vevő személyzet védőszemüveget kap.
  • A nagy koncentrációjú fogfehérítő anyag felhelyezése.
  • A fogfehérítést gyorsító fényforrás: ultraibolya fényt (UVA) kibocsájtó HALID típusú lámpa elhelyezése a fehérítendő terület fölött, majd a háromszor 15 perces program elindítása, lefuttatása.
  • Minden egyes 15 perces ciklus között ellenőrizzük az izolálást, eltávolítjuk a használt fehérítő anyagot, és új fogfehérítő zselét helyezünk fel.

Milyen eredmény érhető el?

A kezeléssel akár 8 árnyalatnyi világosodás is elérhető, de egyes esetekben tapasztaltak már 11-13 árnyalatnyit is! A sárga vagy barna elszíneződések esetében leghatásosabb a rendszer, de minden típusú elszíneződés kezelhető vele!

Van-e mellékhatása?

Néhány páciensnél az eljárás során fokozott fogérzékenység léphet fel, de ez a kezelést követő 24-48 órán belül megszűnik.

Milyen hosszan tart az elért eredmény?

A fogfehérítés tartóssága természetesen nagyban függ a páciens étkezési és életviteli szokásaitól, de az extrém esetek kivételével, akár évekig tarthat.

140 000 Ft