Gyermekfogászat

A gyermekkori fogazat egészsége nagyon fontos a későbbi, maradandó fogsor egészsége szempontjából. Klinikánkon, ezt felismerve, felkészült szakemberrel, nyugodt környezetben várjuk a legkisebb pácienseket is.

Miért válassza az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ gyermekfogászati ellátását?

Több éves tapasztalat

Munkatársunk nagy tapasztalattal rendelkezik a gyermekfogászat területén. A rutinkezelések mellett mély ismereteket szerezett a komplex, mély szakértelmet igénylő gyermekfogászati kezelésekben is.

Maximási szakértelem

A fogorvosok és asszisztensek rendszeres képzéseken vesznek rész, hogy ismereteik, eljárásaik és kezelési módszereik mindig a naprakész fogászati sztenderdeknek megfelelőek legyenek, nincs ez másképp a gyermekfogászati sztenderdekkel kapcsolatban sem.

Nyugodt és békés környezet

Gyermekében félelmet kelt a fogorvosi kezelés? Aggodalomra semmi ok! Türelmes és kedves munkatársaink mindent megtesznek azért, hogy a nyugtalan kisgyermekek jól érezzék magukat a kezelés alatt.

Gyermek- és ifjúsági fogászat Budapesten, a legkisebbektől a kiskamaszokig várjuk pácienseinket

Fogorvosunk, Dr. Finy Mirtill a gyermekfogászatban különösen fontosnak tartja, hogy a kis páciensek biztonságban érezzék magukat a kezelés alatt. Ezért mindig igyekszik barátságos és oldott hangulatot teremteni, hogy mind a gyermek, mind a szülők bizalommal fordulhassanak hozzá, bármilyen kérdésről legyen is szó.

A gyermekek gyakran félnek az ismeretlen helyzetektől, amilyen egy fogászati kezelés is. Ezért is fontos, hogy már a kezelés előtt megismertessük a gyermekkel hogy mire számíthat a beavatkozás során, mi fog történni, ezzel már önmagában oldhatjuk az esetleges szorongást és félelmet. A kezelések befejeztével pedig minden bátor kis páciens választhat egy vagány matricát magának!

Foglaljon időpontot gyermekének!
gyermekfogorvos uniklinik

Gyermekfogászat

A fogászat sokáig nem foglalkozott a tejfogak kezelésével, hiszen „ezek helyett úgyis lesz másik”. Holott a gyermekkori fogazat egészsége nagyon fontos a későbbi, maradandó fogsor egészsége szempontjából. Klinikánkon, ezt felismerve, felkészült szakemberekkel, nyugodt környezetben várjuk a legkisebb páciensek érkezését is.

Konzultáció
10 000 Ft
Normál Beszoktatási Program
20 500 Ft
Tejfog tömése
25 500 Ft
Barázdazárás
26 500 - 34 500Ft
Tejfog eltávolítása
14 500 Ft
Nehezített tejfog eltávolítás
23 000 FT
Tejfog gyökérkezelés
37 000 Ft-tól
Gyermek fogkő-eltávolítás
18 500 - 23 000 Ft
ICON kezelés
40 000 Ft

Gyakori kérdések és válaszok gyermekfogászat kapcsán

Fájdalmas a tejfog kihúzása?

A tejfog kihúzása megfelelő orvosi érzéstelenítés mellett minimális diszkomforttal jár. Ettől függetlenül a gyermek számára kellemetlen élmény lehet, azonban tapasztalt munkatársaink mindent megtesznek a kellemetlenségek csökkentése érdekében.

Speciális eszközöket igényel a gyermek fogászat?

Igen, a gyermek fogászat sok esetben speciális orvosi felszereléseket igényel. Ennek elsődleges oka az, hogy a gyermek fogak és száj jelentősen kisebb, mint egy felnőtté.

Mennyibe kerül a gyerek fogszabályozás?

A gyerek fogszabályozás költségét számos tényező befolyásolhatja, ilyen lehet a kezelés hossza, a deformáció jellege és a választott eszköz. 

Hány éves kortól javasolt a fogszabályozás gyerekeknek?

Az Uniklinik gyermekfogászat és fogszabályozási szakemberei akár 9 éves kortól is elvállalják az új páciensek kezelését.

Mikor esedékes a tejfogak kiesése?

A tejfogak kiesése a legtöbb gyermeknél 5-6 éves korban kezdődik és egészen fiatal kamasz korig tart.

Mennyi ideig tart a gyermek fogszabályozás?

A gyermek fogszabályozás általában 1-3 évig tart. A kezelés pontos időtartamának becsléséhez szükséges egy konzultáción részt venni, ahol a kezelőorvosi felmérheti a fogak állapotát.

Biztonságos a mozgó tejfog kihúzása otthon?

Bár a mozgó tejfog kihúzása egyszerű feladatnak tűnhet, mégsem javasoljuk az otthoni elvégzést. A fog eltávolítás közben könnyen kárt tehetünk az ínyben vagy akár a csontozatban is. Bízza a feladatot profi gyermek fogászra!

Gyermekfogászat Budapest területén

Gyermekfogászat Budapest szívében az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ szakemberei által! Dr. Finy Mirtill gyermek- és ifjúsági fogorvos várja gyermekét rendelőnkben. Online bejelentkező rendszerünkkel gyorsan és kényelmesen foglalhat időpontot parodontológus szakembereinkhez!

Dr. Finy Mirtill gyermek-és ifjúsági fogászat