Csapatunk

Dr. Finy Mirtill

gyermek-és ifjúsági fogászat
A gyermekek mosolyánál nincs fontosabb számomra
Dr. Finy Mirtill gyermek-és ifjúsági fogászat

Diplomámat a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán szereztem. Egyetemi éveim alatt a Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinikán végeztem TDK munkát, melynek eredményei a Semmelweis Szimpóziumon is bemutatásra kerültek. Részt vettem a Semmelweis Egyetem Tudományos Diákköri Konferenciáján, ahol prezentációm II. helyezést ért el.

Kiemelten fontosnak tartom a folyamatos szakmai fejlődés mellett a nyugodt és barátságos légkör megteremtését pácienseim ellátása során. Úgy gondolom ezek a tényezők járulnak hozzá leginkább a magas szintű gyermekfogászati ellátáshoz.

Érdeklődési körömbe tartozik a gyermekfogászat mellett a fogszabályozás tudománya, így jelenleg a Semmelweis Egyetemen töltöm fogszabályozási rezidensi éveim.

Angol és német nyelvből középfokú nyelvvizsgával rendelkezem.

Dr. Finy Mirtill interjúja

Miért pont fogorvos lett Önből?

Már gyermekkoromban körvonalazódott bennem, hogy mindenképpen egészségügyi tevékenységet szeretnék folytatni a jövőben. Gimnáziumi éveim alatt határoztam el, hogy fogorvos leszek. Úgy gondolom ez a hivatás ötvözi mindazt, amivel foglalkozni szeretnék. Négy kisebb testvér mellett nőttem fel, így mindig is közel álltak hozzám a gyermekek. Nem is volt kérdés, hogy a fogászat azon területén helyezkedem el, ahol a legkisebb pácienseken segíthetek.

Ön szerint milyen tulajdonságok jellemzik a jó szakfogorvost?

A gyermekfogászat területén kiemelten fontos az empátiás készség, a türelem valamint természetesen a szakmai felkészültség. A kezelések során az egyik elsődleges szempont a fájdalommentesség. Munkám közben mindig szem előtt tartom ezeket szempontokat, mivel úgy hiszem ezekkel nyerhető meg a gyermek bizalma és így biztosítható a megfelelő orvos-páciens együttműködés.

Jellemzően milyen típusú kezeléseket, műtéteket végez?

Leggyakrabban tejfogtöméseket, barázdazárást, maradó fog töméseket készítek, valamint fogkőeltávolítást végzek

Mi jelent sikerélményt a munkájában?

Nincs annál nagyobb elismerés számomra, ha egy gyermek nagy mosollyal, nyugodtan és jókedvűen távozik a kezelést követően.

Hogyan oldja a kis páciensek esetleges szorongását?

Gyermekfogászatban különösen fontosnak tartom, hogy kis pácienseim biztonságban érezzék magukat a kezelések alatt. Igyekszem barátságos és oldott hangulatot teremteni annak érdekében, hogy mind a gyermekek, mind a szülők bizalommal fordulhassanak hozzám, bármiről is legyen szó.

Hogyan szokta megnyugtatni az embereket?

A gyermekek gyakran félnek az ismeretlen helyzetektől, mint amilyen egy fogászati kezelés is. Fontosnak tartom, hogy a kezelést megelőzően megismerjük egymást és a gyermek számára is könnyen érthető formában átbeszéljük mi fog történni a vizsgálat vagy beavatkozás során. Mindezzel oldom az esetleges kezdeti szorongást és igyekszem megteremteni a bizalmat. A kezelés alatt kedves szavakkal és dicséretekkel nyugtatom meg pácienseim.

Ha nem fogorvos lenne, mi lenne?

Ha nem fogorvosként dolgoznék, valószínűleg az egészségügy valamely más területén találtam volna meg a helyem. Ezen kívül nagyon érdekesnek találom a cukrászok munkáját.

Ha nem az Uniklinik-ben kezeli a kis pácienseket, mivel tölti a szabadidejét?

Évekig versenyszerűen szinkronkorcsolyáztam és a mai napig szerelmese vagyok ennek a sportágnak. Ha tehetem időről időre visszalátogatok a jégpályára és csatlakozom az edzésekhez. Szabadidőmben gyakran sütök, főzök.

Kezelések

Rendelési időpontok

Hétfő
-
Kedd
-
Szerda
14:00-20:00
Csütörtök
-
Péntek
-
Szombat
-